Godis efter 1 månad med LCHF.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3883
  AvatarAnonym
  Gäst

  Jag vill bara dela med mig av en liten upplevelse och veta om någon mer här har upplevt samma sak.

  Efter 1 månad med LCHF så blev jag och min pojkvän sugna på att testa och se vad vi tycker om godis nu. Vi brukade alltid äta godis på lördagarna och såg fram emot det.

  Så vi köpte oss en påse lösviktsgodis och till vår ”besvikelse” så smakade allt godis likadant, ingenting annat än karamelliserat socker.
  Det slutade med att vi kände oss spyfärdiga och gick och la oss med ont i magen. Det kändes som att jag låg på en badboll, fast det var min mage som hade blivit så utspänd. Jag vaknade dessutom flera gånger under natten.

  Jag tror att det var både bra och dåligt att prova på att äta godis. Dåligt för att det kändes så onödigt att stoppa i sig godis när det ändå inte var gott och det innehåller bara kolhydrater. Men bra för att nu vet jag att godis inte är gott längre och jag kommer nog inte att sakna det längre 🙂

  Någon mer här som har provat att äta godis efter en tid med LCHF? Vad upplevde ni då?

  #60468
  AvatarSaris
  Deltagare

  Mja. Har inte testat godis på det sättet. Men numer gillar jag lindts 90% choklad jättemycket. Äter nog 2-3 såna per vecka och det känns inte alls dumt. Min familj tycker att den är bitter och besk och tar vanligt mjölkchoklad istället 🙂

  #60465
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  jag har testat, men väntade mycket längre, jag kan tycka att en bit eller två är riktigt gott, men det räcker så, vill inte ha mer sen=)) (äter max en gång i månaden)

  #60463
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Jag köpte lösgodis som ett test när jag hade gått ner 20 kg. Mest tyckte jag att det var TRÅKIGT, helt enkelt. Sött sött sött, samma smak hela tiden… Jag mådde inte dåligt efteråt utom att jag gick upp ett par kg i vattenvikt och kände mig väldigt uppblåst i nån dag.

  Däremot har jag testat att köpa lyxiga praliner och de njuter jag av på ett helt annat sätt. 🙂

  #60459
  AvatarAnonym
  Gäst

  Saris: Menar du att du äter 2-3 hela kakor 90% chokladi veckan? Eller att du äter en bit 2-3 gånger i veckan?
  I och för sig så innehåller nog 90% choklad inte mycket kolhydrater 🙂

  Lillnettan: Ja precis, allt godis smakade likadant och var vara supersött och sliskigt 😛 Har du någon koll på hur många kolhydrater praliner innehåller? 🙂

  #60462
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Nope, har ingen aning – det beror på om det är ljus/mörk choklad och på vilken fyllning det är i. 🙂 Men det är något jag köpt med kanske 10 veckors mellanrum så då bryr jag mig inte så mycket om kolhydrathalt; äter jag det så sällan så kvittar det.

  #60460
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Så blev det för mig också. Godis smakar inte alls lika gott och det är för sött. Dessutom får jag nån slags bakfylle-känsla dagen efter.
  Så numera blir det mest ölkorv om jag ska ha något att tugga på.

  #60474
  Avatarwar
  Deltagare

  Vi har både godis och snacks hemma och normalt sett så skulle jag och hustrun gå där och äta men vi insåg idag att varken hon eller jag är sugen på nåt.

  #60466
  AvatarSase
  Deltagare

  Jag gillar Lindhts (stavas?) milda 85%-iga bäst av allt…. har knappt testat annat godis sen start men jag har provat annat sött o det ger mig kväljningar. Jag kan få ont i magen om jag äter sånt som är ”lchf godkänt” men för mycket,,,,!

  #60461
  Avatartoru
  Deltagare

  Jag åt en bit (som jag skrev i dagboken) av en tårta där ett foto på mig var ”tryckt” på marsipanen. Den marsipanen var nog bland det sötaste jag någonsin smakat. Smakade mosat socker med socker på… Inte alls gott.

  #60467
  AvatarSaris
  Deltagare

  Madou: Menar hela kakorna 🙂 Jag är målviktig och äter rätt mycket kh.

  #60469
  Avatartjugokiloner
  Deltagare

  jag har hållt på med lchf sedan 10januari och har vid några tillfällen ätit socker/kolhydrater och dyl, men jag älskar det? jag har inte smakat på kakor dock men jag tycker nog att de smakar ju lite sötare än vad det gjorde innan men jag tycker nog inte illa om något av det ::)bad luck for me då kanske önskar att jag kände samma avsky som er andra för det söta..

  #60464
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  jag kan oxå tycka att det är gott även om det är vansinningt sött, men bara liiite=)

  #60473
  AvatarMums
  Deltagare

  Jag trillar dit på choklad eller saltlakrits ibland men inget annat, faktiskt. 🙂

  #60472
  Avatarciah
  Deltagare

  Mörkchoklad och nötter blir jag sugen på ibland och det kan jag unna mig på helgerna, godis, läsk tycker jag är för sött. Är nog mer saltberoende än sockerberoende 🙂

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.