Första invägningen…

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4351
  Avatarbebyssa
  Deltagare

  Både jag och min man har imorgon ätit lchf i 8 dagar. Känner mig inte det minsta mindre snarare tvärt om. Däremot känner och ser Anders stor skillnad redan. Imorgon skall jag väga mig och det skall bli spännande. Är rädd att man tappar modet om det inte visar något…

  Men jag vet, man ska inte stirra sig blind på vågen. Men det är nog lättare sagt än gjort. Vi har skickat efter boken fettskrämd som beräknas komma imorgon jag hoppas den skall ge mer direkt hjälp. Mängden mat och vilken är svårt att förstå sig på. Alla skriver ju så fruktansvärt olika. Önskar det fanns ett facit på det som verkligen var rätt.

  När jag har läst era andras inlägg så tycker jag att denna ”livsstil” verkar minst lika svår som en vanlig bantning. Är det verkligen riktigt att man skall väga maten och räkna ut… Vi har liksom bara ätit… Är det fel?

  Ex: Frukost ägg, skink- ost rullar ca tre st. 1-2ägg, 2bitar brieost.
  Lunch: samma eller gårdagens middag eller ingenting
  Middag: korv gryta gjord på hög kötthalt, grädde, krossade tomater, lök, tillbehör broccoli.

  Något tokigt ni som kan?

  Imon skriver jag igen om vikten…spännande ;D

  #66343
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Det där med hur krångligt LCHF är beror ju på… Att ”bara äta” och hålla sig till mat under 5 % kh/100 gram funkar för bra många. De som det däremot inte funkar för måste ju dock se över kosten ytterligare ett varv och gå in och justera det som var lite tokigt. Vissa äter för mycket grädde och andra mejeriprodukter, andra äter för mycket ost, nötter och annat småplock för att det är gott och struntar i att äta riktig, lagad mat, vissa är helt stillasittande och äter ändå jätteportioner när de egentligen inte behöver osv. Det är ju det, det FINNS inget facit för det handlar om hur just din kropp funkar och hur dina förutsättningar ser ut. Det jag kan äta kanske inte du kan äta alls för då står din vikt still, och tvärtom. Det är väl delvis därför det är en livsstil, att det är något långsiktigt som handlar om att långsamt lära sig hur man själv funkar och hur man ska äta för att må prima.

  Jag kan rekommendera att ni investerar i några kokböcker, tex. Anna Halléns båda. Där finns veckomenyer och annat som är bra att ha. Ingen dyr eller särskilt krånglig mat heller.

  #66347
  Avatarbebyssa
  Deltagare

  Tack för det svaret. Idag skall boken matrevulotionen komma. Har fått den rek här. Hoppas den ger lite mer förståelse 🙂

  #66345
  Avatarcm100
  Deltagare

  Får man veta vad invägningen sa efter 8 dagar?

  Enligt mig så är 8 dagar alldeles för kort. Jag har läst historier att redan en vecka, har folk tappat 2kg. Låter helt magiskt om det stämmer. Nästan som man fuskar..

  Jag är själv ny med LCHF (ca 2 veckor), men har lovat mig själv att evaluera det i 3 månader. Jag har läst att det finns övergångs-perioder, där kroppen reagerar på omvandlingen och det kan dröja att kroppen börjar gå ned i vikt, därför väntar jag en rejäl tid (1 månad) tills första officiella invägningen.

  Men hur som helst, berätta gärna om du gick ned i vikt och dina tankar och funderingar 🙂

  #66344
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Första veckan går många ner ett antal kg. Jag med men det beror på att kh i kroppen binder vätska. Har du inte så mycket kh i kroppen längre så tappar du en hel del vikt.

  Det är också därför att man kan gå upp 2-3 kg efter att man fuskat med kh, bröd eller pizza eller nåt sånt, för vätskan binds i kroppen. Sen blir du kvitt dom ganska fort igen om du går över på LCHF igen, eftersom vätskan släpps…

  det är ganska missvisande kilon man tappar 🙂

  #66346
  Avatarbebyssa
  Deltagare

  Ja naturligtvis måste jag ju berätta…. Jag har hittils gått från 103,3 till 101,4. Måste dock erkänna att jag varit svin dålig i tre veckor nu inte pga maten utan öronproblem mm. Så om maten funkar eller om det är sjukdomen som gjort att jag gått ner kan jag inte svara på?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.