För små portioner?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3708
  chris
  Deltagare

  Hej hej !! Jag har i dag börjat med LCHF.Så jag är helt ny här =) Har läst massor men en fråga ahr jag inte ännu fått något svar på……………..Kan man äta för lite ? Jag menar om man inte är så stor i maten ….

  #56815
  toru
  Deltagare

  Man ska äta tills man blir mätt ”på riktigt”. Ibland kan det innebära att man äter för lite i andras ögon men så länge du inte går hungrig så är det nog helt ok. Jag äter själv ganska lite (har jag märkt…). Mycket sällan mer än kanske 500g föda per dag. Sen lite vatten och kaffe på det…

  #56818
  chris
  Deltagare

  Aha =) Tack för den informationen=) … Det förenklade genast det hela =)

  #56814
  toru
  Deltagare

  Men se som sagt till att inte gå hungrig. Om du hamnar i ”svältläge” så vill kroppen behålla allt fett i depåerna och det vill vi ju inte. Om kroppen hela tiden får energi (fett och protein) så lär den sig att det är ”ok” att bränna av depåerna och så vips är fettbrasan igång… 🙂

  #56817
  stpe006
  Deltagare

  Äter du rikligt med fett blir du mätt och står dig längre och kan därför äta mindre mängd mat än om du stoppar i dig bukafylla(läs kolhydrater). Det är inte heller viktigt att äta inom vissa tidsintervall, ex. tre fyra timmars intervall, det är bara om man äter kolhydrater och måste underhålla blodsockernivån.

  Ät när du är hungrig och ät dig mätt!

  #56816
  Gohper
  Deltagare

  Ju mer kroppsfett man har desto svårare är det att äta för lite kan man säga om man generaliserar lite.
  1kg kroppsfett kan avge ca 70kCal per dygn.
  Om du din kropp förbrukar mer än energin du äter plus den mängden energi ditt kroppsfett kan avge så kommer kroppen att ta energi från annat håll, tex bryta ner muskler. Detta är inte alltid önskvärt.

  Mätt är väldigt individuellt vad det egentligen är, testa att äta tills du är ohungrig.

  Tyvärr är det inte så att alla kan äta när de är hungriga. Det ska ju passa med övriga livet, tex familj och arbete. Har man fasta mttider så får man justera portionsstorleken så att man blir hungrig på rätt klockslag, lite bökigare men man får testa sig fram.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.