Förvirade nybörjares frågor

Etiketter: ,

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6109
  Avatarbluy0
  Deltagare

  Hej! Jag började med LCHFen vecka sedan. Jag tror att jag gick ner i vikt 1,5 kg men är osäker. Jag tänker att fortsätta minst en vecka till och se resultat, om någonting förändras ska jag bestäma mig att sluta eller fortsätta.
  Frågan är om hur många gånger ska man äta per dag? Som allting, det är individuellt, det vet jag. Men jag är en bing eater så att på kvällarna brukar jag vara extra sugen på allting. Det kan vara vad som helst.
  Jag känner mig väldigt förvirrad och har inte så mycket kontroll över tider då jag äter.

  Jag läste att efter en stund man känner sig mätt av att äta 2-3 ggr per dag. När ska det hända? :huh-smiley:

  En till sak, får man tugga tuggumi? Det innehåller många kålhydrater och sötningsmedel, men det är såppas liten bit…
  (hoppas ni förstår)

  #92344
  AvatarLimp
  Deltagare

  Det naturliga som händer efter att man ätit LCHF ett tag, är att man börjar må mycket bättre än innan och suget efter mat minskar. Det behöver iofs inte hända direkt och kan ta flera veckor innan man märker förändringarna. Det är litet frågan om vilket utgångsläge man själv har. Samma gäller mättnadskänslorna som kosten medför. När mättnadssignalerna börjar fungera med den nya kosthållningen, kan man lätt anpassa antalet måltider och fungera med ens egen dygnsrytm och kostbehov.

  LCHF förbjuder ju inget, utan går ut på att minska kolhydraterna. i det perpektivet kan du tugga tuggummi, bara du balanserar med annat. Du bör dock kolla upp hur mycket kolisar tuggummit ger. Dvs. hur mycket måste dras in på annat håll för att inte tappa effekten av LCHF.

  #92345
  Avatarmarjasin
  Deltagare

  Det brukar ta mig runt 2-3 veckor innan jag brukar få till kosten som jag vill ha den om jag haft ett uppehåll med lchf och då äter jag typ 2.5 ggr i genomsnitt per dag. Det blir ofta så att dag 1 äter man frukost, lunch och middag och sen dag 2 så brukar jag inte vara hungrig när jag vaknar utan då är det bara sen frukost/lunch och middag. Och så går det runt sådär.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.