Frukost utan kokta/stekta ägg

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4687
  Minna
  Deltagare

  Har hållt på med lchf ett tag, men inser att det nog blir lite för mycket kolhydrater för att jag ska vara riktigt nöjd. Till frukost har jag ätit en smoothie bestående av ca 150g turk yoghurt, 3 ägg & lite hallon (för smakens skull). Under dagen blir det lätt nötter när jag är på väg hem från jobbet om jag ska inom affären (för att förhindra sockersug) och sen hemma blir det gärna chai latte med vispgrädde i. Men tänkte att jag skulle hitta ngt som är lite mindre kolhydrater till frukost, de andra kan jag lättare dra ner på.

  Problemet är att jag mår så himla illa av kokta ägg. En halva med senapsill klarar jag av vid jul/midsommar, men det är inget jag skulle kunna äta flera ggr i veckan, inte heller stekta ägg. Jag vill gärna ha nåt frukostliknande, dvs kall mat. Dels för att jag tkr det är trevligare, dels för att det oftast bara blir en portion över från kvällen innan och den går av tradition till sambon (nog tar jag den om det är nåt gott – men jag känner sällan att jag avstår från något :P).

  Så tips på frukost som är god, inte innehåller för mycket kolhydrater och inte stekta/kokta ägg mottages gärna 🙂

  #71938
  mctrollet
  Deltagare

  ost och skinkrullar, majjoröror, smetana…

  #71940
  Saris
  Deltagare

  Någon sorts kött? Bacon, kasslerskivor som ”bröd” med pålägg/smör/majo, baka oopsies, psylliumfrallor, kaffe med cocosfett.

  #71944
  Minna
  Deltagare

  Testade att baka nåt bröd, var inte så väldigt gott trots mängder av smör, kändes torrt 😛
  Bacon… funkar. I små mängder. Kasslerskivor hade kunnat funka tror jag, det får jag prova ^^,

  #71939
  Saris
  Deltagare

  Ja, testa 🙂 Släng på nåt gott pålägg också. Jag brukar köra ett fett (hehe) lager majonäs på och käka det som en macka ibland.

  Blev dom torra? Vad synd. Vilket recept använde du? Riv ner en massa ost och en klick majo så hjälper det säkert. Eller sänk värmen på ugnen och ha dom inne en lite längre stund bara.

  #71942
  Mynlen
  Deltagare

  Gor aggmjolkslatte, drick som smoothie!

  #71943
  Minna
  Deltagare
  Quote:
  Gor aggmjolkslatte, drick som smoothie!

  Hur gör jag detta? 🙂

  #71941
  Mynlen
  Deltagare
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.