Färdiga dagsmenyer under 10 g kolhydrater?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Färdiga dagsmenyer under 10 g kolhydrater?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4996
  AvatarSueAnn
  Deltagare

  Det verkar som att det är fler än jag som saknar färdiga dagsmenyer för nybörjare som har lite dålig fantasi eller helt enkelt är lite osäkra.

  Jag tror att om man har färdiga recept som är märkta med antal kolhydrater per portion så blir dom första veckorna för nybörjare mycket lättare (bokstavligt talat) då man först och främst inte faller utanför ramarna och börjar fuska, utan man lär sig också på vägen i praktiskt utövande. 😉

  Så därför vänder jag mig till alla er som har läget under kontroll på måltider som innehåller så få kolhydrater som möjligt. 🙂

  Kan inte ni leda vägen för oss som har svårt att hitta på egna måltidsförslag?

  Ge era bästa recept för en vinnande dag som ligger under 10 g kolhydrater! Ni kan ta era godaste, enklaste, snabbaste eller varför inte lyxigaste dagar, men där ni har full koll på kolhydratsmängden så att ni kan skriva ut mått/vikt och kolhydrater för måltiderna.

  Era menyer bör då innehålla en hel dags måltider, dvs frukost-lunch- och middagsförslag.

  Sen kanske någon kan kopiera alla recept till en ny tråd och döpa tråden till t ex ”Färdiga dagsmenyer under 10 g kolhydrater” (eller annan benämning) och placera den under passande ämne.

  Det skulle nog säkert uppskattas av fler än bara oss nybörjare. 😀

  Tack på förhand!

  #76755
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  ät enbart kött och ägg samt stek i smör så lovar jag att du inte får i dig ett enda gram livsfarlig kolhydrat.

  #76742
  Avatartoru
  Deltagare

  På min blogg kan du följa vad jag ätit varje dag sedan mitten av december. Ska göra en sammanställning ”någon dag” så håll ögonen på bloggen under nästa vecka… 8)

  #76754
  Avatarfrokenfraken
  Deltagare

  Där får jag verkligen kika in! Jag skulle också verkligen vilja ha dagmenyer!

  #76768
  AvatarTessan88
  Deltagare

  Bästa bloggen Tommy! Där finns det alltid inspiration 🙂

  #76744
  AvatarDaniel123
  Deltagare
  Quote:
  Bästa bloggen Tommy! Där finns det alltid inspiration 🙂

  I agree! Hittade en skagen”bakelse” på bloggen som är fruktansvärt god. Tack för den Tommy!

  #76752
  Avataralfons
  Deltagare

  LCHFJOSEFIN en blogg som skrivs av en tjej som gått ner 44 kg på ett år hon skriver fakirdagbok nu om vad hon äter.

  #76757
  AvatarSueAnn
  Deltagare

  Tack alla för era tips!

  Har kollat in din blogg Tommy och den ligger nu i favoriter. 😀

  Jösses vilken viktresa! Jag blev så makalöst imponerad av din beslutsamhet om att ändra din livsstil trots att du inte mådde dåligt av din övervikt. Hatten av för dig!

  Är nyfiken på sammanställningen du nämner, jag hoppas jag kan använda den för att underlätta min vardag gällande matmenyer. 🙂

  Big hug!

  #76758
  AvatarSueAnn
  Deltagare

  Glömde lite… 😀

  Om ni har färdiga menyer märkta med antal kalorier så tror jag att många skulle uppskatta att enkelt kunna hitta menyförslag här på LCHF-forumet i en och samma tråd, istället för att behöva söka på receptsidor, hemsidor, bloggar osv. Det är i alla fall vad jag tycker mig kunna tyda ur väldigt många inlägg här på forumet.

  Det är så många frågor om vad som är rätt och vad som är fel i matväg. Med färdiga menyer i en och samma tråd kan man hänvisa till den tråden och om man då följer dessa menyer de första veckorna så tror jag att man rätt snabbt får en teoretisk uppfattning via praktiskt utförande om vad som är funktionellt gällande LCHF.

  Kramar till alla! 🙂

  #76769
  AvatarPauline
  Deltagare
  Quote:
  På min blogg kan du följa vad jag ätit varje dag sedan mitten av december. Ska göra en sammanställning ”någon dag” så håll ögonen på bloggen under nästa vecka… 8)

  Super! (Och grattis till dig!)
  Hummm..törs man som nybörjare äta dina portioner? och lika sällan?
  Och hur åt du i början för att gå ner i vikt?
  Din erfarenhet är ju grym!

