Fortfarande rätt stilla på vågen

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5223
  AvatarAngelica12
  Deltagare

  Hej alla!

  Har tidigare postat ett inlägg om att jag står stilla på vågen, så jag fick till råd att plocka bort alla mejeriprodukter vilket jag nu gjort. Äter ca 3 matskedar grädde i omeletten på morgonen, det är allt. Sätter lite coccosfett (från Life) i kaffet innan min morgonpromenad, och sen äter jag lunch då det är dags. Är inte hungrig innan det.
  Sen äter jag fisk, fågel och nötfärs. Exempelvis köttfärsbiffar med isbergssallad, eller kycklingklubbor osv. Har även minskat mina portioner. Det syns på kroppen att den format sig. Mina nyckelben blir bara tydligare och tydligare, mina höftben har kommit fram osv. Men vågen står still. Jag undrar vad tusan jag ska göra? Börjar nästan tro att det är vågen det är fel på, men jag lät min sambo väga sig och den visar rätt.

  Vad mer kan jag göra? Det är sjukt frustrerande, har nu gått 30 dagar på LCHF och det händer inte ett smack på vågen. (Jag vägde mig aldrig första veckan, så jag har ingen aning om hur mycket vätska jag tappat), men i fett har jag inte minskat ngt. Kan tillägga att jag tränar varje dag utöver mina morgonpromenader som jag går ca 3 ggr/ vecka, så jag har svårt att tänka mig att jag ligger på ett kaloriöverskott..

  Har för ca 8 månader sen gått på soppdiet, kan det ha saken att göra? Jag har läst något att ketosen kan sluta visa utslag efter ett tag,pga att kroppen anpassar sig, men för mig visar det fortfarande maximalt!

  Tacksam för svar!

  #80927
  AvatarMarit76
  Deltagare

  Om kroppen formar sig till belåtenhet tycker jag att du kan ta det lungt och strunta i vågen i ett par veckor. Har du tagit dina mått innan du började med lchf? Om inte, börja med det nu! Muskler väger ju som bekant mer än fett. Lycka till!

  #80923
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  För mig har det varit så att jag inte går ner i vikt när kroppen omformar sig.

  #80926
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  Jag är väl inne på dom andras linje, om kroppen börjar ta den form du vill så häng inte upp dig på vågen, kanske ett måttband är din metod?

  #80928
  AvatarMelkersson
  Deltagare

  Har liknande problem men har lyckat gå ned lite. att det går trögt kan ha att göra med att man har gått på soppdiet tidigare tror jag, det är bara att hänga i och mäta i st för väga så ska det väl lossa så småningom

  #80925
  AvatarAnki81
  Deltagare

  Har man bantat mycket innan kan det ta kroppen upp till 6 månader att förstå att den inte går på svält längre & först då börjar kroppen släppa på fett reserverna!
  Vet att det är svårt men strunta i kroppen & mät dig & ta kort i stället!! Muskler väger mer & med lchf kost har vissa lätt att lägga på sig muskler! Så njut av att kroppen förändras å kämpa på!
  Jag har bara gått ner 1,8 kg & då var 1,5första veckan.
  Lycka till

  #80924
  AvatarPygmepuff
  Deltagare

  Säger som de övriga, det är jättebra att mäta sig!
  En annan bra grej att göra är att på morgonen, dricka ett stort glas vatten och sen ta en promenad på tom mage och äta sen när du kommer hem, du kanske även ska tillföra mer fett? Lite fetaost vid sidan av maten, en avocado i salladen etc 🙂

  Kolla in min receptblogg om du behöver inspiration 🙂 http://www.jullesmat.wordpress.com 🙂

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.