Glutamat, Kolhydrater och huvudvärk.

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Glutamat, Kolhydrater och huvudvärk.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5896
  AvatarLord Marcus
  Deltagare

  Fuskade emot mitt bättre vetande idag när jag åt jordnötssås till min thai wok. Man kunde verkligen känna hur sockrigt det smakade.

  Någon timme senare sitter jag med en sprängande huvudvärk och hjärtklappningar. Samt att jag känner mig otroligt törstig hela tiden, och vatten verkar inte hjälpa.

  Första gången jag fuskar på väldigt länge, så jag undrar om jag går igenom någon form av sockerchock? Kan det kanske helt enkelt vara glutamaten som ställer till det? Det här var en sån där ”riktig” thai-restaurant, inte ett fast-food place, så jag utgick från att man inte använde fusk i matlagningen här, men jag har ju haft fel förut…

  Finns där något sätt att sluta må så här kasst? Eller är det bara att gå och lägga sig och sova bort resten av kvällen, och hoppas på att det blir bättre imorgon?

  #90540
  Avatarkrysopras
  Deltagare

  Nu är det ju imorgon så jag hoppas du mår bättre. Dina symtom får i af mig att tänka på chinese-restaurant-syndrome. http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001126.htm

  I asiatisk matlagning tror jag inte MSG räknas som fusk, jag tror de har msg i allt.

  #90539
  AvatarIrene
  Deltagare

  Dottern o jag var på Djingis khan för ett par veckor sedan, den är rekommenderad LCHF restaurang. Och det fanns så mycket att välja på, vi verkligen njöt. Tyvärr lagom till kaffet så börjar vi smått må illa. Jag tänkte att vi hade petat i oss för mycket men när vi hade kommit hem så börjar en förfärlig huvudvärk o törstiga något helt otroligt. Bläff .. Tanken blev att de har socker i sina grytor och när jag läser ovan om MSG så får jag gåshud. Tack o bock 2kg upp men det försvann på ett par dagar men riktigt äkta mat igen.

  #90538
  AvatarLord Marcus
  Deltagare

  Det där låter… Ganska exakt.

  Grejen är ju att jag är själv asiat, uppfödd på asiatisk mat, och har aldrig tidigare varit med om något liknande.

  Deprimerande ju.

  #90537
  AvatarToo-tiki
  Deltagare

  Nej, jämför man hur kinesiska maten smakar här och i Kina så är det definitivt sötare här. Och jag fick ta mer insulin här i Sverige för samma maträtt. Så nåt lurt är det.

  #90536
  AvatarPygmepuff
  Deltagare

  tror att ska man käka på mongolia så ska man käka på kvällen, när man väljer vilken mat de ska steka upp åt en. på luchbuffén är ju allt redan blandat med kryddor (socker)
  Det var ju gott men 10 min efter, lagom till kaffet kändes det som att magsäcken vreds som en disktrasa å blev väldigt illamåéende ett tag. Å törstig i typ 2 dar 😛

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.