För mycket proteiner? Hur pass farligt är det med halvfabrikat?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare För mycket proteiner? Hur pass farligt är det med halvfabrikat?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3013
  AvatarSupermario
  Deltagare

  Jag är nu inne på 2 veckan med lchf och börjar må riktigt bra, till skillnad från första veckan, men jag undrar lite om de här med proteiner , tycker de är svårt att veta hur mycket proteiner jag får i mej, äter flera ägg om dagen + alltid grillad kyckling, kött , lax m.m äter kanske för mycket proteiner, vill inte börja bilda ammoniak och bryta ner protein istället för fett. Sen de här med halvfabrikat om man köper en majonäs eller tex en beasås som innehåller 2 kh per 100 g, förstör jag jag då alltihop om jag får i mig ett par sockerkorn? Man äter ju inte en hel dl majo, så de blir ju bara några korn. Äter mycket bacon, ägg, ost med nästan noll kh och lite grönsaker. Om man har bra kontroll på blodsockret och inga söt cravings, kan man då äta lite halvfabrikat så länge de håller sig under 3 kh per 100?
  E-ämnena är en annan sak, men för ketosens skull.

  Vill också tillägga för de som precis som jag löptränar och styrketränar så går de utmärkt segheten minskar för varje träningspass iallafall för mig, första löprundan var katastofal , men nu börjar de arta sig.

  Jag orkar inte räkna eller väga maten men jag kollar upp allt jag stoppar i mej. Märker man om man äter för mycket proteiner? Så man inte råkar förbränna proteiner istället..

  Vill gärna ha tips så jag vet om jag är på rätt spår 🙂

  #46913
  AvatarFranke
  Deltagare

  Jag skulle inte oroa mig för proteiner, förbränningen av dem är extremt ineffektiv och resurskrävande så det är väldigt få av kalorierna i det som du faktist tar åt dig. Största bekymret är nog att det är slöseri på pengar och jordens resurser att äta för mycket protein :).

  Sen skulle jag inte vara superorolig över 2g kh i typ halvfabrikat sås. Du får helt enkelt se av hur mycket du äter av produkten. Som exempel så har svartpeppar typ 50g kh/100g, men jag använder det fritt ändå för mängden man äter väger nästan inget.

  Annars tror jag den största hälsovinsten finns i att skippa halvfabrikat helt :).

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.