Går upp i vikt av lchf, vad göra?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3583
  Avatarnew
  Deltagare

  Som rubriken säger så går jag upp i vikt sen jag började med lchf.

  Både på vågen, ca +4kg och även kroppsmässigt, tex ca + 3-5cm rumpan och +2 cm magen.

  Jag är normalviktig (23 år) och var nöjd med min vikt innan, även om jag kunde tänka mig att gå ned 2-4 kg eller i alla fall minska i centimeter för att bli 100% nöjd.

  Anledningen till att jag började med mer lchf-aktigt är för att jag flyttade hem till mina föräldrar över sommaren och de äter endast lchf. Men även innan det har jag ätit en relativt kolhydratsfattig kost (ca 6-8 månader). Nu har jag hållt på med detta i ca 1 månad.

  Jag brukar till frukost äta en tunn liten skiva med supergrovt fullkornsbröd fyllt med nötter (ett specialbröd mina föräldrar bakar och som de äter, de var förresten lite överviktiga innan de började med lchf och har sen dess gått ned ca 10 kg och äter också detta bröd). På skivan har jag ost, köttpålägg och nån grönsak (brödet blir ju som nån femtedel av mängden macka). Te som dryck.

  Till lunch äter jag oftast grekisk yoghurt (den 10%iga med gubben på), lite bär (utan socker) (tex blåbär) och fiberhusk (ni vet det här gjort av sockerbetor och som knappt innehåller kolhydrater, bra fibrer för magen). Kanske 2-3 dl yoghurt och några matskedar fiberhusk och bär.

  Till middag äter jag viltkött/fisk ca 300-400 g, fyllt med gräddsåser/hemmagjord bea/hemmagjord majonnäs eller liknande (ca 1,5-3dl), till detta brukar jag äta hemmagjord (coleslaw, blomkålspure, blomkålsostbollar, kokta grönsaker). Kanske 1,5-2dl. Även ”rå” sallad brukar jag äta till, tomat, crispsallad, avokado..

  Jag äter mig mätt, och ibland tar jag mellanmål i form av någon briebit/ostbit eller liknande.

  Jag äter alltså inte strikt lchf, men är ju riktigt tråkigt att jag ökar så i omfång av det. Har någon några tips på vad jag kan göra? Får jag i mig för mycket kolhydrater i kombination med fett och därför ökar i vikt? Jag har även noterat att jag äter mer nu än innan, borde jag minska mängderna av något eller kanske totalt sett?

  Eller är det så att min kropp ”viktnormaliserats” och väger vad den ”bör göra” och mina krav på utseende inte överenstämmer? Dumt i sådana fall eftersom min mage putar ut. :/

  Hursomhelst, tips uppskattas! 🙂

  #54736
  AvatarSaris
  Deltagare

  Jag tror på kolhydraterna i kombo med fettet. Skippa turk yoggin och bären ett tag! Ersätt med en ägg/majo eller ägg/smör-lunch eller nåt.

  #54738
  Avatarnew
  Deltagare

  Hur många ägg ska man äta då? Och hur mycket majonnäs? yoghurten kan jag stå mig på i 6-8 timmar, ägg brukar ju ha en tendens att inte vara så mättande..

  #54735
  AvatarSaris
  Deltagare

  Koka ett ägg och skär lövtunna skivor med smör (ev. hyvla). Mosa eller skiva ägget och lägg smöret över och låt det smälta ihop. Tar du tillräckligt med smör kommer du hålla dig himla länge.

  #54737
  AvatarMynlen
  Deltagare

  jag tycker det är väldigt mycket mejeriprodukter och det kan vara boven i dramat. Många av oss äter inte alls så ofta grädde OCH ty OCH grönsaker OCH nötter på samma dag.

  Fiberhusk är f.ö. inte gjort på sockerbetor, det är malda psylliumfrön. Det är något annat du menar, kommer inte ihåg vad det heter på svenska.. fibrex tror jag. Fiber husk i yoghurten undrar jag vad det är bra för, likaså med fibrexen. fibrex har 5 kh per 100 gram och om det är några matskedar så blir det en del kh ändå.

  jag tror att du äter för mycket kh, och i kombinationen med allt blir det helt enkelt för mycket för kroppen.

  #54734
  AvatarGohper
  Deltagare

  Skulle påsta att du äter för mycket totalt sett, minska lite och se hur länge du faktiskt står dig.
  Kan tänka mig att i och med att du flyttade hem så är det dina föräldrars mattider som styr när du ska äta. Då är det ”bara” (låter enkelt, men kan vara lite pill…) att justera portionerna så att du blir hungrig när de blir hungriga.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.