Gör jag fel eller är jag bara otålig?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Gör jag fel eller är jag bara otålig?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1602
  AvatarJullan
  Deltagare

  Hej, hoppas kunna få lite bra hjälp här. Jag har kört LCHF sen 3-4 dagar innan nyår. Mitt mål med denna diet är att få stopp på mitt eviga småätande samt få lite kontroll på mitt sockersug. Jag har några kilon kvar att gå ner efter en graviditet men inte så att det kanske stör. Mina mått är;
  Längd: 168 cm
  Vikt: (när jag började) 65.5kg
  Midjeomfång: 83 cm
  Enligt BMI och det där andra sättet att mäta midjeomfånget är jag alltså normalviktig.

  Nu så här nästan 3 veckor efteråt så har jag gått ner till 63.4 kg, mitt midjeomfång är nere på 82cm men det är också allt. Mitt sockersug är fortfarande gigantiskt och varje morgon när jag vaknar upp så funderar jag på vart och hur jag kan få tag på choklad. Ungefär som en heroinist. Även om jag är mätt så är jag och rycker i kylskåpet och hoppas på att det skall finnas något sött och gott.

  En vanlig dag ser ut ungefär så här i matväg för mig:

  Frukost: 2 kokta ägg med majonäs, en kopp te utan något slags sötningsmedel, samt kanske 1-2 finn crisp med mycket kesofyllning alt avocado på (även med smör).

  Lunch: Ofta någon slags gratäng på recept som jag hittat via LCHF forum samt sallad till

  Middag: Omelett med grönsaker eller tex äggröra och bacon. Eller något från LCHF-recept.

  Kvällsmat: Beroende på om jag är hungrig eller inte, samma som frukost.

  Jag vet att Finn Crisp och keso inte är optimalt men jag tänker att eftersom jag inte har sååå mycket vikt att bli av med kanske det funkar ändå. Men är det fel att tänka så? Jag kanske måste vara mycket striktare ändå? Jag försöker komma ut på minst 3 rejäla promenader i veckan (ca 1½h) samt åtminstone 2ggr på gymmet.

  Help please!

  #24748
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  ja, jag tror att det är precis tvärt om… alltså att du måste vara striktare… hoppa crisp och keso en vecka, ta ett ägg till och mosa i smör och se om det hjälper. Tror kanske oxå att det går långsammare när man inte har så mycket att ta av… Välkommen till forumet och lycka till=))

  #24749
  AvatarJullan
  Deltagare

  Tack tack,

  Okej jag kanske måste vara lite striktare mot mig själv. Det får bli scrambled eggs och bacon hela veckan. Med mycket grädde förstås. Tycker det är jättesvårt att veta om jag får i mig tillräckligt eller för mycket fett. Finns det något sätt att räkna på?

  #24747
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  finns en del sidor med uträknare, minmat.se tror jag är en… ska vara 75%fett, 20%protein och 5%kh… ca=)). Smör är en bra fettkälla! Jag har haft philadelphiaost i min äggröra ibland… gott;)

  #24746
  AvatarVodo
  Deltagare

  har du sötsug att tampas med finns det all anledning att vara striktare. Hoppa finncrisp och keso. Keso är hur som helst alldeles för magert för att mätta nå vidare, då är creme fraiche, ost eller annat likande bra mycket bättre.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.