Förvirrad nybörjare.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4259
  statisk
  Deltagare

  Hej alla proffs!

  Jag är så galet förvirrad. Kan ni hjälpa mig kanske?

  Jag har försökt LCHF-a sen i måndags. så här har det sett ut:

  Måndag:
  Frukost: Ingen
  Lunch: Röra med ruccola, rödlök, isbergsallad (ett halvt litet huvud), tomat, två ägg, Cremefraische (36%), majonäs (80 %), räkor och tonfisk i vatten.
  Middag: Samma som ovan.
  Kvällsmat: Fincrisp två skivor,smör, en bit kallrökt lax, två ägg, majonäs, avokado, tukisk Y, med solrosfrön och tre björnbär.

  Tisdag:
  Frukost: Ingen
  Lunch: Stekt biff, vitlök, champinjoner, ruccola, gurka, isbergsallad (halvt litet huvud), rödlök, tzatziki. (hemma gjord på turkisk Y.)
  Middag: Omelett med ost, gräddstuvade champinjoner, kassler och lite rödlök.

  Onsdag:
  Frukost: Ett ägg, en avokado.
  Lunch: Laxfilé, ruccola,gurka, stekta champinjoner, tzatziki.
  Middag: omelett, avokado.

  Hur ser detta ut?

  Jag håller på att fasar ut sockret ur kaffet. I måndags hade jag väl i hundra sockerbitar antagligen. 😉 I Tisdags fyra, och idag tre. Så det går ju framåt i varje fall!

  Det jag är orolig för… Är att tänk om det blir tvärt om för mig! Tänk om alla går ner jättemycket med lchf, och jag gör något fel, och går upp 20 kg! Jag har sån galen fettfobi i vanliga fall, och har räknat kalorier innan, (vilket har fungerat bra det med, men inte särskilt länge), så jag är helt livrädd nu.

  Väger 76 kg! :´-(. Är 172 cm. Hjäääälp snälla!

  #65540
  Saris
  Deltagare

  Här finns massor av goda råd och människor som kommer med tips och hjälp närhelst du behöver det, du kommer inte att gå upp 20 kilo och göra fel 🙂

  Att kombinera en high fat-kost med socker är däremot inte det bästa. Det vore isåfall det som du skulle göra fel, så skippa sockret i kaffet snabbt.

  Frukosten (lunchen) ser ut att innehålla för mycket kolhydrater. Att starta dagen med ett högt fettintag är bra. Alla bacon och äggfrukostar är bra, majo och smör gärna involverat! Men dra ner på grönsakerna och eventuellt creme fraichen, det kan vara en bov.

  #65550
  statisk
  Deltagare

  Tack så hemskt mycket för svar! 🙂

  Jag avskyr bacon, verkligen intensivt avskyr, men kan man ta kassler ist kanske?

  En sak till jag undrar, är om det finns någonting, (förutom ägg) man kan äta hur mycket som helst av? Typ solroskärnor?

  Så sallad är inte heyokey alltså? Åh… Jag som älskar det. Är det jättejätte dåligt, eller bara mindre bra? ;)Jag tänkte om jag tex kunde börja med omelett, sen kött/fisk och sallad kanske? Och bara majonäs.
  Oavsett så borde det väl ge någonting med tanke på att jag äter jättemycket pasta i vanliga fall. Och mackor.

  Hur lång tid brukar det ta innan man märker någon skillnad? I kroppen överhuvudtaget menar jag nu, inte bara kilon.

  NU är det färdigsockrat i kaffet iaf.

  Tack igen för ditt snabba svar!

  #65545
  Jori
  Deltagare

  Angående isbergssallad, klart du kan äta det! Beror på hur många kh din övriga mat innehåller och på vilken nivå du vill ligga. Isbergssallad innehåller 1g kh/100g. Inte så mycket, med andra ord. 🙂

  Hur lång tid det tar innan man märker något i kroppen, det varierar nog från person till person.
  Men du kommer nog ganska snart att bli piggare, skulle jag tro!

  Lycka till!

  #65544
  Vivvi
  Deltagare
  Quote:
  Jag avskyr bacon, verkligen intensivt avskyr, men kan man ta kassler ist kanske?

  Kassler är väl ganska magert, precis som skinka. Så nog inte det bästa om man ska försöka få i sig fett.

  #65543
  Mynlen
  Deltagare

  Men stek kasslern i rejält med fett och häll det över äggen eller vad du nu har till.

  #65539
  Saris
  Deltagare

  Ju striktare du kör ju snabbare ser/märker du resultat! Kassler är ju rätt magert som sagt men det är en fint komplement till en klick bea eller majo. Ägg, kött, majo, smör. Allt det där är toppenfrukostar.

