Frustrerad på "kolhydratarna" som inte förstår

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Frustrerad på "kolhydratarna" som inte förstår

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4080
  AvatarVivvi
  Deltagare

  Ibland känner jag mig frustrerad på ”kolhydratarna” som inte förstår hur himla bra och skönt det är med LCHF.
  Jag har vänner som pratar om hur knäppa deras magar är och hur trötta dom är. En av dom blir sittandes på toa mängder med ggr på en dag för
  att magen är gasig eller lös. ( IBS )
  Hur sjutton ska man få folk att fatta att det är värt att PROVA !!
  Personen i fråga var lite nyfiken i början när jag startade, men ville inte testa eftersom fettskräcken fanns där. ” Jag väntar och ser om du går upp i vikt av det” sa personen
  med viss ironi……nu har jag allt annat än gått upp i vikt, men ändå får personen inte tummen ur att testa för sin mages skull…och för sin övervikts skull.

  Sen har jag två som gjort en magoperation och en av dom har gått ner ganska mkt i vikt, den andre har gått ner men verkar nu nästan ha stannat och är trots viktnedgången ändå
  rejält stor ännu. Men nu äter dom nästan som vanligt igen, och det står alltid kakor, godis, läsk och annan bråte på bordet i vardagsrummet.
  Varför göra en operation när det är i huvudet problemet sitter ?…mannen visar t.o.m tendenser till att ha gått upp lite i vikt igen….hoppas jag har fel.
  Om dom ändå hade testat LCHF istället 🙁

  #63333
  AvatarGohper
  Deltagare

  Visst är det så, att det mesta egentligen sitter i huvudet.
  Vi är ju faktiskt gjorda för att klara oss på en relativt begränsad tillgång på mat, eller åtminstone mat som vi får först efter ett fysiskt arbete. En större tillgång på mat innebar då större chans till överlevnad, så några spärrar där har ju faktiskt inte behövts. Nu är väl det jobbigaste att fiska upp plastkortet så blir det mat…, kanske vrida på någon knapp eller så för att den ska bli varm.

  Men det märker jag själv, även om jag har förstått att jag inte behöver så mycket mat så är det inte i ryggmärgen helt och hållet.

  #63334
  Avatarevise
  Deltagare

  Alla är vi saliga i vår egen tro! Jag tror inte man ska lägga ner så mycket energi på att få folk att förstå att detta kan vara en väg för dem. Låt de se vad som händer med dig så kanske de blir sugna på att testa.

  Sedan hörde jag härom morgonen om en ny bok som hette ngt i stil med ”Vikten av generna” De som skrivit den förklarar varför inte alla fungera att tex äta LCHF…eller ngn annan diet för den delen. Alla måste hitta sin egen väg för vi svarar olika på olika saker. Det kan ju förklara varför en del här på forumet inte går ner alls med LCHF medans andra rasar i vikt!?

  #63335
  Avatarwar
  Deltagare

  Träffade en kollega idag som gjort en gastric banding och tappat 50kg, tänk om denne istället funnit LCHF och sluppit slaktarkniven.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.