Från Modifast till LCHF-vad kan jag förvänta mig?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Från Modifast till LCHF-vad kan jag förvänta mig?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6101
  Avatartobiq
  Deltagare

  Hejsan!
  Jag har sedan nyår ätit 11 dagar ren kur på pulvret Modifast (890 kalorier om dagen, jag tror att det är totalt 130 gram kolhydrater per dag i påsarna).
  Tappade cirka 4 kilo (Startvikt 93 kilo till mina 178 cm, nu väger jag 89).
  Startade med LCHF igår och känner mig aningen plufsigare idag, kan man räkna med att man lägger på sig en del när man börjar med riktig mat igen efter svältdieten?
  Hur mycket ungefär brukar man gå ned per vecka?

  Tacksam för svar!:D
  Mvh tobiq (Sofia)

  #92321
  AvatarLimp
  Deltagare

  Du går från en sk. svältdiet med kolhydrater till kosthållning utan kolhydrater, dvs från en chock till en annan för kroppen och då kan mycket hända. Räkna med en omställningsperiod och bli inte nedslagen om du går upp i början. Allt kan hända. LCHF är ju en långsiktig kosthållning och när du fått det fungera, kommer din vikt också börja anpassas. Viktnedgången är litet styrd av nivån kolhydrater som man har i sitt intag, ment från 0,5 kg till 1,0 kg i veckan kan man räkna beroende på hur strikt man äter och hur högt man ligger på viktskalan med sin startvikt.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.