  #76756
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Varför skulle man inte som nybörjare kunna äta samma mat som, Tommy? Han är väl ett personifierat bevis på att det funkar ypperligt. Jag tar mig frihieten och svarar för Tommy så jag vet att han under hela sin resa levt mest på Kött, diverse kryddsmör, majonäs och lite grönsaker till det.

  #76759
  AvatarSueAnn
  Deltagare

  En av anledningarna till att jag startade den här tråden är att som nybörjare kan man vara osäker som sjutton när man ska ställa om sin diet. Som nybörjare känns det oftast tryggare att kunna följa en färdig manual, i det här fallet då färdiga menyer som jag tänkte att proffsen på LCHF-forumet kunde bistå med.

  Som nybörjare har man en massa funderingar och frågor. Det som är självklart för vana LCHF:are kan upplevas som rent motstridigt och kanske till och med motbjudande i början för en nybörjare.

  Plötsligt ska man äta t ex en massa fett som man tidigare blivit skrämd av via media som den värsta boven både ur vikt- och hälsosynpunkt. Många har via media också lärt sig att räkna kalorier, banta med soppa eller färdiga ”bantardrycker” för att hålla kaloriintaget nere.

  Så att vara nybörjare på LCHF kan vara väldigt omtumlande! Med stora förväntningar vill man prova LCHF efter att ha läst så många glädjande artiklar om de som tappat t ex mellan 30 och 100 kg på ett ”lätt” sätt med LCHF vilket övertygar om att LCHF måste ju fungera!

  Men när man i bakhuvudet har medias varningar om viktfällor och det farliga fettet så kan man ändå till en början tvivla och då behöver man få stöd och svar på sina frågor tills man känner sig trygg i sin nya diet. Hur mycket, hur ofta, är detta rätt, gör jag fel osv…

  Därför tänkte jag att färdiga menyer hjälper ju till att svara på flera av dess frågor. Man finner då en trygghet i att man gör ”rätt” eftersom man följer färdiga menyer och samtidigt får man då en mer njutningsfull måltid när man vet att allt det goda man äter faktiskt är helt godkänt enligt ”LCHF-proffs” och märkta med antal kolhydrater.

  Men jag ska försöka på någon ledig dag framöver sammanställa några dagsmenyer med beskrivningar/recept och starta en tråd där man kan hämta inspiration och förhoppningsvis lite ”matig självkänsla” som nybörjare.

  Jag hade uppskattat om den möjligheten hade funnits när jag började med LCHF så jag slapp allt gogglande och sökande på hemsidor och bloggar där vissa inlägg och kommentarer ibland gjorde en mer osäker än innan.

  #76748
  AvatarSolile
  Deltagare

  Det finns ju massor av bra recept här! Bara att plocka ihop en meny. Men du kanske är ute efter mer exakta siffror på vad recepten innehåller i form av kh, fett, protein? Det är ju förstås bra om alla recept kan ha med info om fördelningen osv… Men det är tyvärr en del jobb med att sitta och lägga in varenda ingrediens för att få fram dessa siffror. Eller menar du inte så kanske?

  #76760
  AvatarSueAnn
  Deltagare

  Solile Det är precis det jag menar! ;D Mer exakta siffror på menyer och recept som hjälper nybörjare att hitta balansen och tryggheten i att de äter rätt.

  Visst kan det upplevas som lite krångligt och tidskrävande att ge ett menybidrag med näringsvärde. Men om t ex 10 stycken LCHF:are ger varsin dagsmeny som bidrag skulle det bli en massa färdiga dagsmenyer till alla nybörjare som vill börja den första tiden med att följa färdiga ”kontrollerade” menyer. 🙂

  Menyerna kan också bli en inspirationskälla för de som tappat gnistan eller vill börja om efter vissa periodvis överdimensionerade kolhydratsintag (semester, jul, midsommar osv).

  Det är säkert väldigt många som inte alls behöver den här formen av hjälp i sin kostföring, men för dessa som behöver den här starthjälpen eller för dessa som det skulle förenkla vardagen för under stressiga perioder när de inspirerande matidéerna är långt borta så är det säkerligen guld värt. 🙂

  #76753
  Avataralfons
  Deltagare

  Läs Anna Hallens blogg i dag hon skriver jättebra hur vi ska tänka och äta.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.