Fyllt kycklinglår

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #441
  AvatarFredrik H.
  Deltagare

  Detta är en modifiering av ett gammalt Gordon Ramsey recept och en grym rätt för en lite speciell middag. Även icke LCHF-are kommer att jubla garanterat.

  Jag gillar att laga mat och med det menar jag att det är kul när det tar lång tid. Ni som har bråttom ska nog inte ge er på detta. Förberedelserna görs bäst dagen innan den serveras.

  Ingredienser

  Kycklinglår med vidhängande lårben och skinn (drum stick)
  fläskfärs
  ägg
  salt, peppar och valfria kryddor
  bacon

  Gör så här

  Gör en smet av fläskfärsen, några ägggulor och valfria kryddor. En helt vanlig kötbullssmet ungefär men utan lök för det tenderar att bli för mycket när den inte ska direkt stekas. Man kan även krydda den mer exotiskt med om man så önskar.

  Bena ur kycklinglårbiten och benet utan att skilja dem åt. Det kan vara lite besvärligt första gången så stressa inte. Skär längs benet och dela köttet och lossa benet från resten med kniven. Allt utom benet måste hänga samman i ett stycke.

  Platta ut den benlösa kycklingbiten med skinnet neråt mot en skärbräda. Ta en ordentlig klick av fläskfärssmeten och rulla den till en korv mellan händerna. Placera korven på köttsidan av det uppfläkta kycklinglåret. Rulla sedan ihop kycklinglåret så att det formar ett skinn runt färskorven.

  Lägg en bit foliepapper på arbetsbänken och häll på lite olivolja. Salta och peppra lite på oljan. Placera 5 remsor bacon bredvid varandra mitt på foliet ovanpå oljan. Lägg det fyllda kycklinglåret mitt på baconskivorna och rulla baconet kring rullen med hjälp av foliet. (det är lättare än det låter.) Slut foliet i ändarna.

  Koka foliepaketet i 20 minuter och tag ut vattnet och låt svalna. Då det svalnat lägg in det i kylskåpet tills det blivit kallt. När du nu tar av foliet har paketet stelnat till en underbar kompakt korv. Stek biten på medelhög värme i ett stekjärn. Detta blir en underbar krispig yta av bacon och knaprigt kycklingskinn med en mjuk kärna av kryddig fläskfärs. Helt underbart.

  En bit per person blir bra. Skiva i centimetertjocka lite sneda skivor så blir det supersnyggt.

  Späd stekskyn med rödvin och häll över. Ta inte för mycket sky så att du förstör det knapriga.

  Lycka till!!

  #9331
  Avatargoamarie
  Deltagare

  Jag fattar inte riktigt :-o. Ska man skära loss hela köttbiten från benet? Som en ficka eller ett stort hack så man kan veckla ut och sen rulla runt färsen? Men är benet kvar?
  Kan du inte ta kort på processen? Snälla? 🙂

  #9329
  AvatarReceptomaten
  Deltagare

  Lite OT men så här gör jag med kycklingklubbor nuförtiden:
  http://receptomaten.blogspot.com/2010/07/hur-man-grillar-kycklingklubbor-pa-ett.html

  #9330
  Avatargoamarie
  Deltagare

  kanske så som TS gjort….

  #9332
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  ha ha… såg kul ut;)

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.