Frågor om dåligt resultat, funderingar på att ge upp, blåmärken samt kliande utslag!

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Frågor om dåligt resultat, funderingar på att ge upp, blåmärken samt kliande utslag!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5560
  AvatarDr Snuggles
  Deltagare

  Jag äter rätt mängd fett och protein för min vikt men trots att jag gör det och bara äter max 10 gram kolhydrater per dag, alltså 1%, så går det extremt långsamt. Har sedan jag börjat bara gått ner 13 kilo, alltså ynka 0.76 kilo per vecka. Äter strikt och har inte fuskat något sedan dag 1.

  Detta dåliga resultat gör att jag snart ger upp, det och att jag är trött på maten som är ensidig. Jag saknar potatis, ris, pommes, tomater (i överflöd) mm.

  Blåmärken, det får jag nu lätt främst på benen. Råkade gå in i sovrumsdörren och har nu ett extremt stort blåmärke. Ser ut som någon har sparkat mig där.

  Jag äter bl.a mycket broccoli och får i mig mer än RDI så brist på C-vitamin är det inte.

  Får också kliande utslag på utsidan av händerna. Kliar som om huden vore torr och sprucken fast den inte är det. Smörjer och smörjer men det hjälper inte. Mycket irriterande.

  Ska man verkligen bara gå ner 0.7 kilo per vecka? Det kommer då att ta mig över 1 år att gå ner 40 kilo.

  Vet inte om jag orkar vänta så länge.

  Funderar på att börja äta normalt och istället börja träna. Det är jobbigare (läs fysiskt) men ger snabbare resultat och snabba sådana vill jag se.

  Aaaaaaaaargh!!! :arg:

  #85797
  Avatarjutte
  Deltagare

  0,7 kilo i veckan i snitt är inga dåliga resultat, se det positiva i det att du faktiskt har tappat 13 kilo, det är ju fantastiskt, vrid inte det till något negativt för det är inget negativt

  du funderar på att börja träna o ändra kosten till ”normalt” säger du
  Är det inte så att det är den kosten som du kallar ”normal” som fått dig att gå upp dom 40 kilona du nu vill gå ner ?
  Finns ju inga hinder för att du kan börja träna med LCHF kost eller ?

  ett tips jag kan ge är att inte fokusera på ett mål så långt bort i tid o vikt, då känns dom så långt borta
  sätt delmål på vägen, t.e.x nu har du gått ner 13kilo, sätt nästa delmål på -20 kilo o fokusera på det
  det funkar för mig, kan ju vara värt att prova för dig, sen när du nått delmålet så tar du ett nytt realistiskt delmål

  #85796
  AvatarIrene
  Deltagare

  Tycker också att det är ett bra resultat. För mig går det betydligt saktare och det kan bero på att jag är lite halvgammal så ämnesomsättningen är lägre, men jag ser det så här att det tog ju inte bara ett år att gå upp så mycket i vikt utan det får ta sin tid. Delmål är bra det blir inte så stressande.

  Ensidig mat?? Där förstod jag ingenting. Har aldrig ätit så bra o varierande mat som nu. Det finns ju så många o bra recept o tips på denna sida.

  Jag hade liknande symtom som du i början med blåmärken o klåda, tror att det är kroppen som rensar ut gammalt skit för efter ca 3 månader så är jag bättre i hyn än innan. Kämpa på.

  Rekommenderar en bra sida där jag har fått mycket hjälp

  http://www.kostdoktorn.se/viktnedgang/svart-ga-ner-i-vikt/

  #85793
  Avatarciah
  Deltagare

  Går du ner för fort så hinner inte kroppen med att dra ihop sig och blir sladdrig, 1/2 kg i veckan är lagom viktnedgång för kroppen. Varför kan du inte börja motionera redan nu? Börja med att gå en rask promenad några ggr i veckan.. Jag har gått ner 13 kg på 10 månader och har 10 kg kvar men det får ta den tiden tar just för att kroppen ska hänga med. Lycka till 🙂

  #85791
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Håller med ovanstående talare, det är ingen dålig viktnedgång. Bra jobbat!

  Jag äter oxå väldigt varierat. Hur länge har du hållt på?
  Efter 5 v på dena kosten hade jag ung samma funderingar som du. Längtade efter bröd etc, men så hittade jag ngt recept på lchf bröd o då kände jag att jag fortsätter ett tag till. Nu har jag ätit så här i mer än 1,5 år.

  Jag fick oxå blåmärken jättelätt i början, men inte nu längre.

  Lycka till!

  #85792
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Håller med ovanstående-bra resultat!

  #85795
  AvatarPygmepuff
  Deltagare

  Håller med ovanstående oxå. och ang torr hud. Drick mer vatten och smörj in dig med mandel olja eller kokosolja. Kolla in min receptblogg http://www.jullesmat.wordpress.com om du vill hitta varierad mat eller googla på lchf recept, finns hur mkt som helst. tomater kan du ju visst äta, tror gula innehåller mindre kolisar än röda. 0.7 kg i veckan är btw skitbra ju. Lagom takt att gå ner, huden hänger med bättre och kroppen mår bättre. tänk så här. Du gick väl inte upp alla de här kilona på nån månad? Klart det tar tid. Och som nån annan sa, du kan ju motionera redan nu. man måste inte äta kolisar för å träna.

  #85794
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Håller med även jag! 0.7 kg per vecka är väl dunder! Framförallt är det hållbart. Tycker du ska fortsätta köra lchf och om du vill, lägga på träning på det. Att med bara vanlig kost och träning få en motsvarande viktminskning är mkt svårare och tuffare imho…

  Glädj dej istället åt att du hittat ett sätt som funkar och som är HÅLLBART!

  ang. dina hudproblem mm, så vet jag inte tyvärr…

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.