Första inlägg! Lite olika bekymmer vlchf, tappar hår, stannat i vikt, mår skumt.

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Första inlägg! Lite olika bekymmer vlchf, tappar hår, stannat i vikt, mår skumt.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3947
  AvatarJoel88
  Deltagare

  Hej

  Jag har googlat runt lite, men inte hittat några bra svar. Så jag tänkte att jag ställer mina frågor här istället. Har kört VLCHF sedan den 14 mars 2011 i kombination med träning och har totalt tappat 28 kg, men nu har vikten avstannat samt lite andra bekymmer uppstått. Vet inte riktigt hur jag ska strukturera upp inlägget, men börjar väl med lite statestik kanske. Just nu tränar jag inte längre eftersom jag är hemma ifrån studierna nu på sommaren och jobbar. Jobbar med ganska fysiskt arbete, röjer gräs åt kommunen hela dagarna, samt går fram och tillbaka till jobbet ca 1 mil om dagen. När jag studerade gick jag 5 km varje morgon och körde crosstrainer på gymmet varannan dag i 40 min (600 kcal). Har försökt hålla kolydraterna till ett absolut minimum, vilket gav avkastning, fram tills ca 90 kg tappade jag 2 kg i veckan. Sedan har det bara gått 0,5-1 kg i veckan och nu står det still.

  [size=15pt]
  Kön: Man
  Ålder: 23 år
  Längd: 183
  Startvikt: 111
  Startdatum: 14 mars, 2011
  Nuvarande vikt 83,5-84,5 Kg
  Målvikt: 77-80 kg
  [/size]

  Normal meny unde nu under sommaren sommaren:

  Tidig frukost (05.15): ½ paket bacon och stekt 1 ägg stekt i smör, 1 vitamintablett.
  Frukost (09.00): 1 kokt ägg och en babybel ost.
  Lunch (12.00): 3-4 småbiffar eller 2 större alternativt 1½ karrekotlett eller liknande mat. Till det käkar jag lallerstedts beanersesås, gräddsås eller hemmagjord tzatziki.
  Kvällsmat (17.30): Ungefär som lunchen, kanske lite mer kött, men annars samma, 1 vitamintablett, evetuellt nån godkänd grönsak.

  Meny när jag studerade:

  Frukost: 1 pkt bacon och 1 stekt ägg stekt i smör, 1 vitamintablett
  Lunch: 1 kotlett med beanersesås, eventuellt nått annat kött med annan sås.
  Kvällsmat: 1 kotlett med sås, ev nån grönsak.

  Det största bekymmret är mest att min vikt har stått stilla nu i 2 veckor och vägrar röra sig trots ansträngningar med ökad fett, ökad mat, minskad mat, mer motion, minskat kött etc etc. I vilket fall rör det sig väldigt långsamt. Vad kan jag göra för att skrämma igång det igen så jag kan bli av med mina sista kilon?

  Övriga bekymmer: Tappar just nu mycket hår sedan 3 veckor tillbaka, är allmänt seg/kostig i huvudet vissa dagar, lågt blodtryck, trötthetskänsla vissa dagar. I övrigt måste jag säga att jag känner mig mycket pigg och har energi, men önskar börja äta mer varierad lchf kost inom kort.

  Kort och gott; Vad kan jag göra för att skrämma igång viktnedgången igen? Vad kan jag göra åt håravfallet och den smygande segheten i huvudet?

  #61503
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  om du tappat 2kilo i veckan sen i mars vill nog kroppen bara vila lite;)

  #61508
  AvatarJoel88
  Deltagare

  Ja, jag får väl vänta och se helt enkelt. Hoppas att allt mitt hår inte ramlar av så man blir flint nu när man blivit smal och vacker.^^

  Det enda jag kan komma på som jag ändrat i mina kostvanor är ett kraftigt ökat kaffeintag och 50 gram alvestaglass en gång i veckan (Ja, jag vet den är dålig, men det hjälper moralen). Kan hända jag smuttar 10 cl whiskey var tredje vecka också, men inte märkt av nån påverkan där i viktnedgången.

