För lite fett???????? Farligt?????

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4612

  Hallå alla! Har hållit på i ca två veckor nu. Har inte vägt mig men märker skillnad på magen. Allt fungerar bra förutom en sak, jag tror jag äter alldeles för lite fett. Steker i smör o använder grädde men tycker att allt ”flötigt” är jobbigt. Avskyr majonäs så har provat med bea. Gick sådär. HATAR grädde i kaffet men i maten ok. Steker allt i smör och äter mycket avokado och lax men nu undrar jag, vad händer om jag får i mig för lite fett? Är det farligt? Någon skrev att om man inte äter fett ELLER kolhydrater så tar kroppen av proteinet och det är livsfarligt för levern! Är detta sant? Hur vet man att man äter tillräckligt med fett?

  #70080
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Om du utesluter kolhydrater så är det viktigt att du ersätter den energi som går förlorad från dessa. Det mest naturliga är att då välja fett, vilken är våran absolut bästa energikälla. Om du får i dig ordentligt med fett är det ingen som kan svara på. Om du vill vara säker på att du äter ordentligt med fett för att kunna kalla din kost LCHF så får du väga och räkna allt du äter och se till att absolut minst 60E% av din intag kommer från just fett.

  Vad som händer när du äter mest protein är oftast att du blir trött eftersom att protein inte är någon jättebra källa till energi. Det är inte farligt så länge du inte konsumerar otroliga mängder protein, men det krävs dock ganska mycket för att man ska komma upp i dessa mängder. När man kommer över 4g/ kilo kroppsvikt så börjar det bli jobbigt för levern. D.v.s, om du väger 50 kilo så sk du få i dig över 200 gram protein för att det ska vara påfrestande.

  #70078
  Avataralfons
  Deltagare

  Det räcker oftast med feta köttbitar och fet fisk men det du steker i dras inte in i köttet du måste hälla det på maten. Det är gott med örtsmör till har själv provat bea tyckte inte om det.

  #70083
  Avatarsandrazackrisson
  Deltagare

  Jag är också nervös för det där med för lite fett. Men man borde ju få i sig mycket fett om man känner sig mätt och inte har så mycket sötsug? Och äter man kött som är stekt i smör/kokosolja plus en fet sås eller smör så borde det ju vara bra. Och ägg och bacon till frukost måste ju vara ett bra fett alternativ?

  #70079
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Det är inte hela världen om du inte äter jättemycket fett någon dag. Det finns ingen definition på hur mycket fett man ”måste” äta varje dag.

  #70081
  Avatarwar
  Deltagare

  Jag har aldrig varit en överkonsument av fett sen jag började med LCHF, äter maten som innan fast utesluter kolhydrater.
  Enkelt faktiskt.

  #70077
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Om du väljer mat som är feta i sig själva, lax, makrill, en fet köttbit etc, behöver du inte tollsätta ngt fett. Väljer du däremot kyckling, som behöver du ”fetta” upp kosten.

  Om jag äter för lite fett, så blir jag hungrig/småsugen på allt möjligt. Äter jag för mkt fett, så blir jag illamående.

  #70082
  Avatarsandrazackrisson
  Deltagare

  Jag har ju en nackdel med att jag inte tycker om fisk, eller vit fisk går bra men just lax då får jag spykänslor (tror jag överåt det när jag bodde hemma)

  #70076
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Samma sak för mig, fast när det gäller tonfisk. Testade det förra veckan, men det ser ut/luktar som kattmat.

  Ät vit fisk om det går bättre samt komplettera med lite kryddsmör istället. Annars finns det ju makrill…..

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.