Fundering

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6222
  Avatarjeddih
  Deltagare

  Hej

  Jag har precis börjat med LCHF, detta är min tredje vecka.
  Första två veckorna gick jag ner 3 kilo men sen unnade jag mig lite godis en helg och VIPS på var jag tillbaka på startvikten.
  Kan man aldrig mer äta pasta, bröd eller så om så bara en dag i veckan?

  Kan man kombinera LCHF med 5:2 fasta?

  #93055
  AvatarLimp
  Deltagare

  LCHF går ju ut på att minska kolhydraterna, mjöl mm. dvs. bröd, pasta, godis mm. Alltså, man drar ner konsumtionen av dem till en nivå som man själv och ens kropp klarar av och hantera. LCHF har en gräns på max 50 gram kolhydrater om dagen. Många äter mindre… runt 20 gram och de som äter mer, äter faktiskt inte LCHF alls. Alltså, LCHF handlar om ändring av livsföring och synsätt på maten.

  Socker är det moderna vita ”giftet” som skadar. Äter man LCHF, undviker man mat som skadar. I det perspektivet känns det litet konstigt att någon skulle vilja äta sådant som ”skadar” en dag i veckan. Ungefär som att skära sig med kniv medvetet varje torsdag.

  Enligt min mening har man ingen större nytta av fasta och svält när man äter LCHF. LCHF gör att man är mätt hela tiden och varför skulle man då vilja svälta ? Mättnaden genom LCHF leder också till att man kan om man vill, äta färre gånger om dagen och då får man automatiskt periodisk fast dagligen. Jag anser att LCHF ger samma effekter som olika fastekurer…. fast på ett mer permanent sätt, som man leva med 7 dagar i veckan och 365 dagar om året med.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.