Fett separeras i micron

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4431
  AvatarEmma87
  Deltagare

  Hej hej!

  Jag har kört med LCHF nu i drygt en månad, testade i våras och har nyss börjat igen, och trivs verkligen bra med det – MEN. Jag har ett litet problem. Jag brukar ofta laga såser och liknande med fet grädde, men när jag slänger in matlådan i micron dagen efter så separeras fettet och hamnar liksom överst i burken. Fruktansvärt oaptitligt och det hjälper inte heller att röra runt i såsen, den har skurit sig. Det slutar alltid med att jag får stå och hälla av fettet i slasken eftersom jag bara inte kan få i mig det, och då känns det ju som om man förlorar hela poängen med LCHF eftersom det är meningen att man ska få i sig fettet.
  Är det någon som har något tips på hur man ska göra för att det inte ska skära sig eller är det bara jag som är sjåpig?
  Tacksam för svar!

  //Emma

  #67188
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  mmm smör och grädde är svårt… gör bara reducerad grädde utan smöret till matlådorna… ??

  #67191
  AvatarEmma87
  Deltagare

  Jag brukar inte ha smör i mer än till stekning, så det är väl egentligen mest grädde i såsen. Ibland brukar jag bara ta kött och kall beasås till jobbet för då slipper jag det, men det går ju inte att ha beasås till allt – hur gott det än är! 8)

  #67187
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  men det är nog steksmöret som gör att det separerar… finns ju fler goda kalla såser än bea… kolla eric, han har ett gäng. Köpte själv idag äpple/curry och aioli/lime=)

  #67189
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Creme fraiche med kryddor är gott som kall sås 🙂

  #67186
  AvatarFranke
  Deltagare

  Fett blandat med vatten är väldigt känsligt mot värme, blir det för varmt så kan de inte blandas och det skär sig. Själv bryr jag mig inte längre för jag tycker det är gott tom med rent fett. Något du kan prova är att värma upp maten försiktigare, helst i en kastrull, men om bara micro finns: prova lägre effekt, och värm bara maten så pass att den blir ätvarm!

  #67190
  AvatarEmma87
  Deltagare

  Jag försökte micra lite längre på lägre värme häromdan men det funkade sådär. Det får nog bli lite mindre grytor och gratänger till lunch i fortsättningen och mer rätter där man kan ha kalla såser vid sidan av istället, tack för tipsen! 😀

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.