Frukost innan eller efter ….

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2316
  Avataranna75
  Deltagare

  Hej
  Spelar det nån roll om man äter frukost innan eller efter träning??
  Brukar köra på min Cross Trainer på morgonen men undra då om det spelar nån roll.
  Har hört man ska träna och sen äta för att få bättre förbränning.

  //Anna

  #36913
  AvatarAily
  Deltagare

  Vad känns bäst?

  Det kan nog vara bra att äta något litet efter träning, men det räcker nog med några bitar ost, eller några rullar skinka, om du vill äta frukosten innan träningen.

  Om jag fattat det rätt, så ska man träna innan frukosten, därför att alla kroppen har lite socker i kroppen på morgonen, och använder då fett som bränsle… men för någon i ketos gäller ju det alltid. Morgon som kväll. ;D

  #36914
  AvatarGohper
  Deltagare

  Just precis, vad passar dig bäst?
  En del äter lite protein direkt de vaknar och tränar sedan. Frukost efter träning.

  POS, prova och se!

  #36915
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Teoretiskt så ska träning innan frukost vara bra då man har låga insulinnivåer, och energin i första hand tas från fett istället för kolhydrater, precis som Aily skriver. Hur det här fungerar vid LCHF kost vet jag inte heller, då har man ju mindre kolhydrater i systemet. Jag tror att lågintensiv träning innan frukost är bra, tex promenad. Däremot tror jag att det är sämre med mer högintensiv träning, borde vara större risk att protein omvandlas till energi då. Jag har aldrig lyckats bra med ett gympass på morgonen innan frukost, har iofs inte prövat så många gånger heller pga resultatet. Då käkade jag visserligen mer kolhydrater än vad jag gör nu, kanske dags för ett nytt test!? Mitt inlägg kanske skapar mer frågor än svar. 🙂 Är det någon som har järnkoll på hur det fungerar?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.