Förstoppning… gå över till GI? HJÄLP!!!!

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Förstoppning… gå över till GI? HJÄLP!!!!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3603
  AvatarTess
  Deltagare

  Har sedan två veckor tillbaks min 3e eller 4e förstoppning sen jag började med LCHF.
  Min mage behöver tydligen fibrer…
  Sen jag fick förstoppningen har jag försökt självhjälpa mig själv med div laxermedel å blåbärssoppe shottar. Å även linfrö vid något tillfälle. Min mage har blivit större (och då menar jag inte uppblåst pga att en kunna göra nr2 ordentligt utan mer fett liksom), vågen pekar inte direkt nedåt å rör sig inte alls. Jag har ju vid många tillfällen tidigare skrivit här på forumet om att jag står still och har gjort sen före jul och tappar motivation. Å nu när magen inte e med mig heller så e jag fundersam hur jag ska gå vidare…
  Vad säger ni mina kära forum-vänner. Ska jag öka fibrerna bara just nu så förstoppningen försvinner (den är inte lika jiobbig som förra veckan) (men då senare kommer den ju tillbaks igen), eller ska jag gå över på GI då jag kommer få i mig fibrer? Eller? Eller?
  Tar endel på krafterna….

  Kram!

  #54970
  Avatarsussie43
  Deltagare

  Hej
  Har du provat att ta en matsked med kokosfett,den man köper på hälsokosten eller Kung Markattas i affären. Du
  kan också prova att ta en eller ett par matskedar olivolja under dagen och varje dag tills det släppt, det smörjer tarmen och ursäkt ” skiten glider ut” :o, hur du tar olivoljan :-Xinte gott men jag brukar blunda in med skeden och svälj och sedan ett stort glas vatten efter åt. Kokosfettet kan du lägga i en kopp varmt vatten med lite grädde i så blir det silverte med kokoksfett. Men man måste prova ett par dagar. Annars kan man köpa Viseblin på apoteket och ta några gångerom dagen följ föreskrivten på paketet,sedan räcker det att man kanske tar det 1 gång /dag när det väl släppt. Och drick mycket vatten så du inte är förtorkad….! Detta har hjälpt mig så nu tar jag olivolja varje morgon innan frukost 1 msk och ett stort glas vatten.
  Lycka till från Sussie

  #54966
  AvatarFranke
  Deltagare

  Det finns fiberrika matvaror utan kolhydrater, finns ingen anledning att gå över till GI (även om jag själv inte tror fibrer är lösningen på magproblem). Linfrön tex.

  #54967
  AvatarTess
  Deltagare

  Franke; vad finns de för livsmedel? Å vad tror du e anledningen?

  TAck ?

  #54968
  AvatarAily
  Deltagare

  Se till att du äter tillräckligt med rent fett. Jag hade problem med förstoppning innan jag började med LCHF, men inte längre.

  #54969
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Fett vatten och linfrö ett par tre dar… och sen regelbundet… 😉

  #54971
  Avataroeuf
  Deltagare

  Hej! Förstoppning fick jag också då jag började med LCHF. Har tidigare ätit mycket mycket baljväxter och rågbröd, och det höll igång magen, men är såklart inte LC alls. Äter nu två stycken linfrökex till frukosten varje morgon, och det verkar ha hjälpt något. Annars är min rekommendation att du äter så mycket fiberrika grönsaker som möjligt inom ramen för hur mycket kolhydrater du tänkt äta. Äter själv säkert halva tallriken full med grönsaker, och kommer ändå inte över 20 g/dag eftersom jag äter motsvarande mindre mejeriprodukter osv. Lycka till!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.