Förvirrad, äta vid hunger?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #518
  Vraketmat
  Deltagare

  Hej!

  Har lite funderingar och hoppas någon där ute har lite kloka tankar!

  Jag har ätit LCHF nu i två månader men utan resultat på vågen. Står still viktmässigt, men känner mig piggare och mår bättre i magen och så, så jag kommer ju absolut fortsätta. Men jag har ca 30 kg övervikt som jag skulle må bra av att bli av med, främst pga diabetesrisk.

  Har läst massa här och på kif och förstått att jag nog bör hålla mig undan mjölkprodukter och allt för mkt protein. De enda mjölkprodukterna jag äter nu sedan en vecka är ost och smör, ingen grädde eller cf osv. Jag äter heller ej sedan en vecka tillbaka några bär eller mörk choklad eller så. Jag lever i princip på en himla massa ägg, smör, ost, kött, lite lite paprika ibland, pofiber och vatten. Jag har denna vecka hållit mig runt totalt 15 g kh, 90 g prot och ca 200 g fett (eller i energiprocent ca 3 kh, 17 prot och 80 fett). Kalorimässigt hamnar jag runt 2300 ungefär… och det är här jag nu blir lite förvirrad.

  Jag tycker mig ha läst i några trådar att det för en del som har svårt att gå ner i vikt kan vara bra att även ha koll på kalorierna och begränsa dem. Att äta enligt 20-80-80 tex ger ju bara kalorier på runt 1500 eller något, vilket ju är mycket mindre än vad jag äter nu. Bör jag göra detta? Eller förstör jag något då genom att vägra min kropp mat när den är hungrig? Jag är fortfarande hungrig just nu men känner mig kluven inför att äta mer… samtidigt som jag har fått för mig att man ska lyssna på kroppens signaler och följa dem.. Vad är bäst?

  Hoppas någon kan hjälpa mig reda ut detta lite bättre..

  #9788
  cathrine
  Deltagare

  Hej ,

  Kanske du borde skriva ner allt du äter och minska på mjölkprodukter utom fettet. Du skall med lära dig vad som är hunger och vad som är sugen. Ät alltid när du är hungrig. Du kan laga färdigt kokota ägg eller ngt annat som går fort att ta fram. Laga färdiga ”bröd” tex. Eller ha köttbit hemma o kunna ta fram o steka fort.
  Drick äggmjölk också, det brukar hjälpa, 2 dl kokt vatten, 30g smör 2 äggulor o kanel el.kardemumma 😛

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.