Från vlcd till lchf och ner i vikt naturligt

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF-Dagbok Från vlcd till lchf och ner i vikt naturligt

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4890
  AvatarSisilisko
  Deltagare

  Hej!
  Jag började med LCHF 2004. Jag vägde då 115 kg och trodde att jag skulle implodera under min egen vikt. Raskt gick jag ned 35 kg. Med raskt menar jag 5 månader. Hamnade på en platå på 80 kg och där höll jag balansen i två år trots att jag nu i efterhand inser att jag ganska dåliga matval ibland. Det kändes bra på platån och jag var inte stressad över att stå still. Kroppen anpassade sig. Huden drogs ihop. Sedan hände saker i livet som gjorde att jag ändrade kurs. Jag började ”slarva” med maten.
  Mina barn till värden och kilona har krupit på.

  Nu i höst vägde jag 91 kg och kände mig som en orörlig mamma. Jag vill inte vara sådan. På grund av flera saker tog jag beslutet att använda VLCD och LCD som viktnedgångsverktyg. Efter att jag börjat gå ned i vikt har jag bestämt att gå över till LCHF. Under viktnedgången har jag arbetat med de delar av min vardag som gör att jag gör fel matval. Nu har jag börjat hitta vägar för att hantera livsstressen utan mat.

  Jag blev som sagt trött på mitt fläsk i höstas (oktober 2011) och gick med i Itrims viktminskningsprogram.
  Det jag uppskattar med Itrim är det stöd jag har för min viktminskning. Jag har satt upp mål som jag följer upp dagligen och kommer att följa upp ett par gånger om åter med min ”hälsocoach”. Den delen av itrims viktminskningsprogram är bra. Vi sätter upp små mål som håller mig på kurs för varje dag.

  Anledningen att jag skriver om detta är för att jag har sedan ett par veckor sökt info om HUR man gör för att gå från LCD med måltidsersättning till LCHF. Många skriver att de ska gå över, ingen skriver hur de ska göra det. Jag tänkte berätta hur det går.

  Så målet har varit att gå från LCD-inducerad ketos till lchf-ketos. Jag räknade med att vikten kommer stå stilla. Kanske kommer jag öka i vikt. Så har det inte blivit, jag har gått ned lite långsammare än med svält, men dock en stadig nedgång.

  Lördagen den 17 december började jag äta LCHF igen. Tyvärr ganska oplanerat eftersom jag lät det gå så långt att jag inte stod ut längre. IBS-magen sa stopp å det grövsta och det var dags att fälla in hovarna. Skafferiet var inte förberett kan man säga. Började med frukost på hallon, grädde och keso, sedan kyckling och majonäs och sallad till lunch. Har matdagbok på min telefon. Har landat på mellan 1000-1400 kcal. Den 19 december hade jag en enorm huvudvärk, insåg att jag inte ätit särskilt mycket salt, tog en resorb och huvudvärken släppte.

  Sagta men säkert har jag dragit ned på mejerivaror och har landat på mellan 10-20 kh per dag. Jag äter ganska mycket grönt. Ratio 1:1 ungefär, vissa dagar 1,33:1 och andra 0,75:1.

  In alles har övergången varit bra. Jag har varit mycket noggrann och jag tillåter mig inga exesser. Jag rekommenderar alla att överge vlcd och äta lchf istället. Våga språnget, det kan vara värt det. Men hjälp av en lchf guide (kostprogramsfolder) som stöd för minnet är det inte något problem tycker jag.

  Sedan 17 december har jag gått ned 2 kg till.

  #75116
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  välkommen!!

  #75124
  AvatarTessan88
  Deltagare

  Härligt! Spännande att följa din resa 🙂

  #75122
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Go Girl!

  #75119
  Avataralfons
  Deltagare

  Välkommen ska bli kul följa dig.

  #75115
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Välkommen hit!

  #75125
  AvatarSisilisko
  Deltagare

  Oh, kul att bli hälsad välkommen. Mysigt!
  Tack.

  #75120
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Välkommen!

  #75121
  AvatariAnna75
  Deltagare

  Grattis till dina 2 kg och välkommen hit!

  #75126
  AvatarSisilisko
  Deltagare

  Tack för alla välkomnanden!

  Jag har fortsatt nedåt på vågen och plötsligt har jag börjat bli behandlad som en attraktiv kvinna istället för en oattraktiv kvinna; det är en jävla skillnad. Jag är så snygg att jag kommer undan med rena dumheter. Det är värt att tänka på. (Synd att jag har denna ketosandedräkt som filter för skönheten).

  Totalt sett har jag smält ihop från storlek 48 (46 en bra dag) till 42 på toppen och 42-44! Jag skriver det igen 42. Jag kan köpa kläder i normalkonfektion. Det var mer än 10 år sedan sist! Önskefen har sett mig: en tjej på jobbet har gjort mig till mottagare av sina gamla avlagda paltor. Hon har säker och bra klädsmak och jag slipper gå och handla! Förra veckan var jag ute i butikerna och kollade lite. När jag nu inte längre är hänvisad till de har de tre stora butikernas tjockavdelning med tält i svart, grått och ledsenlila blir jag så överväldigad att jag INTE vet vad jag ska börja.

  Jag var och frågade hur personalshopping på Åhlens fungerar, tänkte att när jag kommit ned till målvikt så kanske jag ska unna mig… Damen som jag prade med berättade hur det går till och framhöll att tjänsten inte kostar men att man ska räkna med att lägga ut ca 7000 kr på kläder för att få valuta för tillfället. Hur som helst hon pratade sig varm om att alla kläder som stylisten väljer ut kan mixas och matchas. ”Till exempel om stylisen väljer ut en kavaj så kam man ha den till en klänning eller så…” sa damen. ”Ja, sa jag, troligen lite svävande”. Hon fortsatte övertygande: ”… jo för att du vet, det finns de som har kostym i jobbet.”
  Kändes väl sådär. Killarna på jobbet tycker jag är snygg men inte damen på Åhlens. Iof så hade ju jag min gigantparkas på mig och hon tyckte nog lite synd om mig.

  Så jag skriver det igen utifall att någon missat: storlek 42.

  #75118
  Avatarulfons
  Deltagare

  Bravo, och stort grattis på dej 42an.

  #75123
  AvatarManni61
  Deltagare

  Underbara nr 42 !!!!! Grattis till dig!

  #75117
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  haha, 42 är en bra storlek!! =)

  #75127
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  Jag tycker du har gjort ett klokt beslut, det låter verklgien som en sund övergång. Att kunna köpa kläder igen är bara sååå gött. Roligt för dig och för oss att du delar med dig, verkligen!

  MItt mantra blir XL då är jag nöjd, en bit kvar dit men jag är på väg!

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.