  #61506
  Avataroeuf
  Deltagare

  Har du fått i dig alla vitaminer och mineraler du behöver? Skulle kolla detta noggrant och komplettera upp kosten om det saknas något (förmodligen med mer grönsaker). Dina matportioner kan behöva minskas med tanke på att din kropp nu är mindre och därför behöver mindre energi. Håravfall och trötthet kan orsakas av låga sköldkörtelhormoner, så detta kan vara värt att kolla upp om det håller i sig.

  #61505
  AvatarFlami
  Deltagare

  tappa hår gör jag med..jättecharmigt på en tjej med redan kort, tunt hår ^^

  trött är jag också men det är mitt eget fel, hehe..

  jag tror mera på att din kropp just nu ligger på en platå och återhämtar sig. Ändra kanske inte för mycket i kosten och bit ihop och stå ut.

  Jag brukar försöka äta gul paprika dagligen för c-vitamin, är inte speciellt insatt i det här med vitaminer och mineraler men paprikan gör mig gott.

  Dricker du tillräckligt med vatten? kan ”segheten” i huvudet vara att du är törstig? jag plågades länge av huvudvärk men den är borta nu. Kanske omställning i kroppen på gång.
  Om besvären består hade jag nog kontaktat VC.

  #61504
  AvatarMynlen
  Deltagare

  stå stilla, dvs ha en platå är helt normalt. Jag stod stilla i 8 v sen började det röra på sig igen. Som trollet sa, kroppen vill vila litet.

  Någonstans läste jag att kroppen stannar till på vikter den haft längre tider förr. Kanske det är så, jag vet inte. Du har redan gått ner jättemycket, ta det litet lugnare nu 🙂

  #61502
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  hahaha, därför inte jag hade ngn platå… jag gick från blöja till tjock;)

  #61507
  AvatarJoel88
  Deltagare

  Hej, tack för alla bra svar! 🙂 Jo, det har börjat röra på sig lite igen. Konstigt nog efter att jag druckit en del vin och käkat tårta, mådde pyton dagen efter (troligen mest pga av vinet).^^ Men iaf, efter det så började det röra på sig igen. Kanske bara var en tillfällighet. Ja, förmodligen dricker jag för lite vatten och för mycket kaffe. Blir säkert 5 koppar kaffe om dagen och inte i närheten av så mycket vatten så kanske är lite uttorkad. Men ska ner 3 kg till innan jag börjar äta lite mer balanserad kost, med inslag av kolhydrater nån gång i veckan (kompletterat med träning).

  Hur hanterar ni all överskottsenergi ni får av lchf? Om jag inte går ut och går eller går till gymmet typ varannan dag så klättrar jag på väggarna, typ känner mig nervös och rastlös. När jag åt kolhydrater så var jag alltid trött, sov 1 timme mitt på dagen och sov ändå 9 timmar på natten sedan. Nu sover jag 6 timmar och är sjukt pigg iaf.

  #61509
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Tjena Joel!

  Måste bara säga att jag oxå är förundrad över hur mkt energi jag får av LCHF. Jag har varit trött o energilös hela mitt liv, vilket har fått stora konsekvenser för mig. Tidigare, var jag stressad, sköt upp saker o ting, orkade inte slutföra grejjor, blev besviken på mig själv osv, ev. tröståt på det, eller värre…

  Iaf, nu går jag upp 05.00 varje dag, två timmar innan jag behöver, går en rask promenix, har gott om tid till frukost o att ta det lugnt på morgonen. Kommer hem från jobbet runt 17 tiden, o skuttar genast ut på nåt upptåg, promenad, träffa vänner, göra ärenden mm. När jag sedan kommer hem, säg runt 20.00 mår jag skitbra, men är för pigg för att bara ligga i soffan o kolla tv… brukar bli så iaf, eller lite slösurfande osv. Sen somnar jag som en stock runt 22-23.00

  Love LCHF! (-5.7 kg på 22 dagar!:)/J

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.