Gått upp 2kg på 2veckor! Help!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #491
  Mia
  Deltagare

  Behöver verkligen all hjälp, tips, och goda råd jag kan få!!

  Började med LCHF för ca 3 veckor sedan. Jag har länge velat gå ner i vikt men aldrig hittat en metod som jag tyckt verkat ok eller så har helt enkelt inte tillräckligt med motivationen funnits.
  Så för första gången i mitt liv bestämmer jag mig för att testa och jag har verkligen gått in för det till 110%
  Jag har verkligen försökt. Jag köte en bok, tror den hette ”Lchf kokbok”, har i 2 veckors tid ätit strikt efter recepten i den. Efter prick två veckor vägde jag mig för första gången och fick en chock! Jag har gått upp 2kg!!!

  Jag blev så otroligt deppig och har nu totalt gett upp igen. Senaste veckan har jag ätit precis det jag känt för. Hur tusan ska jag få tillbaka den första motivationen till att gå ner i vikt som jag känt i mitt liv hittills. Och Vad i hela fridens har jag gjort för fel?! Jag är helt chockad.
  Jag har varit så otroligt glad dom här två veckorna. Dels för att jag mått så bra, känt mig piggare och varit betydligt bättre i magen, Och dels för att jag nog blev glatt överaskad över att jag för första gången klarat av att hålla en ”diet” vilket bara drev mig mer. Jag ville inte stirra mig blind på vågen, vet att jag lätt börjar göra det och väger mig stup i ett, därför väntade jag ett tag… hm, dumt gjort!

  Nu har jag två extre kilon till dom kilon jag redan ville gå ner. ;(
  Snälla finns det någon som kan hjälpa mig och bena upp dethär?! Jag som var så motiverad för en gångs skull… :-[

  #9693
  agnetasch
  Deltagare

  Glöm vågen! Intala dig att den är trasig o ställ undan den ett tag 😉

  Vad åt du egentligen? Räknade du alls på hur mycket kolhydrater du åt per dag? LCHF-kokboken i all ära med några kolhydratsuträkningar på recepten har dom väl inte? Om du fått i dig lite för mycket kolhydrater + en massa fett så förstår jag att du gått upp i vikt.

  Ge inte upp utan spotta i händerna o ta nya tag! Skriv ner vad du åt o gå in på MinMat o räkna efter hur mycket kolhydrater du har ätit per dag. Är det för mycket så tar du bort dom värsta grejerna. Håll dig till högst 20 g kolhydrater/dag, det är en snäll start.
  Drömmen för dom flesta är väl att inte behöva väga, mäta o räkna men tyvärr är det nödvändigt ibland. Dessutom är det väl värt lite möda om man lyckas gå ner i vikt på kuppen 😀

  Länk till MinMat: http://www.minmat.net/

  #9692
  helen
  Deltagare

  Tro inte på vågen alltid. Det är MÖJLIGT att du omvandlat fett till muskler!! Använd måttband istället om du känner att du MÅSTE mäta dina framgångar… Och det VET jag att du vill 😉

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.