Fett, undringar, tips?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4294
  AvatarSengangare
  Deltagare

  Jag har lite undringar kring lchf. Har ätit lchf ganska länge och har gått ner en del av min övervikt men har haft uppehåll bland annat i samband med en lång sjukhusvistelse, det var svårt att äta lågkolhydratskost och har då gått upp igen. Efter det har jag på något sätt lyckats gå ner 10 kilo men nu har det stannat upp och jag har till och med gått upp lite, till exempel två kilo under mensen som jag inte lyckats få bort. Ska även tillägga att jag får neuroleptika och antidepressiva som jag har läst kan påverka vikten. Är det någon här som har lyckats gå ner trots medicinering som sägs vara viktökande?

  Jag skulle vilja ha lite tips på hur jag kan förbättra min kosthållning. Äter vegetariskt med undantag för fisk så det är lite svårare att komma på saker att äta. Undrar också i vilka former det är bäst att äta fett och hur man får i sig det på bästa sätt och i lagom mängd.

  Just nu ser en dag ut såhär för mig. Har en känsla av att det inte är helt rätt.

  Frukost: Gröt på rågflingor+hallon och några torkade aprikoser+mjölk

  Lunch: Två bitar lax med crème fraiche och fetaost

  Mellanmål:Ett päron

  Middag: En burk tonfisk med majonnäs, lite utblandat med crème fraiche, fetaost

  Ibland kan det vara så att jag måste äta frukost som är lagad av andra och där man inte får ta med eget. Då äter jag havregrynsgröt/mannagrynsgröt/fil+müsli och en fullkornsmacka med smör och ost. Jag förstår att det är dåligt men det jag undrar mest är om jag kan köra på med lchf utöver detta under dagen och veckan eller om allt är förstört? Jag tänker hålla LC, men det är just det med fettet, om det är någon idé att äta mycket fett eller om det rentav kan leda till viktökning. Alltså, hur ska jag göra resten av tiden?

  Jag mår verkligen uselt över min vikt och det känns som om jag har fastnat.

  #65832
  Avataralfons
  Deltagare

  Frukosten är det viktigaste målet du bör inte äta gröt eller bröd istället för frukt ta en bit fet ost

  #65829
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  De dagarna som du inte lagar frukost själv skulle jag nog personligen inte äta lika mycket fett som de dagar där jag helt själv får styra vad jag äter – kolhydrater + mkt fett borde ju leda till fettlagring eller åtminstone att vikten står still, beroende på hur mkt energi du förbränner över dagen.

  Jag skulle föreslå detta:

  * Frukosten är det största problemet; varken rågflingor, torkad frukt (sockerbomb) och mjölk är särskilt förenliga med en lchf-kosthållning. Äter du inte ägg heller? Kanske vore då tex. rysk yoghurt med några hallon och lite nötter ett alternativ som iaf är bättre än gröt. Annars är äggbaserade frukostar väldigt bra.

  * Strunta i fruktmellanmål. Ät en bit ost med tex. en kvarts paprika (c-vitamin) i stället, till exempel.

  #65833
  AvatarSengangare
  Deltagare

  Tack för feedbacken. Jag ska undvika frukt hädanefter. Äter ägg så det skulle jag kunna ta, typ stekt. Kanske ska man lära sig göra äggröra.

  Egentligen har jag nog använt mig av gi-metoden innan, har alltid haft svårt att förstå vad som är skillnaden men nu när jag vet på ett ungefär hoppas jag att jag kan hålla mig till lchf. Lite annorlunda men är värt det om det funkar.. Vad är det för fördelar med den kosten? Får man en effektivare viktnedgång med lchf än gi eftersom man är lite mer ”extrem”?

  #65831
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  framför allt så slipper man sötsug, eller alla sug eg… lycka till!!

  #65830
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Det bästa med denna kosten är att man slipper en gas-mage.
  Kombinationen pasta och vitkål går inte ihop för min del, men utesluter jag pastan, så kan jag eg äta
  hur mkt kål som helst.

  Blodsockret håller sig på en jämn nivå.

  Man behöver inte äta ständigt o jämn, som man gjorde tidigare, för att inte dö av hunger.

  Jag känner mig pigg o fräsch.

  Ingen paltkoma efter lunch.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.