Fått "kudde" mitt på magen, håravfall och massa blåmärken

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Fått "kudde" mitt på magen, håravfall och massa blåmärken

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6095
  AvatarEllinoor
  Deltagare

  Jag har kört lchf i ca 4 månader i kombination med träning på friskis och svettis 2-3 ggr i veckan och var väl från början normalviktig med nåt kilo här och där som jag skulle kunna bli av med. Gick snabbt och lätt ner ca 2 kilo och sen dess har jag stått still – antar att min kropp nu funnit sin idealvikt eftersom det är det lchf går ut på 🙂 har varit väldigt nöjd med kosten förutom några få små ”problem” som denna livsstilsförändring verkar ha medfört. Tänkte höra om det är någon där ute som har upplevt samma sak. För det första så började jag för ungefär 1 månad sedan upptäcka att jag tappar väldigt mycket hår, bara jag drar handen igenom det får jag med mig en hel hög och så har det inte varit förut. Känns snart som att jag kommer bli rejält tunnhårig om det fortsätter såhär.. Därtill har jag fått extremt lätt för att få blåmärken, framför allt på benen. Så fort jag stöter till något så kommer dem, har väl för tillfället runt 15 st totalt på benen. Har visserligen alltid haft lätt för att få blåmärken men nu är det extremt. Det sista och kanske märkligaste problemet är att jag nu under de senaste veckorna har kunnat tyda en liten ”kudde” mitt på magen som sticker ut från morgon till kväll. Jag ser på sidan av magen att jag tappat fett där och det är platt runt om denna lilla kudde som jag aldrig har märkt av innan. Ser ju nästan ut som jag är i ett väldigt tidigt stadie av en graviditet (vilket jag är säker på att jag inte är). I min oro och förvirring har jag börjat inbilla mig att det kanske är allt detta fett jag trycker i mig som bidrar till en slags lagring just där (man har ju hört att en alltför fettrik kost ofta lägger sig just på magen även om jag nu för tiden glömt allt vad gamla kostråd heter). Hoppas någon därute har erfarenhet av detta och kan komma med svar och förklaringar. Tack på förhand!

  #92307
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  En gissning är brist på K-vitamin vad gäller blåmärkena. Finns mycket K1 i broccoli, brysselkål och spenat. Hårdost och naturell keso innehåller K2. Jag hade en period med blåmärken själv.

  Kudden är antagligen underhudsfett som blir lite mer framträdande om det runt om bränts bort. Jag är man så jag har inte erfarenhet men jag tycker det kan låta få bero ett tag till.

  #92308
  AvatarEllinoor
  Deltagare

  Tack för svaret! Låter vettigt det där om underhudsfettet men det är bara så konstigt att jag upplever att magen ändå har varit plattare förut.. När det gäller K-vitamin så borde jag inte ha någon brist på det eftersom jag äter mycket grönsaker så som broccoli samt ost och annat dagligen. Kanske kan blåmärkena vara ett tecken på att lchf fungerar blodförtunnande?

  #92306
  Avatarkrysopras
  Deltagare

  Jag har fått mer buk/bålfett sedan jag började med lchf.

  #92309
  Avatarmatigt
  Deltagare

  Jag får också blåmärken på låren, jämt! Har varit till HC för att kolla upp det men dom hittade inget fel :/

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.