Feedback på min matsedel tack!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4202
  Avatarpoeta
  Deltagare

  Hej!

  Jag skulle gärna vilja ha lite feedback på maten jag äter?mycket tacksam om några vill ge synpunkter!

  Frukost: 4-5 lchf pannkakor + lite brieost och salami (lchf-pannkakor blir 2 ägg, 1 deciliter grädde och 1 deciliter kokosmjölk)

  lunch/middag (äter endast två mål om dagen) : cirka 300 gram kött eller köttfärs(oftast nöt) + en gräddsås med kryddor eller liknande + lite sallad.

  Ibland blir det ett mellanmål på lite mandlar (5 gram kolhydrater/per 100 gram) eller liknande.

  Jag går inte ner särskilt men jag tränar också…

  Vad säger ni?

  #64985
  AvatarMynlen
  Deltagare

  grädde, mejerierna på morgonen innehåller en del kh. Kokosmjölk också. Och om det skulle vara kokosmjöl så även där en del kh.

  300 gr kött är mycket. Jag äter nog ca 100 gr per gång. jag skulle nog prova att minska köttmängden, dvs göra portionerna mindre. Även om det bara är 2 mål om dagen
  Försök hitta balansen på att hålla dit mätt till nästa mål.

  #64983
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  prova byta frukost några dar (ja, självklart till ägg o baccon) och se om det blir ngn skillnad=)

  #64989
  Avatarpoeta
  Deltagare

  Ursäkta jag skrev fel. 200 Gram kött till måltid.

  Ja.. Kanske.. Man tycker att grädde borde funka bra? Jag menar… i kokosmjölk t ex är det 3 gram kolhydrater per 100 gram.. Det är ju ingenting. och vill absolut inte nolla men hålla mig till 15-20 gram…

  #64984
  AvatarMynlen
  Deltagare

  3 gr kh per 100 gram. använder du 100 gr har du alltså fått i dig 3 redan på frukosten och sen 1 dl grädde är också 3, så då blir det redan 6 till frukost…

  #64982
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  6 gram kh är ju fortfarande en väldigt liten mängd kolhydrater (enligt mina mått mätt iaf, jag ligger under 20 gram per dag), särskilt om det bara tillkommer ett mål mat utöver frukost. Dock funkar det faktiskt för många att dra ner på mejeriprodukter, viktnedgången kommer igång av någon anledning. 🙂 Variera dig lite med frukosten ibland och se om det gör skillnad. Byt ut gräddsåsen mot 2-3 msk bearnaise eller kryddsmör, tex. Se också till att de där mandlarna inte blir för många eller äts för ofta – nötter är enkla att överäta tycker jag. 🙂 Variera mellanmålen, gör tex. ost- och skinkrullar, ett ägg med en klick majonnäs och ett par skivor paprika…

  #64988
  Avatarpoeta
  Deltagare

  Tack för era tips!

  Kanske är det sant, borde testa att dra ner på mejeriprodukter.. Men räknas kokosmjölk som mejeriprodukt…?

  Nötter är så gott, är väldigt strikt nu men iallafall..

  Ska inte ner många kilo. Har redan gått ner 35 kilo genom lchf… 5 kilo kvar, men nu tränar jag fyra ggr i veckan hårt och är inte tjock längre, vill bara gå ner liiite i fett till! Smala till mig.

  Gillar varken majonäs eller Ägg (om det inte är i pannkaka), men nog ska det lösa sig, supertack!

  #64990
  AvatarAsfridora
  Deltagare
  Quote:
  Har redan gått ner 35 kilo genom lchf… 5 kilo kvar

  Oj, grattis till den stora viktminskningen! Ger hopp till sådana som mig som har ca 45 kg att gå ner! ;D

  #64986
  Avatarspirry
  Deltagare

  Jag ska gå emot strömmen och prata om det som så många här inne avskyr; Kalorier.

  I runda slängar så landar din frukost på nästan 1000 kcal. Visserligen så äter du bara 2 mål om dagen men jag tycker ändå att det är lite högt om du börjar närma dig normalvikt. Har du testat att dra ner lite på dina portioner och se hur du klarar dig? Äter du verkligen bara dig mätt och inte proppmätt?

  Varför inte testa något i stil med 2 ägg och ½-1 paket bacon om till frukost? 2 medelstora (60 gram styck~), steka ägg och ½ paket bacon blir ungefär halva kaloriintaget och 0 kolhydrater.

  Till middag så kan du fortsätta köra samma sak tycker jag, men tänk återigen på portionerna och passa dig, oavsett vad andra säger, lite för grädden. Kanske som andra sa, ersätta gräddsåsen med bearnaisesås?

  Mandlar tycker jag att du kan skippa helt och hållet, dom tillför inte så mycket förutom det lilla goda. Tycker att det är något man kan unna sig istället för att göra regelbundet. Återgår vi till kalorier så innehåller 100 gram mandlar, förutom dom där 5 kolhydraterna, 595 kalorier.

  Ponera här att om du äter den frukosten, och c:a 100 gram mandlar (Det är mindre än vad man tror) så är du uppe redan här i nästan 1600 kalorier.

  Nu kanske det är så att LCHF är snällare mot kaloriöverskott, ökar din förbränning och allt, men det kan faktiskt inte trolla ner dig i vikt hur gärna man än vill och du kanske slipper uppgång men du ”slipper” dessvärre också nergång.

  Lycka till och håll oss underrättade om hur det går!

  #64987
  Avatarpoeta
  Deltagare

  TUsen tack !!

  Jag har slutat med grädde… Ska skippa nötterna helt också..

  vad är era erfarenheter av att man tränar samtidigt som LCHF? hindrar det viktnedgång? För annars är det ju bra..

  Får börja med bacon+stekt ägg och sen… Middag som vanligt då…

  Har liksom bara 5 kilo (5 cm) som jag vill ner, är så jäkla nära men går inte ner… Riktigt frustrerande även om jag trivs med mig själv nu vill jag bara ner dom där sista…

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.