Fuskat med glass

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #281
  AvatarMonica
  Deltagare

  Idag var jag så sugen på glass så jag kunde inte låta bli. Åt en skål med min favoritglass choklad+vanilj. Inte bra, men jag tar nya tag imorgon.

  #8078
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Har du glass hemma? Det är väl inte så smart att ha glass i frysen? Klart man trillar dit ;D

  #8079
  AvatarMonica
  Deltagare

  Nej, det är inte smart men det var pojken som hade köpt hem den.

  #8077
  Avataragnetasch
  Deltagare

  😀 Här är en bra bild man kan sätta på den sortens mat:

  #8076
  Avatarcastru
  Deltagare

  Du kan göra egen glass istället 🙂

  #8073
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Det är ju bara att laga en egen glass och ha den i frysen tills man vill glass och då tar man en ”nyttigare” glass istället. Det är lätt att ta en glass när man får suget el ngt annat sött för vissa och då är det bra att ha det till hands. 🙂

  #8080
  Avatarseijariitta
  Deltagare

  Hur är det med honung? Kan man ta en tesked, när man blir gottsugen? 😮

  #8075
  Avatarcastru
  Deltagare

  Nej ät några ostrullar eller något istället.

  #8072
  Quote:
  Hur är det med honung? Kan man ta en tesked, när man blir gottsugen? 😮

  Jag håller med Linus, honung är inte alls bra.
  Håll dig borta från snabba kolhydrater så länge du kan, till slut kommer du inte ha något sug efter sötsaker längre.

  #8071
  AvatarAnonym
  Gäst

  Kan man göra LCHF-glass utan glassmaskin? Isf hur!? 😀 Ett recept tar jag gärna emot också.. 😉

  #8074
  AvatarKarinSch
  Deltagare

  Hade bara hemgjord LCHF glass smakat gott hade det ju varit ok, men det är ju absolut inte som glass så för mig är det utkastade pengar, är som att dricka vispgrädde.
  Jag kan inte förstå varför man hela tiden ska lura sig själv, glass består av socker, grädde, ägg samt någon söt smaksättare, är man sugen på glass är det just det man vill ha, och oftast en speciell sort. Antingen faller man för frestelsen och äter det man vill eller så låter man bli att falla för frestelsen, att trycka i sig något surrogat som inte ger en det man vill är att äta något helt i onödan och göra sig själv besviken. Ung. som när vanliga dietister säger att man ska byta ut chipsen mot morotsstavar.
  Antingen håller man sig till sig diet, och om det då heter LCHF äter man inte söt glass och ännu mindre något som man kallar glass men som inte är det, för inte är det så att man hysteriskt längtar efter grädde och ägg när man är sugen, det bör man få mer än nog av, utan man längtar efter söt god glass.
  Att äta kakor utan socker är inte att äta kakor, det är att lura sig själv, att äta potatisgratäng utan potatis är inte att äta potatisgratäng och det inte ens i närheten att göra gratäng på rättika. Och man kommer alltid att tycka sött är gott för människan är skap för att uppskatta söta smaker, det är därför bröstmjölk är supersött.

  #8070
  AvatarAnonym
  Gäst

  Håller inte riktigt med där.
  Jag älskar bröd och äter därför 'Pones' när jag är sugen på det. Även om det inte smakar precis som en fralla tex. så är det gott och det gör att jag inte saknar mitt 'gamla' sätt att äta. Och samma sak gäller det med tex. glass. Det är inget jag brukade äta förut speciellt ofta, men ibland kan det vara gott med något kallt. Kanske glass. Och om det då är gott, och inte allt för 'dåligt' ur LCHF-perspektiv, so why not?
  Jag tycker det är spännande att prova nya saker, nya maträtter. Det är kul att upptäcka att man faktiskt gillar LCHF-maten mer. Som när jag upptäckte att blomkålsmos ju är mycket godare än potatismos. Det kanske blir samma sak där, att LCHF-glass är godare än 'vanlig' glass. Men det vet man ju inte förrän man provat. Så därför ber jag om recept.

  Hoppas ni förstår vad jag menar… 🙂

  #8081
  AvatarVraketmat
  Deltagare

  Jag håller med dig Sussie! Att prova nya saker i köket och på tallriken enligt LCHF är otroligt roligt. Kanske har det att göra med om man har ett intresse av att laga mat i grunden eller inte. Att laga mat är min hobby, så jag kommer fortsätta prova både det ena och det andra, även om det ibland smakar apa. Jag älskar också Pones, och gjorde häromdagen pizzapotten på Ponesdeg, vilket både jag och sambon enades om smakade bättre än ”vanlig” pizzadeg, så ibland har man tur 🙂 Jag använder dock aldrig några sötningsmedel, är lite rädd för dem.

  #8069
  AvatarAnonym
  Gäst

  Åhå, det kanske man ska prova. Har testat att göra en LCHF-pizza förut, men då tyckte jag botten smakade ägg. Men måste nog prova med pones.
  Och precis som du så använder jag inte heller sötningsmedel, det är något jag också känner lite rädsla för. Vitsen är ju att komma bort från det söta.

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.