GI kontra LCHF

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #840
  Avatarbarbarella
  Deltagare

  Jag har tidigare kört med GI men hört så oerhört mycket positivt om LCHF så nu, efter att ha lyckats äta upp mig igen, tänkte jag ge det ett försök. För många år sedan testade jag Atkins och rasade men tyckte det var alltför ensidigt, kanske för att jag inte gav det en riktig chans. Jag är nu inne på min tredje dag och med ett minimum av kolhydrater (idag noll) och som vanligt blir jag superaktiv och mår oförskämt bra med hur mycket energi som helst.
  Efter att ha gått igenom era råd och tips så har det uppstått lite frågor som jag skulle vara tacksam att få svar på:
  1. Hur skall procenten fett/proteiner fördelas?
  2. Jag har inga problem att helt utesluta kolhydrater, är fakir lämpligt då? Om i så fall, kan ni länka mig till en informationslista?
  22. Jag är, måste jag erkänna, något av ett kontrollfreak och funderar på det här med kaloriinnehåll. Då jag utesluter kolhydrater så har jag ett rent helsike att komma upp till 1000kcal om dagen, tycker jag äter konstant men är orolig över att inte få i mig tillräckligt med näring, något minimum att tänka på? Mvh Barbarella

  #12788
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Lämplig fördelning av energiämnena är väl 75% fett, 20% protein o 5% kolhydrater.

  Varför tycker du att fakir skulle vara bra för dig? Det är tråkigt, näringsfattigt o verkar ju inte ge större viktnedgång än en ”normal” LCHF-kost

  Tycker du verkligen att det är svårt att komma upp till 1000 kcal om dagen med LCHF? En frukost på ett paket bacon, tre ägg o en rejäl skvätt grädde i kaffet är c:a 1000 kcal ???

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.