Fjällvandring och LCHF?! Hjälp!

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Matlagning Fjällvandring och LCHF?! Hjälp!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3955
  AvatarJonkii
  Deltagare

  Hallå.

  Jag har kört LCHF i strax 6 veckor och gått ner ganska precis 5.5 kg. Får väl anses som helt ok med -1kg i veckan ?

  Grejen är att jag ska till fjällen och vandra 4 dagar. Jag kommer bära tungt, säkert runt 23-28kg, beroende bl.a på maten. Kommer att bränna runt 3800-4500 kcal per dag uppskattningsvis, kanske mer.

  Men för att återgå till maten, är det ok för kroppen att strunta i LCHF 4 dagar och äta bl.a knäckebröd, makaroner, konserver och pulvermos etc. för att göra det enkelt för sig själv? Om inte, varför?

  Problemet jag ser med LCHF i fjällen är att det verkar kräva så oerhört mycket jobb att få till. Har bara lyckats hitta lufttorkat (kött, kyckling, grönsaker mm.) som tips att ta med för att gå med LCHF. Men att lufttorka t.ex fläsk tar, enligt olika forum 10-12 timmar, och då har man en slags rätt och ett par 3-4 måltider.
  Säg att man vill ha lite olika slags rätter med sig, ja då har man minst 36 timmars torkande. Det har jag inte tid med, helt enkelt!

  Finns det några andra smidigare tips på LCHF att bära med sig upp på fjället? Eller är det okej att ”skolka” från dieten 4 dagar och ändå inte gå upp i vikt?

  Vill verkligen inte gå + på vågen, skulle köra all min motivation till att fortsätta med lchf i botten.

  Spontant känner jag att 4 dagar inte borde vara något större problem med högt kolhydratsintag, men jag hoppas att någon som vet bättre än mig kan reda ut detta!

  Johannes.

  #61584
  Avataralfons
  Deltagare

  Ska du inte äta lchf så får du nog trappa upp lite itaget för vissa får omställningsbesvär och då kanske du inte orkar huvudvärk magont diarrer är inte roligt på vandring. inte alla som får men dumt att chansa

  #61585
  AvatarTompat
  Deltagare

  Nu är det väldigt länge sen jag fjällvandrade men du kommer att förbränna massor så att äta kolhydrater är inga problem men tänk på att kroppen kan behöva anpassning så trappa upp klohydratintaget några dagar för annars är risken att du kommer att må illa.
  Jag åt frystorkat och en halv stor chokladkaka varje dag och ändå förbränner man mycket mer.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.