Första veckan avklarad!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5020
  Zima
  Deltagare

  Nu känns det som det jobbigaste är avklarat. 🙂 Ni kanske minns mitt inlägg från tidigare, att jag inte var så nöjd med mig själv. Att jag hade svårt att komma igång med LCHF på riktigt efter nyår, som var tänkt. Men nu har jag börjat jobba, och det går otroligt mycket lättare då. Jag har också insett att jag redan har vunnit många fördelar:

  1) I tisdags bjöds det på kladdkaka i vårt arbetslag (studiedag). Men jag tackade nej, och tog en kopp kaffe bara. Och det var inte ens jobbigt att tacka nej! 😮 Jag var inte ett dugg sugen.
  2) Jag känner mig mycket piggare (dock vet jag inte om det beror på att jag har haft nästan tre veckors jullov också… ::)).
  3) Sugen på något sött, när man är trött efter jobbet är helt borta (det var ofta där som jag trillade dit tidigare.)
  4) Förmågan att begränsa sitt intag av ”lyxvaror”. Igår kväll, när det var fredag, så unnade jag mig lite mörk choklad och ett glas rött. Och jag tog två rutor choklad (20 gram), och var fullkomligt nöjd med det. Tidigare har det inte stannat vid de där två rutorna… ::)

  Vikten tror jag dock inte att det har hänt något större med just nu, men det kommer väl senare hoppas jag. Jag har ju ätit GI/LCHF (lite egen blandning) ganska länge, men bara periodiskt. Men jag antar att kroppen är lite van att leva på kolhydratsnål kost, så det blir ingen jätteomställning. Jag skriver även ”matdagbok”, och tänker då ha små mål att uppnå varje vecka. Veckan som var hade jag som mål att begränsa mitt matintag till: Frukost, lunch, middag och ev. något mellanmål. (Veckan dessförinnan var det en del ”småätande” av lite allt möjligt… :-). Veckan som kommer ska jag nog ha som mål att verkligen räkna kolhydraterna (jag har räknat de nu också, men inte jättenoga).

  (Haha, jag har dessutom redan börjat fundera över hur man ska kunna äta LCHF-mat på ett bra sätt under semestern! ;D)

  #77207
  Solile
  Deltagare

  Visst är det skönt när man kommer in i ”andra andningen”? Det är bara att fortsätta 🙂

  #77209
  Zima
  Deltagare
  Quote:
  Visst är det skönt när man kommer in i ”andra andningen”? Det är bara att fortsätta 🙂

  Ja, verkligen. Jag är mest ”imponerad” av att suget inte ens finns där. Tidigare i mitt liv (jag har gått igenom både Viktväktarna, GI och lite egna påhitt) så har jag också kunnat motstå godis och sötsaker, men på ren vilja! Nu är jag ju inte ens sugen…

  #77206
  mctrollet
  Deltagare

  semestern är enkel!! fram med grillen=))

  #77208
  Zima
  Deltagare
  Quote:
  semestern är enkel!! fram med grillen=))

  Ja, det lär inte bli någon större skillnad inte. 8) ;D Jag menade mest att jag redan funderar över vad man ska äta (för gott) när man åker på semester med familjen. Det var ingen fundering i den bemärkelsen jag menade, utan mer ”planering” vad jag ska äta. ;D Jag har helt enkelt en liten längtan efter sommaren… 🙂 [Och kanske en liten förhoppning om att väga några kilo mindre, när den kommer. ::)]

  #77205
  mctrollet
  Deltagare

  Ha ha, BRA!! 😉

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.