Flytande mat

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5611
  AvatarEmili
  Deltagare

  Hallå hej 🙂 Undrar en grej… Kan man ”leva” på äggmjölk?

  Det är nämligen såhär, för ca tre veckor sen var jag hos tandläkaren och drog ut en visdomstand, men rötterna hade krokat fast sig i käken och ville inte följa med ut. Min tandläkare gav upp ganska snabbt med att försöka gräva ut dem och skickade stället en remiss till käkkirurgen. Väldigt smärtfritt förrutom precis när bedövningen släppte. Så jag räknade i min naivitet med en liknande upplevelse igår när jag fick komma till sjukhuset, och dryga timmen med hacka-vicka-dra var inga problem, men HERREGUDARS vad jag har haft ont sen dess. Så det är såklart flytande föda som gäller, och jag är inte direkt en soppmänniska även om jag gjorde och åt lite broccolisoppa igår. Därav äggmjölksförfrågan 🙂

  Brukar göra äggmjölk på tre ägg, 25 g smör plus vatten. Håller mig mätt på två såna doser per dag, men lägger jag in det i minmat känns det ganska lite? Förhoppningsvis blir det inte så lång period, men dom sa att det var vanligt med cirkus en vecka.

  Hoppas någon har lite insikt! :vinka:

  #87060
  AvatarPygmepuff
  Deltagare

  urs och aj =( Kan du äta mjuk mat som typ avocado? göra lite smoothies och iaf variera sopporna. Grytor med väldigt mjukt kött som kokat länge? Krya på sig

  #87058
  AvatarSolile
  Deltagare

  Jag tycker du kan köra på äggmjölk om du vill. Men kanske öka på fettet lite under den perioden? Jag använder 3 ägg till 7 dl vatten och 125 gram smör + ca 50 gram kokosfett. En stor sats alltså, som jag har i kylen till kaffet. Blir ca 4 portioner. Men annars kanske du kan ta pygmepuffens tips oxå? Går ju att göra väldigt smarriga smoothies med bär och yoghurt faktiskt.

  #87061
  AvatarEmili
  Deltagare

  Hej! Kanonfina tips från er båda! Avokado har gått helt okej att liksom ”mala” i munnen och det var skönt med lite ombyte. Ökade också lite på mängden fett i äggmjölken, har gjort väldigt mycket för mättnadens skull. Igår åt jag fast föda och har haft himla magknip sen dess, förhoppningsvis går det över snart 🙂 Skulle kanske ha trappat upp lite, och inte gått på en hel måltid direkt.. Man lär sig iaf till nästa(?) gång!

  #87057
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Det är sant, man lär så länge man lever…..
  Jisses, vad klok man kommer att bli…

  #87059
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Kokosmjölk + proteinpulver är bra grejer!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.