Från Vegan till Omnivor – the LCHF way

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF-Dagbok Från Vegan till Omnivor – the LCHF way

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6107
  Avatardeusex
  Deltagare

  Jag är;
  Kvinna
  27 år
  158cm lång
  Bmi: 22

  Slutade tvärt med animaliska produkter december 2010. Jag är komjölksallergiker och laktosintolerant dessutom. Några år innan dess fick jag en polyp i ändtarmen samt gikt, troligtvis pg.a alldeles för hög nötkötts -och ölkonsumtion.
  Gick från BMI 29 (74kg) till lägstavikten 52kg på ett år av vegankosten.
  Mådde jättebra det första året, för att bryta tvärt det andra (början av 2012).
  Blev beroende av socker, var tvungen att ha 500g lösgodis om dagen. Vikten gick snabbt upp till 66.
  Jag började cykla, springa, svälta. Kom ner till 58.
  Innan LCHF (som jag för övrigt inte är helt obekant pg.a insulinkänslighet, och naturligt uteslutit spannmål och bröd ur min kost) var godissuget och hungern konstant.
  Började att äta fisk och ägg för 2,5 vecka sedan. Färgen i ansiktet börjar komma tillbaka, jag blir mätt, inte längre småsugen (mer än i belöningssyfte på fredagarna). Började med kromtillskott förra veckan, och har sedermera noll sötsug.
  Åt kyckling för första gången på två år igår. Underbart!
  När det kommer till animalier har jag nått den punkt där jag inte går längre. Mjölk utesluts (av naturliga skäl), fläsk och nötkött tycker jag inte om.

  Är trött numer, men vad jag förstått kan det ha med omställning och ketos att göra. Förstoppning är väl också en faktor? Numer går jag kanske två gånger i veckan, vilket är frustrerande för en fd 2 gånger om dagen-bajsare.

  Är urusel på att uppdatera såna här saker, men jag ska försöka. Detta är jag iallafall.

  #92341
  AvatarLimp
  Deltagare

  Att behöver göra ”nummer två” minskar som LCHF. Men är du orolig kan du för tarmarna, kan du alltid fylla på med ett dagligt intag av litet Phsyliumfrön. Vara bara noga med att låta dem svälla mycket och drick mycket vätska i samband med intaget. Annars finns risk för hård mage. Fröna bildar fiberrikt gele i tarmen och ökar mycket i volym och ökar takten för tarmtömmning.

  Är du alledeles i början på LCHF-livet, handlar det nog om övergångsbesvär dvs. avgiftning från kolhydrater. Är du längre in på ”karriären”, skulle jag testa med vitamin- och mineraltillskott för att utesluta trötthet. Nu är det ju den mörka årstiden också och D-vitamin brukar göra susen.

  Att äta LCHF innebär inte att man måste äta nöt och fläsk. Det fungerar lika bra med fisk, kyckling, grönsaker mm. också. Glöm dock inte fettet. Kryddsmör är ett bra sätt och säkerställa sig om att fetthalten ligger på rätt sida av gränsen.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.