Första träningen sen lchf starten

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1597
  AvatarHakis
  Deltagare

  Ja, idag är det 6 dagar sen jag började med LCHF.
  Första träningspasset. 1,5 timme stenhård innebandy med jobbarpolarna. Jag trodde jag skulle dö, har inte alls samma explosivitet. Dels har jag missat 3 veckor pga sjukdom så jag har tappat en hel del där med.
  Sen gjorde jag tabben att äta för mycket av den goda pannbiff med gräddsås och lök maten 8) så håll var ett faktum.
  Dock märkte jag på slutet att jag var en av dom som faktiskt höll ut o krigade på. DET var en nyhet.

  Så sammanfattat har jag tappat mitt go, men utdragen ork verkar jag ha fått mer av. Känns bra.
  Ska bli intressant i endurospåret till helgen..

  Kände att jag ville lufta mina tankar lite, hur har ni reagerat på träning och denna kost? Verkar som om det ofta lutar åt en förbättring?

  EDIT: kanske borde ha legat i ”LCHF Allmänt” ?

  #24644
  Avatarbad boy
  Deltagare

  samma här körde fotboll och blev snabbt yr(pga ketos)..orkade inte springa lika snabbt men var uthålligare

  #24639
  AvatarDizzy
  Deltagare

  Jag tränar ganska mycket i form av tung styrketräning varvat med spinning. De första veckorna kände jag mig väldigt seg och klen men det har försvunnit nu. (Är inne på vecka 11 nu). Nu upplever jag nästan att jag orkar mer än innan! 🙂

  #24643
  Avatarbad boy
  Deltagare

  aja jag e inne på 15 e dagen och har blivit av med mycket fett..jag e italienare ursprungligen så jag borde orka mer hursomhelst egentligen hahahha( tror inte de romerska krigarna skulle tycka att jag var manlig som körde en diet så jag får va tyst om detta hahhahaha)

  #24636
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  LOL, ingen här skvallrar;)

  #24645
  Avatareveinamy
  Deltagare

  Jag tycker att jag har lite sämre ork men det kan samtidigt ha att göra med att jag precis varit förkyld och fortfarande inte är helt ok. Får se framöver hur det går med kombinationen träning och LCHF.

  #24647
  AvatarBergstedt
  Deltagare

  Man får helt klart en annorlunda form av energi. Men kolhydrater ska vara ok i viss form av träning, fråga mig inte om detaljer dock

  #24646
  AvatarTompat
  Deltagare

  Jag har också kommit igång med träningen, styrketräning, efter ett långt uppehåll.
  Tyckte det gick över förväntan, jag har aldrig tränat snabbhet så det vet jag inte hur det gått med men uthålligheten är bättre och framför allt har man inte tömt depåerna efter träningen och behöver således inte snabbt fylla på med kolhydrater. Jag har bara kört ett par gånger än men efter träningen behöver jag naturligtvis dricka vatten och sen äter jag lite jordnötter för att fylla på protein.

  #24638
  Avatarulfons
  Deltagare

  Omställningen tar sin tid, snart är ni i det närmaste tillbaka igen. Bara att köra på. Tränade själv hela våren inför Göteborgsvarvat på lchfkost, gick utmärkt. Vågade inte löpa linan ut så jag käkade kohydrat kost sista veckan innan start, kändes som en turbo kick i kroppen när jag sprang. Persade på halvmaran med 8 min. Så kan man träna på lchf tror jag det kan vara en bra uppbyggnad med fett och protein.

  #24642
  Avatarevise
  Deltagare

  Jag står i valet och kvalet om jag ska öka på kolhydraterna för jag får inte alls löpträningen att fungera……4 månader sedan jag lade om kosten och jag bara väntar och väntar på att det ska vända. Dagens löprunda var den segaste någonsin och jag blir uppriktigt ledsen över att jag är så orkeslös de flesta dagar.

  Gympapass fungerar hyfstat, likaså spinningen och styrketräningen trots att jag inte orkar så mycket som förr men det kan jag nöja mig med. Men att nästan alla löppass blir så otroligt tunga är riktigt deprimenrande, jag som älskar om att harva omkring länge i ganska bra tempo :'(

  Jag äter LCHF för att min mage mår bättre och för att jag känner mig mätt och belåten för första gången på säkert 15 år. Min livskvalite har ökat ngn enormt men jag vill ha allt detta och löpträningen för att känna mig riktigt nöjd.

  Några tips och idéer? Kan jag få en bättre balans mellan kost och träning utan att avvika för mycket från LCHF?

  #24637
  Avatarulfons
  Deltagare

  Vet inte hur mycket kolhydrater du äter om dan. Jag provade att äta 40-60 gr dom dagar jag tränade och då gick det bättre.

  #24640
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Jag läste häromdagen något om att det kan ta mer än 6 månader innan träningen fungerar bra igen med LCHF. Men var jag läste det.. ???? kostdoktorn antar jag.

  #24641
  Avatarevise
  Deltagare

  Jag har ökat lite med kolisar men jag har ingen aning om hur mycket det blir för jag har inte orkat hålla koll….men lite rotfrukter och ngn frukt har det blivit så får vi se vad som händer. Just nu är det simning inför Vansbro som gäller och det fungerar väldigt bra utan kolisar verkar det som 🙂

  Oj hela sex månader 😮
  Jag får nog klurat på detta ett tag till verkar det som 🙂

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.