Från VLCD till LCHF – de sista kilona och nya livsstilen! Hjälp!

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Från VLCD till LCHF – de sista kilona och nya livsstilen! Hjälp!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6125
  AvatarJaix
  Deltagare

  Hejhej!

  Är sprillans ny här! Har läst och hört extremt mycket gott om LCHF och har som plan att göra det till en livsstil. MEN – Har under en längre tid gått på VLCD och droppat ca 30 kg och är orolig för hur chockad kroppen kommer bli. Jag har fortfarande 7 kilon kvar, men de vill inte försvinna! Ju längre jag gått på VLCD, ju trögare har det gått med viktnedgången. Är ju en ren självklarhet att det blir så – men de sista kilona vill inte bort och jag är trött på att inte få tugga!

  Hade tänkt börja trappa upp till LCD om en vecka och sedan gå över till LCHF för att minska krocken, men är osäker på hur länge man bör vänta innan man drar igång med det underbara fettintaget?
  Kommer det bli lika svårt att bli av med de sista kilona på lchf som det för stunden är med vlcd? Har extremt lätt för att gå upp i vikt (körde strikt LCD utefter schema gjort av en kostrådgivare i några månader sist jag hade gått på vlcd en period, och gick upp en massa i vikt), och vill självfallet inte hamna i den situationen igen!

  Sen så har jag haft en krossad knäskål, öppen lårbensfraktur och lite annat smått (som har även lett till artrosförändringar i knäet), så varje kilo som försvinner underlättar min vardag enormt! Men sätter också stopp för en allt för hård träning i samband med…ja…oavsett vad jag stoppar i mig.
  Att jag har IBS och en för övrigt känslig mage gör ju mig inte mindre orolig.

  Är det någon här som gått från vlcd till lchf tidigare som kan hjälpa mig?
  Skulle uppskattas som bara den om någon kunde hjälpa mig på traven!!:)

  #92511
  AvatarLimp
  Deltagare

  Se inte LCHF som bantningskur, utan en kosthållning som ger hälsa. Vikten stabiliseras av sig själv bara du äter LCHF. Sedan vet man iofs aldrig vad kroppen tycker är lagom vikt, men det lär du erfara.

  #92512
  AvatarJaix
  Deltagare

  Jo, det är ju meningen att jag vill kunna ha LCHF som livsstil, men är som sagt orolig för hur min kropp kommer hantera det och vill på det mest skonsamma sätt går över till just det från pulvret. Vill ju inte förstöra för mig (och speciellt mitt ben) nu när man har slitit arslet av sig för att komma så här långt:/

  #92510
  AvatarDicobayo
  Deltagare

  Jag har aldrig hört talas om någon som har gått upp i vikt av LCHF, så det behöver du nog inte oroa dig för om du gör det rätt.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.