Farlig med LCHF kost?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #495
  Avatargodfett
  Deltagare

  Jag har nyss börjat med LCHF kosten och trivs med den. Eftersom jag är aktiv och sportar en hel del. Jag springer, går och vill röra mig så tycker jag att den här kosten passar utmärkt. Den feta kosten gör att man är mätt och ”håller” längre. Slipper vara hungrig som jag tidigare var när jag nästan var rädd för fett. Nu har jag fått höra att den här kosten är farlig och att man kan bli sjuk av den. Utesluta socker och kolhydrater är livsfarligt att dom smällt i mig. Jag får hela tiden försvara den här kosten och varför jag äter den. Jag är inte alls överviktig alls, men just för att jag mår bra av den och att jag slipper vara hungrig sam jag tidigare var tycker jag att kosten är utmärkt. Är det på något vis farligt?

  #9713
  Avatarhelen
  Deltagare

  Jag halkade in på ett bananskal i Juni efter ett ”sensationsrepotage” i AB… ”gick ner 30 kg, ät fett och kött och gå ner 2 kg i veckan!”

  Jag har länge dragits med mina 20-25 kg som jag drog på mig vid grav, och trots att jag åt ”rätt” och tränade MYCKET så blev det inga BESTÅENDE resultat med min vikt. Jag var helt slut i nerverna för att vara helt ärlig… INGET funkade, jag var alltid hungrig och livet kändes PISS!!!
  Jag gav LCHF en chans och inom 24 timmar var hungern som bortblåst, jag trodde inte att det var MÖJLIGT!! Jag gick ner 5 kg på bara 10 dagar, sen har jag gått ner 5 kg till på fem månader (för jag inte varit lika strikt…) men jag mår så BRA!! Och jag orkar mer på träningen!!!
  Jag undrade precis som du om det här verkligen kunde vara hälsosamt så jag köpte ett mindre bibliotek för att lära mej mer..
  Jag köpte: Skaldeman, råd till feta gubbar och runda gummor (eller liknande), Istället för doping av Frank Nilsson, Ät fet mat av Lars-Erik Litsfeldt och jag rekommenderar alla de böckerna!! Sen köpte jag även ”hemlige kocken” och ”äkta vara” av Mats-Eric Nilsson. Kolla runt det finns ”ganska” mycket att läsa i ämnet.
  Livsmedelsverket hävdar att de har ”tusentals” studier som styrker deras kostråd… men…
  Jag följer Annika Dahlkvists och Kostdoktorns bloggar, de är väldigt intressanta för oss LCHF-are tycker jag!!

  #9714
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Jag äter LCHF för att jag vill gå ner i vikt o ser LCHF som en ren bantningsdiet. På det sättet kan man väl säga att LCHF är ”hälsosamt” att äta; man blir av med en farlig övervikt.
  Men vem kan säga att LCHF är ofarligt? Författarna till en rad bantningsöcker? Eller allmänläkarna Annika Dahlqvist o Kostdoktorn? Jag är inte övertygad om att de vet något som inte resten av världen vet o jag vaggas inte till ro av deras ovetenskapliga påståenden.
  Som sagt, har man en farlig övervikt kan det vara ett alternativ att överväga. Har man sedan tur o mår bra på LCHF är det ju bara att tacka o ta emot.
  Men så länge det inte finns några långtidsstudier på LCHF:s verkningar på kroppen håller i alla fall jag ett vakande öga på bl.a blodfetterna.

  #9715
  AvatarGLUT-4
  Deltagare

  Jag håller med dig till 100% agnetasch! Det finns för lite forskning på långtidseffekterna av lchf för att kunna säga att det är ofarligt.

  #9716
  Avatarshigne
  Deltagare

  Ser att det är en gammal tråd, men jag slänger mej med ändå!

  Här finns en sida om tidigare tester och undersökningar vad gäller kost med mer fett och mindre kolhydrater – kan hända att det inte kallades just LCHF, utan att den benämningen kom mycket senare. Men kolla, rätt intressant ändå…

  http://www.fetmaparadoxen.se/paradox/dieter.htm

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.