Första dagen med LCHF. Blir jag av med mitt sockerberoende?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Första dagen med LCHF. Blir jag av med mitt sockerberoende?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3906
  AvatarElin
  Deltagare

  Hej alla där ute!

  Idag började jag med LCHF och har hunnit äta frukost. Den bestod av äggröra (3 ägg) är det för mycket med 3 ägg? 1 burk makrill i tomatsås och lite rysk yoghurt med hallon och blåbär. Ett glas vatten. Skulle ni säga att det är en okej frukost?
  Ni som har haft gravt sockerberoende som jag har, hur lång tid har det tagit för er att det försvinner?
  Jag behöver gå ner 25-30 kilo så jag har en del att jobba med. Hur lång tid kan det ta att gå ner? Förstår att det är olika, men vad är det vanliga om man kan säga så? Än så länge är jag sporrad till max och jag hoppas att det håller i sig. Undrar en annan sak oxå…är verkligen inte motion hjälp för viktnedgång? Vet ju att det är bra överhuvudtaget, men har hört att det kvittar om man motionerar eller inte, man går ner ändå. Vad säger ni?

  Mvh/En motiverad lchf-nybörjare

  #60717
  Avatarcatta
  Deltagare

  jag har också haft ett rejält sockerberoende, har precis avverkat första veckan på LCHF och jag har inte haft nåt sötsug överhuvudtaget, jag är själv som ett frågetecken, för med alla andra dieter (har ju testat mååånga) så har sötsuget aldrig försvunnit, jag är inte ens hungrig mellan måltiderna. Jag är supernöjd och glad att jag började med det här istället för t ex shaker. Gick ner 1,7 kg den här första veckan, det tycker jag är jättebra. Jag har precis som dig 25-30 kg att gå ner, har satt mitt mål till 25, efter det får jag se om jag då fortsätter några kilon till.

  Lycka till!

  #60719
  AvatarElin
  Deltagare

  Åh va härligt att läsa! Nu blir jag mer peppad. Jag har oxå kört en del andra dieter då mitt sötsug aldrig försvunnit så därför är man ju lite skeptisk. Blir spännande att se vad vågen står på om en vecka :). Lycka till själv!
  /Elin

  #60716
  Avatarelsabelsa
  Deltagare

  Jag har hört att det tar 21 dagar att tappa sitt sötsug men att det då verkligen verkligen försvinner. Personligen har det gått snabbare, kanske 10 dagar? 🙂 Lycka till!

  #60714
  AvatarMynlen
  Deltagare

  hur många ägg du äter är individuellt, om 3 räcker för dig, ät 3, ska du ha fler, ät fler. Men lägg till fläsk eller något annat fett, makrillen är ok men inte såsen!!
  yoghurten och bären skulle jag skippa i början, dom triggar sötsug!

  Håller du dig till fetare alternativen och inget sött kan sötsuget vara borta i några dagar. alltså inte heller cola light eller andra sötningsmedel!

  #60718
  Avatarett steg i taget
  Deltagare

  jag var en sådan som drack ca 7 burkar cola om dagen och åt coklad och kakor etc etc men har bara haft sötsug kanske två ggr på min första vecka och då proppade jag i mig lite brie och det försvann. Har även hittat hallon på 4.4g kh och åt några (ca 5) med lchf våfflor och vispgrädde men de åt jag inte vid sötsug. Jag tror att sötsuget är väldigt individuellt för jag har personligen inte kännt att när jag åt bär fick jag det, ej heller senare den dagen.
  Jag gjorde lite fel i början och använde mycket ”substitut” som blomkåls duchesse så nu så kommer jaga bara göra våfflor etc vid speciella tillfällen men det är bra att veta att det finns…

  När det gäller att motionera så har jag också läst mycket och man får olika info, jag hade nog sagt att det är alltid bra att röra på sig så försök få in en promenad om dagen åtmistonne. Om inte annat så känner man sig riktigt nyttig efteråt 😉
  Lycka till!!

  #60715
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  3 ägg kan du gott äta, men jag skulle lagt till mer fett till frukosten – det gör att man håller sig mätt längre. Och jag skulle varit försiktig med mängden rysk för att inte få i många kolisar redan på första målet. Men det är bara att testa och se. Går du ner i vikt och mår bra på det du äter så är det bara att fortsätta, står det still får man fundera på vad man stoppar i sig.

  Man ska inte behöva träna för att gå ner, men det känns rätt bra psykiskt om man gör det. Sen inbillar jag mig att kroppen blir snyggare också – inte bara smalare utan förhoppningsvis lite tonad.

  #60713
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  jag har gått ner mina 25kg=)). Sötsuget försvann på 3 dar, helt sjukt! 3ägg är helt ok, men skippa yoggi och bär till frukost… ätt äggen med baccon eller majjo, eller mosa dom med smör… fett är bra till frukost så blir hela dagen lättare=)) Välkommen och lycka till!!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.