Forkfinder goes Vegan LCHF

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3617
  forkfinder
  Deltagare

  Jag beslutade mig för ett tag sen för att successivt stryka alla animaliska produkter ur min kost. Som bekant så är det mycket animaliska produkter i dieten, så jag har stött på en hel del problem, men jag har bestämt mig för att det ska gå.
  Det här är min kamp för ett bättre blodsocker. Alla tips om veganska alternativ med hög proteinhalt och högt fettinnehåll mottages med öppna armar. Var med nu, för nu ska kilona rasa. Från 66 till 58.

  mvh Team Forkfinder

  #55278
  goamarie
  Deltagare

  hur kmr det sig att du inte vill äta kött och köttprodukter?
  har du läst vegomyten? )

  #55281
  oeuf
  Deltagare

  Kan bli lite marigt det här. Du kan inte tänka dig lite mjölkprodukter eller ägg? Annars tofu/seitan för proteinet, olja, nötter och avocado för fettet och lågkolhydratsgrönsaker för bulken. Glöm inte B12!

  Oeuf

  #55283
  forkfinder
  Deltagare

  Att det kommer bli marigt har jag redan förutsatt. Forkfinder värjer inte för en utmaning!
  alltså, det här med djur öht känns ju sjukt jobbigt….Men mejeriprodukterna känns ju iaf lite mer okej än just ägg och muskler.
  Nötter, avocado och olja är bra tips! och ska jobba in mig på soya och toufubaserade produker. tack!

  #55280
  oeuf
  Deltagare

  Med mejeri ska det nog gå bra, även om du kanske inte kan räkna med att gå lika lågt i andel kolhydrater som många här gör. Tärnad västerbottenost i sallad med valnötsvinägrett. Fetaost på auberginegratängen (egentligen på allt, om du frågar mig 🙂 ). Avocado med crème fraiche och citronpeppar. Gratinerad getost-toast på LC-bröd. Tofu med smör-citron-sojasås till wokad vitkål. Rädisor med smör och salt (mycket godare än vad det låter). Tofu kan användas som pastasubstitut i mac'n'cheese sägs det, har inte provat själv. Keso är en jättebra proteinkälla. Kolla in asiatiska recept för att få tofuinspiration. Istället för ris passar asiatisk mat ofta på en bädd av rå eller wokad vitkål. Kokosmjölk är också en bra vegansk fettkälla kom jag på. Lycka till!

  Förresten, om det är för att det är synd om djuren du inte vill äta dem kanske du ändå kan överväga skaldjur/mollusker? De har inte så utvecklade nervsystem. Musslor är dessutom bra att äta för havsmiljön, eftersom de rensar haven på en massa skräp.

  Oeuf

  #55282
  forkfinder
  Deltagare

  För att klargöra: Jag undviker inte animaliska produkter pga att det är synd om djuren(dem skiter jag faktiskt heligt i, med risk för att låta hemsk) men jag gillar inte tanken på att tugga på någon annans släkting eller mensblod. Mejeriprodukter känns okej på ett annat sätt, varför kan jag inte förklara. Men tack för bra tips! Allt låter sjukt gott!

  #55279
  oeuf
  Deltagare

  Ah, då förstår jag!

  #55277
  goamarie
  Deltagare

  Hängde inte riktigt mEd…. Äter du inte ägg? Om du inte gör det så ställer jag en nyfiken fråga:
  Varför? 🙂

  #55276
  Franke
  Deltagare

  Du får nog basera större delen av ditt proteinintag på soyaprotein. Kokosfett är starkt rekommenderat som primär energikälla (ekologiskt, inte silverpaketen de är förstörda av raffinering), stora mängder fint mättat fett (92%) och rena hälsokuren. Vegansk lchf blir nog ganska tufft, men inte omöjligt om du inte har något emot att vräka olja på allt.

  #55275
  Anonym
  Gäst

  Kanske för att ägg får dig att tänka på ägglossning och därmed blod och därmed visualiserar du en veritabel kannibalism?

  Är du vegan?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.