Fettförbränning

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1864
  AvatarLina S
  Deltagare

  Jag undrar om detta som många pratar om, att ställa om kroppen till att använda fett som huvudsaklig energikälla. Räcker det att minska kolhydrater och öka fettet för att få kroppen att bränna mer fett? Eller gör kolhydratstillförseln att kroppen ändå tror att det kommer kolhydrater och sparar på fettet i väntan på fler kolhydrater? Dvs förstör man läroprocessen för kroppen om man äter även lite kolhydrater?
  Jag är mån om att kunna vara någorlunda flexibel. Dvs, tex kunna äta lite av något som bjuds, även det inte är helrätt enligt LCHF. Jag gör väldigt få avsteg och känner att jag nästan är FÖR rädd för kolhydrater. Jag är inte extremt blodsockerkänslig, och inte heller överviktig.
  / Lina

  #29432
  Avatartoru
  Deltagare

  Lite kolhydrater tål man oftast. Ligger man under 20g per dag så fungerar det för de flesta även om jag brukar rekomendera att man läger sig under 10g.

  Kroppen kan lagra ganska lite kolhydrater men ”obegränsat” med fett. Äter man för mycket av båda bränns bara kolhydrater och fettet lagras. Man måste alltså se till att man äter tillräckligt lite kolhydrater så att kroppen bränner fettet. Samtidigt måste man tillföra nytt fett så att kroppen, som du säger, ”lär sig” att bränna fett. Tillför du konstant för mycket kolhydrater så avtar fettförbränningen.

  Det är väldigt individuellt hur mycket kolhydrater som behövs för att ”släcka fettbrasan”. Testa dig fram lite och se var din gräns ligger.

  Om du inte heller är överviktigt så bör du ju inte ha några problem att äta lite som du vill. I alla fall inte vad gäller vikten. Det finns ju andra hälsofördelar med lchf annars…

  #29434
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Vidare så går det att ”ställa om kroppen” att använda mer fett som bränsle vid aerob träning. Det gäller att regelbundet köra långa lågintensiva pass, tex cykling, skidåkning, jogging osv.

  #29433
  AvatarGohper
  Deltagare

  Hur mycket kolhydrater man kan äta för att komma i ketos är olika från person till person, 60-150g.
  Under 60g hamnar alla friska personer i ketos, vilket motsvarar 240kCal. För att följa lchf's rekomendation om E% fördelningen (80/20/5, F/P/K) så skulle dagsintaget bli 4800kCal.
  Nästan i klass med Ferry!

  En del kroppsbyggare äter ca 20g protein på morgonen för att direkt efter köra en tre-timmars promenad. Extremt, men det funkar rätt bra med en en-timmes oxå!
  Problemet är bara att orka göra det på morgonen och få tid till det, speciellt om det är -20 ute!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.