  Klart du kan käka sallad. Men det ska snarare vara ett fint tillbehör på tallriken än något som kan behövas räknas in i måltiden, om du förstår. Ett par 3 salladsblad funkar såklart. Doppar du dom i majo blir dom t om dugliga 🙂

  #65549
  Beauty4life
  Deltagare

  Det där med att hoppa över frukost är inte bra. Ska du få i gång förbränningen under dagen så måste du ge den nåt att starta med!

  #65542
  Mynlen
  Deltagare

  det är upp till var och en! att frukosten startar förbränningen tror jag inte på. Känn efter om du är hungrig eller inte, DET är det viktigaste.

  Är man inte hungrig, varför ska man äta då?

  att vid första målet inte äta (för) mycket kh tror jag på: dvs yoghurt och sånt tror jag inte är så smart. Men å andra sidan finns det en hel del som klarar sig fint på det.

  #65548
  Beauty4life
  Deltagare

  Tror på och tror på.. Jag har läst Träningsfysiologi och kost på högskolan och det är ett fakta. Jag sa inte att man behöver äta eller dricka mycket men nånting är bra för att snabbare få i gång förbränningen..

  #65536
  toru
  Deltagare

  Fakta och fakta… Jag har i princip varit utan frukost de senaste två åren. Kanske ätit frukost 10-15 ggr men då främst av snålhet (hotellfrukost) eller att jag inte ätit någon sen middag kvällen innan så jag faktiskt var hungrig. Annars ingenting förrän tidigast lunch och oftast kväll.

  Min förbränning har funkat hyggligt även om jag inte vet om jag hade gått ner ännu mer om jag ätit frukost. Tvivlar dock starkt på det.

  Det lärs ut mycket konstig på våra högskolor som inte alltid ligger i linje med ”modern” ”vetenskap”. Mycket fakta är inte fakta utan teorier och hypoteser utan bevis. Antar att du redan kollat runt lite på Kostdoktorns vetenskapssidor så jag behöver nog inte länka dit (finns kanske inget om just ”frukost” men mycket annat kring den forskning som finns och inte finns kring kost och hälsa.

  #65541
  Mynlen
  Deltagare

  jadå beauty4life, om det vore så väl att allt som lärs på högskolor och universiteter vore sant så hade vi nog inte haft hela LCHF diskussionen och motsättningarna. Inget är fakta, speciellt inte om människokroppen spelar in. Eftersom varje kropp är individuell. Visst, grundsakerna fungerar för alla, hjärtat måste slå, vi måste andas osv. Men sen är det ju så att den ena har högre hjärtrytm än den andra och oftast är det inte ens tydligt varför det är skillnad.

  Frukost är nog viktigare när man äter kh, eftersom man blir hungrigare fortare, så efter en natt utan ”mättande medel” måste man tanka magen. Typ. Bara ”tror” av mig förresten 🙂 Fast även observationer hos mig själv…

  #65538
  mctrollet
  Deltagare

  jag har heller inte ätit ”frukost” dvs är vaken 2-3 timmar innan jag äter och min viktminskning gick oxå fint…

  #65547
  Beauty4life
  Deltagare

  Jo tack, jag vet att allt som sägs på högskolor inte är sant, Tror ni inte jag vet skillnad på kvalitativ och kvantitativ forskning, källkritisk granskning och hur opponering funkar? Hoppa inte på mig som jag är korkad bara för att jag kommer med ett tips som kanske inte just DU gillar!

  Jag förstår att olika saker funkar olika bra på olika människor precis som om tex vissa blir tjocka bara av att titta på socker å kolhydrater Medans andra trycker i sig allt de vill å ändå är undernärda! Men om man har kört på ett visst sätt och inte känner att det ger så mycket, varför inte ändra på nåt och prova nåt annat som faktiskt i de flesta stora forskningsstudier visat sig vara bra?

  #65535
  toru
  Deltagare

  @Beuty4life

  Du skrev (min fetstil):

  Quote:
  Tror på och tror på.. Jag har läst Träningsfysiologi och kost på högskolan och det är ett fakta.
  Quote:
  …prova nåt annat som faktiskt i de flesta stora forskningsstudier visat sig vara bra?

  Här skulle jag vilja ha någon källhänvisning till de ”flesta stora forskningsstudierna” som all pratar om men som tex Kostdoktorn mfl. verkar ha svårt att hitta.

  Jag kan inte se att någon anser att du är korkad och om du känner att jag skrivit något som du upplever som ”nedvärderande” så ber jag om ursäkt. Det var inte min mening.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.