Förstoppning

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3556
  AvatarMisa
  Deltagare

  Kan inte söka då jag är på semster och inte har tillgång till dator så jag ber om ursäkt om det finns hundra trådar om detta som jag inte hittar.
  Efter tre veckor med lchf funkar allt bra men min mage är för trög, kan nästan inte göra nummer två alls, kan gå många dagar emellan. Har alltid haft tendenser till trög mage och brukar hålla igång den med grovt bröd och sviskon vilket ju inte funkar nu.
  Har ni några tips? Har funderat på att testa cocosfett i mitt te (av andra orsaker), hjälper det? Något annat jag kan göra?

  Tack på förhand

  Sent from my HTC Vision using Tapatalk

  #54513
  AvatarMynlen
  Deltagare

  kokosfett brukar fungera. Men det är helt normalt att inte behöva göra nummer två lika ofta som förr. Det är ju betydligt mindre saker som ska ut, väldigt litet fibrer och sånt. Så länge du får ut det utan problem tror jag inte det är en sån fara.

  annars, dricka mycket vatte och linfrö verkar fungera också.
  Att äta en sked linfrö varje dag kanske håller det igång. Men kokosfett sägs ha samma verkan, medan linfrö även kan ge förstoppning.

  lycka till!

  #54515
  AvatarMums
  Deltagare

  Cocosa fungerar bra, tycker jag. Jag använder även psylliumfrön som jag tycker är väldigt bra. 🙂

  #54516
  Avatarpromenaden
  Deltagare

  Jag har samma problem… Coccosfett är ju dock så äckligt!!! Fick tips att ha en tesked i mitt te, vilket var okej smakmässigt, men fettet la sig som en hinna på ytan vilket gjorde att jag inte klarade av att dricka det… Nåt tips på hur man kan ”gömma” coccosfett så att det blir ätbart? Och kanske till och med gott? 🙂

  #54517
  AvatarGson in pink
  Deltagare

  Drick mera vatten! Loppfrön (physalis) med mycket vatten till sätter också fart på magen. OBS! Se upp, det går fort – fröna glider igen om systemet hela så se till att det finns toa i närheten. Häller man dem i varm dryck svället de och blir slemmiga – fixar inte jag.

  #54512
  AvatarTess
  Deltagare

  Har precis haft min 3e eller 4e släng av förstoppning sen jag började med LCHF för ett år sedan. Jag antar att det är de jag haft iaf, men har faktiskt börjat fundera på om de kan vara magkatarr el liknande då de knappt kommer något efter man tagit två tuber av microlax…
  Iallafall så utgår jag ifrån att de kan vara förstoppning tidigare, det har pågått 4-5dgr och blir illamående och klarar inte av att göra nånting. Nu sist så la jag linfrön i blöt som jag blandade med rysk yoghurt å åt. Tror de kan vara bra att äta nån tsk/msk varje dag av linfrö. För de kan vara svårt att hitta nånting som det e fibrer i men som inte är kh.. eller?
  Köpte även sockerfri blåbärssoppa (var desperat på midsommarafton), som jag tog en shot av.

  #54514
  Avatarevise
  Deltagare

  Testa movicol! Jag tar en påse om adgen sedan en tid tillbaks då min mage stannar av med jämna mellarum. Movicol påverkar inte tarmen på något sätt så och jag har fått det utskrivet av min läkare men det finns receptfrittpå apoteket.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.