För mycket kalorier?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1722
  AvatarFjottenkotte
  Deltagare

  Har funderat på om man inte får i sig för mycket kalorier i LCHF dieten.. Jag ,enar, får du i dig mer kalorier än vad du går av med så går du upp i vikt, oavsett vilken metod du använder. Stämmer det?

  #25937
  AvatarAnonym
  Gäst

  nej,det är inte kalorierna du går upp i vikt utav,det är kolhydraterna du går upp i vikt utav…fett har mer energi än kolhydrater och sådeles MER kalorier än exempelvis pasta.

  #25952
  AvatarFjottenkotte
  Deltagare

  Jaja, är jag mycket väl medveten om. – att fett inehåller 9kalorier per gram, kolhydrater 4 och protein .. 6 tror jag. Men om man får i sig mer kalorier än vad man gör av med så går man väl upp i vikt, oavsett vilken diet man följer.. Det är en fysisk lag.

  #25945
  Avatargoamarie
  Deltagare

  Men du äter ju färre kalorier på lchf iom du blir mättare tack vare fett har mera energi 🙂

  #25944
  AvatarVodo
  Deltagare
  #25940
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Här var det en Skaldeman med både hängslen o livrem: ”Skippa kalorierna, men ät inte mer än vad ni behöver” Från början hävdade han att man kunde äta hur mycket man ville, bara maten var fet. Men med tiden o efter många frågor från LCHF-ätare som misslyckats i sin viktnedgång har tonen ändrats.
  Jag misstänker att även Skaldeman har upptäckt kalorierna o håller med goamarie när hon säger att man blir mättare på fett än kh o äter därför mindre mat (=färre kalorier) 😉

  #25949
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Men första veckorna går det bra att ”vräka” på fett… jag lägger fortfarande upp lika mycket bea till mitt kött, men äter kanske en tredjedel… lyssna på kroppen, den vet;)

  #25943
  AvatarVodo
  Deltagare

  Jag säger inte att det är rena fakta som Skaldeman kommer med, men det är ett intressant tänk, och det behöver inte alltid vara så svart och vitt som kaloreier in/ut. Det finns mycket med kroppen som vi inte hajat än och framför allt så fungerar vi alla olika. 😀

  Taget ur artikeln som jag hänvisade till:

  Quote:
  Kan vi äta obegränsat med kalorier på en högfettkost?

  Det tror jag inte. Men vi har olika stora frihetsgrader. Människor som har lätt för att hålla vikten kan lägga till en jäkla massa fett utan att gå upp ett gram. De skruvar helt enkelt upp förbränningen. Redigt feta människor kan också äta rejält med fett, men då måste de vanligen minska kolhydratintaget. Enligt min uppfattning är kalorier ett ointressant pseudomått när det handlar om mänskligt födointag. De säger ingenting om vad vi gör med maten. Däremot fungerar kalorierna bra när man vill veta hur ett födoämne fungerar som bränsle i en ugn.

  Det avgörande är om man bränner det man äter eller om man lagrar det som fett. Det har mer med matens fördelning än med kaloriinnehållet att göra. Äter man mycket fett och lite kolhydrater så kan de flesta äta betydligt mer än om fördelningen är den omvända. Det gäller särskilt insulinresistenta personer.

  #25948
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Håller med dej Vodo… han skriver dessutom just: ”Lyssna på din kropp… ”=)). Funkar bra för mej och idag äter jag lååångt ifrån lika mycket som innan… men det tar några veckor i omställning;)

  #25951
  AvatarFjottenkotte
  Deltagare

  Okej.. Jag äter 100g till frukost, 100 till lunch 50 till mellanmål och 50 till middag med mat. Har räknat på det , och det värkar som om jag äter ungefär max 1000kalorier per dag. Men det mesta jag äter är fett och protein, håller mig under 10g kolhydrater per dag. Hm.. Men se känner jag att jag befinner mig i svältläge också.. Men jag tror inte jag behöver äta mer, är inte hungrig. Sen tränar jag ju ocksp, springer väl en mil om dagen normalt och så. Sen måste man ju tänka på att jag är barn, så behöver väl ite lika mycket kalorier som vuxna.

  #25950
  AvatarMIXA
  Deltagare

  Huvudgrejen är för mig är att äta mig nästan mätt och klara mig på tre måltider utan hunger. Det sköter sig själv att kroppen inte behöver några mängder att klara sig. 🙂

  #25939
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Jag säger inte att det är rena fakta som Skaldeman kommer med

  Tack för det, men det är många andra som gör det.

  #25947
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  älskar skaldeman;)

  #25942
  AvatarVodo
  Deltagare
  Quote:
  Quote:
  Jag säger inte att det är rena fakta som Skaldeman kommer med

  Tack för det, men det är många andra som gör det.

  haha , ja det kan jag tänka mig, men faktum är att jag inte ens läst hans bok, men den här artikeln tog upp en del intressanta tankar som sagt.

  #25938
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Ja Skaldeman har massor med tankar kring LCHF, korrekta eller ej kan ju diskuteras. Det lustiga är att om man påpekar hans brist på utbildning/vetenskaplig erfarenhet blir man slagen i huvudet med att har ju själv bantat en massa o denna egna erfarenhet är så mycket viktigare än formell kunskap. Men hur kan han då skriva bantningsböcker för kvinnor? GI-Noll är ju en bok för ”kvinnor som vill äta sig smala” Har han tvingat sin stackars fru att banta också för att få något att skriva om? ???

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.