Fitness & Fett!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 150 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4783
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Hej och välkomna!

  Varför denna dagbok: Jag har under en längre tid testat det mesta inom kost och träning då jag lever och andas detta 24/7. Ett stående inslag har alltid varit att räkna kalorier och näringsttajma makronutrienterna under dagen. Nu ska jag för första gången på länge, släppa kaloriräkningen och äta fett, protein och grönsaker tills jag blir mätt och se hur resultaten ter sig.

  Målsättningar: Prestera bättre i gymet, ett bättre välmående samt att tappat ca 10-15 kilo.

  Förväntningar: Jag förväntar mig, åtminstone till en början, att bli litet seg i gymet och eventuellt mentalt också. Dock så tror jag att jag efter att tag (någon vekcna kanske?) kommer att anpassa mig relativt bra. Går allt som jag vill, så går även träningen åt det bättre hållet.

  Upplägg: Jag äter efter Periodisk Fasta (PF) och har gjort detta i ca ett år och jag måste säga att det är den absolut skönaste livsstilen som finns. Tror det funkar perfekt i kombination med högfettskost. Jag tränar alltid fastandes och tränar runt 4-6 pass/vecka och ska nästa år tävla i AF på Decembercupen. Håller mig främst till naturliga råvaror som kan förknippas med paleolitisk kosthållning och det är sällan jag äter mejeriprodukter etc. Jag kommer att redivisa träning, kost och välmående i denna dagbok, på daglig basis.

  Ja, det var väl allt som var intressant att veta för er… Hoppas ni vill följa min resa nu för nu kör jag! 😀

  #73681
  Avataralfons
  Deltagare

  Ska bli spännande lycka till.

  #73748
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Det tycker jag med 😉 Tack!

  #73673
  AvatarSolile
  Deltagare

  KUL!
  Hoppas du får skitbra resultat, det vore verkligen kul att knäppa en del byggare på näsan, haha! Jag har fått en del gliringar från vår gemensamme vän Henke, för att jag äter så mycket fett. ”Men Anna, tänk på ditt hjärta och blodkärl och din ålder! Det är inte bra med så mycket fett”, har han sagt till mig. Själv tycker han det är en bra idé att beställa in 12 cheeseburgare på McDonalds, när han är i rätt fas för det, haha.

  Så lite extra kul att få motbevisa just honom, så klart!

  Kör hårt nu! Lycka till 🙂

  #73747
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Tack så mycket vännen! 🙂

  Många som umgås och lever i byggarkretsar är fast i det gamla 80-talstänket där just 80-talsdieter är riktigt populära. Kort och gott så går det ut på att äta extremt lite fett där måltider som torsk och potatis eller kyckling och ris är väldigt stående inslag. Ska bli intressant att se hur detta går 🙂

  #73772
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Lycka till!

  Ska bli mycket intressant att följa dig!

  Nu kör vi! 8)

  #73746
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Thank you Mr. Banana! 🙂

  Okej, med risk för att få idiotstämpel på mig så kommer jag att öppna mig lite nu.. På ett internetforum. Idag funkade det skitbra. Jag tränade fastande som vanligt med EAA innan och efter, samt lite andra grejer. Var inte hungrig när jag kom hem så jag tod proteinpulser tills jag var hungrig, runt 16-tiden. Då rörde jag ihop kyckling, bacon och ägg, men antagligen åt jag för lite. Detta ledde till enormt sug och att jag gick lös på bullar, glass, mackor, godis etc och har nog fått i mig ~ 10 000 Kcal idag. Uppenbarligen så måste jag räkna, då jag inte kan upskatta och lita på min hunger. När jag väl sätter igång att äta så brukar det oftast inte finnas något stopp och att äta ett helt dagsbehov i en sittning är inga som helst problem. På grund utav detta så har jag bestämt mig för att räkna kalorier, men att prova på Warrior Diet, alltså en måltid/dag. Under dagen så kommer jag att rama in träningspassen med diverse kosttillskott, samt vid behov, äta lite nötter och eventuellt (trots att det inte är LCHF) ta någon frukt. Warrior Diet menas huvudsakligen med att man ska föröka leva som ursprungsmänniskan. Alltså kommer jag att äta ett mål mat om dagen, och räkna på det. Jag kommer imogon även ta en morgonvikt, vilket jag kommer att göra varje fredag.

  #73643
  Avatarqwe
  Deltagare

  Du kan väl försöka skippa frukten iaf…

  Vilka tillskott tog du förutom EAA?

  #73745
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Jag får se. Jag har inget emot kolhydrater i liten mängd så länge de inte är raffinerade… 🙂

  Tillskotten jag använder

  EAA-XX
  BCAA-XX
  Casein 100%
  Hysdrolysat
  L-Leucin
  Diet Fuel
  Omega-3
  Daily One
  Jacked-XX
  GAKKIC
  Palatinose
  Maltodextrin

  #73642
  Avatarqwe
  Deltagare

  Du har också för mycket pengar ser jag…. 😉

  Alltså, det är ju massor av kolhydrater i det där. Inte konstigt om du får massor av cravings. Lr det hade JAG iaf fått. Jag använder bara kosttillskott utan kolhydrater för att undvika sådant.
  Jag tänker allt sammanlagt + frukt då…

  #73744
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Nej, det är inte kolhydrater i något, förutom palatinoset och maltodextrinet, men det använder jag inte, det bara finns här hemma. Jag jobbar med det här så jag vet vad jag pratar om. Sedan är jag sponsrad, därav har jag tillgång till denna mängd tillskott.

  #73680
  Avataralfons
  Deltagare

  Ä r inte LCHF en diet som ska bygga på naturlig mat jag trodde du skulle äta bara riktig mat när du skulle testa.

  #73743
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Jo, men de tillskotten jag kommer att använda nu är EAA och hyrdolysat när jag tränar fastanes. Omega-3 och multivit ser jag som en självklarher året om.

  #73685
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Omega 3 och Mitt val kvinna äter jag oxå! Omega 3 kan man inte få för mycket av! Mitt val kvinna är en vitamin som gastricbypass opererade ska äta även män. En lite parantes! Lycka till och detta blir spännande!

  #73742
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Tack så mycker Veronicas! Ja, Omega-3 är underskattat. Personligen tar jag mellan 3-15 gram/dag. 🙂

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 150 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.