Fruktyoghurt.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5030
  AvatarLord Marcus
  Deltagare

  Hejsan! Long-time lurker, first-time poster som man säger ibland. Har lurat runt lite på forumet sen jag började med LCHF tidigt i november, men bestämde mig för att äntligen registrera mig. x)

  Jo, jag har en fråga om fruktyoghurt!

  Sen jag började med LCHF har jag fuskat två gånger på två månader. En gång var när jag åt Yoghurtdoppade cashewnötter (s.k naturgodis) och den andra gången föråt jag mig på Sushi.

  Yoghurt är något av en svaghet för mig. Tidigare har jag alltid tagit en skål skogsbärsyoghurt från Yogi som ett ”nyttigt alternativ” till glass, läsk och godis när jag varit sötsugen. Yoghurt-glass och de ovannämnda yoghurt-doppade [whatever] naturgodissorterna är också svagheter.

  Nu för tiden har jag bara sötsug direkt efter att jag ätit något, och de gångerna jag inte kan bli av med sötsuget så dricker jag en kopp té med grädde, eller tar en liten bit mörk choklad (c.a 80% kakao).

  Men Yoghurt är ett begär jag inte kan bli av med. Jag blir sugen på det även när jag inte är sötsugen, jag blir sugen på det till frukost när jag är trött på ägg och bacon (jag har slutat äta bacon ”som det är” och använder det numera bara i matlagning).

  Min mamma äter väldigt mycket grekisk och turkisk yoghurt, och hon äter den med rent socker. Personligen tycker jag den är alldeles för sur, och kan inte få ner en sked.

  Jag hörde att man ibland kunna unna sig lite grädde med hallon. Jag undrar om någon av er någonsin försökt göra er egen hallon-yoghurt?

  Skulle jag kunna fixa fram något genom att köra lite rysk yoghurt med grädde, hallon och sötningsmedel i en mixer, kanske? Eller låter det bara galet? 😛

  #77576
  AvatarDaniel123
  Deltagare

  Visst kan du göra egen yoghurt, men varför sötningsmedel? Testa med bara bär. Blir det för surt så kan du säkert minska syrligheten och samtidigt få upp fetthalten lite med lite vispgrädde. Sen vore väl det bästa att jobba bort ditt sug efter yoghurt, då den typen av föda faktiskt inte är särskilt mättande.

  Välkommen hit, och lycka till med ditt yoghurtande 😉

  #77578
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Äh, skit i mejeriet och tänkt stenålderskost!

  #77580
  AvatarLord Marcus
  Deltagare
  Quote:
  Äh, skit i mejeriet och tänkt stenålderskost!

  Hah. Jag är en såndär vek-LCHF'are som har grädde till allt.

  Steker allt i smör och har alltid en skvätt grädde i för att det inte ska bli torrt. Mellanmål blir ostbitar ibland.

  Tror inte jag skulle kunna klara LCHF utan mejeri-produkter. 😛

  #77579
  AvatarPygmepuff
  Deltagare

  jag brukar göra en smoothie på turkisk yoghurt å grädde: http://jullesmat.wordpress.com/2012/01/14/smoothie/

  behövs inget sötningsmedel i, den smakar ”sött” i sig =) (på sidan finns även en massa andra recept som jag lägger upp =)

  #77577
  Avatargunilla m
  Deltagare

  Jag köper Lidls grekiska yoghurt, den innehåller 10.5 % fett och 2.8 gram kolhydrater per 100 gram. Har en handfull hallon och typ 1-1.5 del yoghurt. Ibland tar jag i pyttelite vaniljpulver (det som är i en liten glasburk, ekologiskt, innehåller inte socker) och jag tycker det fungerar hur bra som helst. Tycker hallonen sötar till det rätt bra faktiskt. Men innan jag åt LCHF så hade jag nog inte fixat det utan socker…

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.