Första veckan med LCHF (fråga)

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4942
  Avatarjustjenny
  Deltagare

  Jag har efter nyår bestämt att en strikt LCHF skulle kunna hjälpa mig på många sett jag vill gå ner ca 30kg på 1 år vet inte om det är orealistiskt!?

  Denna första vecka visar iallafall vågen -2,7 kg viket måste ses som okej.

  Men nu undrar jag kan jag gå ner 30 på ett år med strikt LCHF?! eller är det för lite tid?

  Mvh Jenny 🙂

  #76038
  AvatarMynlen
  Deltagare

  det kan nog gå. Jag har gått ner 24 kg på litet mindre än ett år, (började 14 februari) men jag vet dom som gått ner mer i samma tid. Det är väldigt olika för alla, för alla kroppar är annorlunda. vikten du tappat nu är härlig men det är vattenvikt sen kommer det inte att gå lika fort. Men man mår så mycket bättre!

  #76034
  Avatartoru
  Deltagare

  Allt hänger på var du börjar. Jag har gått ner (ibland…) 90kg på två år. Första året mer än andra året…

  Så frågan om det går att gå ner 30 kg på ett år blir lite svårbesvarad. Mitt svar är ju ja, men har man ”bara” 30kg övervikt så kan det bli riktigt tufft. detta är ingen ”quick fix” även om många av våra ”solskenshistorier” ofta fokuserar på stora viktnedgångar.

  #76044
  AvatarSweet.as.hell
  Deltagare

  Det är så många hälsofördelar med LCHF förutom viktminskningen så försök att inte lägga all energi där. Lycka till =)

  #76043
  Avatarjustjenny
  Deltagare

  Hej!

  Kul att det verkar vara möjligt iallafall, jag kommer verkligen uppskatta att må bättre och få ta del av alla hälsofördelar på vägen mot normal vikt.

  Jag förstår att man inte ska stirra sig blind på enbart vågen utan såklart uppskatta sitt välmående också, men vikt minskning är iallafall mitt botemedel mot kh sug. ;D

  #76035
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Testa o se. Om ett år vet du svaret!

  #76036
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Håller med Madde!! skulle du ”bara” gå ner 20 tror jag du kommer vara ganska nöjd i alla fall=))

  #76042
  Avatarjustjenny
  Deltagare
  Quote:
  Håller med Madde!! skulle du ”bara” gå ner 20 tror jag du kommer vara ganska nöjd i alla fall=))

  Självklart skulle jag vara det! 😀

  #76041
  Avatarjustjenny
  Deltagare

  Förresten var jag livrädd för att mina sura uppstötningar skulle bli morbida med massa fett… men nej! Jag har under veckan inte behövt tagit min medicin en enda gång. Annars brukar denna knapras flitigt 3-4 ggr i veckan.

  Vet inte om de har med LCHF att göra eller bara tillfällighet, hoppas såklart att de ska hålla i sig! Vore underbart. 🙂

  #76037
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Jag hade dom förr också, och fortfarande ibland. Men värre har dom inte blivit!!
  Kommer dom tar jag en kvarts rennie, det brukar hjälpa tillräckligt för mig. Eller en halv

  #76039
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Mät dig gärna också, ibland händer mer på måttbandet än på vågen (och står vågen still är det väldigt skönt att se att ngt annat går åt rätt håll). Och min halsbränna försvinner med lchf – I like!

  #76045
  AvatarAritoc
  Deltagare

  Självklart är det möjligt men det kräver disciplin om det skall utföras, jag har gått ner ca. 18 kilo under 4 månader på LCHF och har just över 20 kilo kvar och hoppas att jag är i toppform till sommaren. Jag har även besökt gymmet på regelbunden basis sen två månader tillbaka och faktiskt lyckats bygga upp muskelmassa samtidigt som jag förlorat fett vilket betyder att jag förmodligen kunnat ha förlorat mer vikt om jag inte byggt muskler och istället fokuserat på kondition.

  Ytterligare tycker jag att det är väldigt viktigt med motivationen, utan den tar man sig inte långt. Jag är inte en person som håller tyst om det jag gör utan frågar någon så berättar jag att jag äter LCHF och många jag pratat med blir lite avskräckta av tanken av ett liv utan kolhydrater (mest pasta ris och potatis). När man väl kommit över det så saknar man inte det ett dugg måste jag påstå även om det brukade vara det bästa jag visste, kunde äta enorma mängder pasta och ris innan jag började med den här dieten. Min motivation hittar jag genom att fråga mig själv om det kommer att bidra något i längden, är det värt att äta kolhydrater och sabba det man har jobbat för? Återigen kommer jag fram till samma svar och det är nej.

  Det bästa Jenny är att du direkt slänger ut allt som inte går i samma riktning som din nya livsstil ur köket så att du slipper frestas av det. Sen rekommenderar jag att du läser boken matrevolutionen, man får verkligen ett annat förhållningssätt till kolhydrater efter den läsningen.

  Sist men inte minst önskar jag dig lycka till med din livsstilsförändring och sen så är vågen inte allt utan hur du känner dig är viktigast!

  #76040
  Avatarjustjenny
  Deltagare

  Jo jag börjar tro att det kan gå, men precis som någon ovan skrev blir jag knappast missnöjd om jag ”bara” gått ned 20 kilo och mår prima!

  Jag bor ihop med min sambo som varken vill eller behöver äta LCHF han mår bra med sin kost, så att slänga ut allt är tyvärr omöjligt… Men jag tycks kunna hålla fingrarna och suget i schakt. Kanske för att jag har den bästa av motovationer, att kunna bli gravid! Jag vill vara sund, välmående och normal viktig för att öka mina chanser att få barn.

  Jag har lånat hem böcker och läser för fullt! Ska kolla upp matrevolutionen.

  Tack för dina ord på vägen!

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.