Finns det maxgräns för fett och proteiner???

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Finns det maxgräns för fett och proteiner???

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5545
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Hej. Har kört LCHF i sex veckor nu. Första veckorna blev det ca 25 gram kollisar och jag rasade 3 kg och sedan stannade det av. Nu har jag ätit 15 till max 20 kollisar om dagen och har ändå bara gått ner knappt 0,5 kg till. Väger nu 79,5 (på 164 cm) och vill ner till 70 iaf. Tränar 30 min på crosstrainer 4-5 ggr i veckan. Har inga ”ätstörningar” eller konstiga bantningskurer bakom mig. Kan man äta FÖR mycket protein och fett. Det blir kanske 120-150 g proteiner och uppemot 150-170 gr fett och mer. Annars känner jag mig hungrig. Kan det vara grädden fast jag håller mig under 20 gr?

  #85662
  Avatarpiper
  Deltagare

  Testa en vecka utan grädde. För mig bromsar den jättemycket.

  #85666
  AvatarTjockaPappan
  Deltagare

  @piper 385845 wrote:

  Testa en vecka utan grädde. För mig bromsar den jättemycket.

  Hmm, intressant! Hur mycket grädde pratar vi om då?

  #85670
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Hej. Säg 1 dl per dag i kaffet, matlagningen. Sedan äter jag kanske 1 dl grekisk yoghurt till frukost. En del dagar kan jag ha 1 dl creme fraiche till middagen. Jag vill gärna ha det lite såsigt.

  #85663
  Avatarpiper
  Deltagare

  @TjockaPappan 385846 wrote:

  Hmm, intressant! Hur mycket grädde pratar vi om då?

  Tja, jag unnar mig max ett par matskedar i veckan nu – när jag inte kan vara utan äggröra… Hade inga som helst problem i början, men med tiden tycks mejeriprodukter och jag ha blivit allt mindre bundis. Smör, majjo och bea funkar fortfarande bra. Vi är alla olika. En del tycks kunna peta i sig mycket grädde, en del inget alls. Man får helt enkelt hitta sitt eget LCHF.

  #85660
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Hur lång tid har du kört totalt? Har sett att du startat flera trådar men kan inte se hur länge du kört totalt? jag menar, om du menar att du gått ner 3.5 kilo på sex veckor(?) så är ju det bra resultat..

  #85671
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Jo, jag har kört totalt 6 veckor. Första veckan tror jag jag gick ner 2-3 kg. Minns inte riktigt. Sedan gick jag ner ett kg till för att sedan gå upp 1,5 (fuskade inte). Sedan stod jag still och gick sedan ner de 1,5 kg jag gått upp. Jag för matkalemder men vet inte riktigt vad som fått mig att gå upp/ner. Funderar på om det kan ha varit så att jag gick upp (samlade vatten) under ”röda veckan”? Nu har jag senaste veckorna gått ner 0,5 kg. Tycker det borde gå snabbare ( när man läser andras inlägg) och jag vill hitta knepet för att komma ner 1 kg i veckan. Jag testar en månad till, annars går jag tillbaka till att räkna kalorier. Då hår man iaf äts sallad med gott samvete. Det går ju inte nu 🙁

  #85659
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  klart man kan äta för mycket… när du är ”ohungrig” slutar du… skulle nog dra ner en 5-10 på kh oxå… men i stort tycker jag det verkar gå bra=)

  #85658
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Du tror inte att det är yoghurten tillsammans med grädden spm stoppar viktnedgången?

  Skriv gärna vad du äter under en dag…

  #85672
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Frukost: omelett på två ägg, 1 msk grädde ost och skinka. 1 dl grekisk yoghurt.
  Lunch: en bit kött, fisk, fågel ca 200 gr steks i smör och ofta häller jag på kanske 0,5-1 dl gräddel grädde på slutet så det såsar till lite.
  Kvällsmat: Samma som ovan men få gör jag kanske en röra med creme fraiche för att variera.
  Under dagen 1-2 koppar kaffe med 1/4 del grädde. Kan tillkomma något fröknäcke med ost på killen..

  #85673
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Ha ha, inte på killen! På kvällen altså! 😉

  #85664
  Avatarwar
  Deltagare

  Män bör hålla sig under 2500 kalorier om dan, kvinnor under 2000, vår kost är mättande och man står sig men ändå så bör man fundera på mängderna man petar i sig.

  #85674
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Jag som frågat om jag behöver räkna kalorier och har fått bestämt nej både på forumet och irl. Ät så du inte går hungrig och räkna kolhydrater är vad jag blivit tillsagd. *suck* Dock hamnar jag på ca 2000 om dagen. Någon dag mer, någon dag mindre. Jag ska börja titta lite bättre på kalorierna oxå så får vi se.

  #85661
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Alltså; rent generellt behöver man inte kaloriräkna på lchf eftersom maten du äter mättar mer/längre. Men mat är gott och självklart KAN du äta för mycket för att gå ned i vikt. Men din kropp kommer inte må lika dåligt av att du smäller i dig ett paket salami en kväll, som om du äter en massa godis.

  Att ligga under 20 eller 10 g kh kommer hålla din kropp glad, men för att gå ned i vikt måste du ha i åtanke energiförbrukningen. Går man från överviktig räcker oftast bytet till lågkolhydratskost eftersom det mättar mer och du äter mindre än tidigare. Men tillslut kommer kroppen ikapp och du stannar/går upp lite. Har du då under tiden inte lärt dig portionsstorlek/sluta ät när du är mätt/inte äta ”efter klockan” utan efter kroppen så blir det problematiskt och du får svårt att gå ned.

  Jag som är normalviktig kan inte gå ned mer utan ett kaloriunderskott. Jag är ganska övertygad om att min kropp är nöjd nu, men jag vill gå ned mer. Då är det ut med mejeriprodukter, se till att vara i ketos och ha ett underskott av energi (alltså kolla kalorierna). Jag kan dock äta grönsaker, det verkar min kropp inte bry sig om alls, medan nötter triggar småätandet. Men kroppar funkar olika.

  Hoppas ovanstående ”tänk” hjälper. Jag är ingen expert men plöjer info om lågkolhydratskost och har ätit såhär i över ett år och planerar att göra det för livet. Rätta mig gärna, andra kunniga på forumet!

  #85677
  AvatarSolen
  Deltagare

  Vad jag har läst på nätet så är det bra med tålamod. För en kvinna tog det 6 månader innan hon började gå ned i. Vikt.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.