Gräddprodukter

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6165
  AvatarAnkiHbg
  Deltagare

  Hej
  Efter ett tags stiltje i viktnedgången så kanske orsaken kan vara vispgrädden jag har i mitt kaffe 3-4 ggr per dag (2-3 dl) för standardmjölken har väl för mycket kolhydrater? Men när jag tittade på innehållsförteckningen så hade laktosfri standardmjölk bara 2.7% Kh!! Är det bättre att gå över till det då? Jag har bara så svårt för att ha kokosfett i kaffet =) Av två onda ting är det inte bättre att köra med max 3 dl laktosfri mjölk per dag då? :vinka:

  http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wuDCr4j/weight.png

  #92824
  AvatarLimp
  Deltagare

  Är det inte 2,7 gram kolhydrater per hektot istället ? Dvs. 8,1 gram om dagen bara från mjölken om du dricker 3 dl. Har du utrymmet för så många kolhydrater, är det bara och dricka, annars inte. I princip är ju mjölk ”skräpmat” p.g.a att den ej innehåller tillräckligt med fett. I det hänseendet är gräddet bättre. Men har du problemet med gräddet, lär du nog få det med mjölken också. Gräddet har iofs lika mycket kolhydrater per hekto som mjölken, och frågan som uppstår är om det är kolhydraterna dvs. mängden som är problemet eller något annat ?

  #92823
  AvatarDante
  Deltagare

  3dl grädde är 950 kcal extra om dan. Så rekommenderar mjölken 😉

  #92826
  AvatarYeah
  Deltagare

  3 dl grädde om dagen funkar utmärkt för mig, så länge jag håller ner på kolhydraterna. Ligger långt över mitt s.k ”kaloribehov” men rasar ändå i vikt.

  #92822
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Jag rekommenderar att övergå till att dricka kaffe svart. Det smakar röv den första tiden (man tar en mun, grimaserar och låter kaffet stå, typ), men så sakteliga lär man sig. Nu gillar jag svart kaffe, det trodde jag aldrig. Ge det tid bara. 🙂 Ibland lyxar jag till det med en halv dl gammaldags mjölk en gång om dagen i kaffet.

  Som jag brukade tjata om här på forumet när jag var som mest aktiv: alla är individuella och den största tjänsten man kan göra sig själv är att ta sig tiden att lära sig hur ens egen kropp fungerar. Jag kan definitivt inte dricka 2-3 dl grädde om dagen för det blir alldeles för mycket energi för min del. Jag föredrar att tugga i mig min energi, inte dricka den. 🙂

  För mig funkar det att hålla koll på både kolhydrater och total energimängd över dagen. Jag tror inte på att enbart stirra sig blind på kolhydraterna. Jag räknar inte (vare sig kh eller kalorier), men jag har ätit lchf i över två år nu och har hyfsad koll på vad just jag kan äta/inte äta för att gå ner i vikt eller hålla vikten.

  #92825
  AvatarAnkiHbg
  Deltagare

  Tack för svaret Lillnettan det är säkert så för det verkar inte finnas någon direkt vetenskap. Har försökt med svart kaffe men kan inte med det jag har canderel i dessutom kan inte utan sötning heller. Men nu har jag provat att ha i hälften laktosfri standardmjölk och sen hälften grädde och nu har det börjat röra på sig igen..men antar att jag hade tappat mer än 13 kg på 8 månader om jag hade låtit bli =) Men jag provar mig fram och försöker att inte överäta mat eller heller Lchf kakor nötter mm utan bara ibland =)) Tänker hålla på 1 år till tror jag sen gå över lite mer till GI men ändå inte äta vitt socker eller vitt mjöl i någon form.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.