Gram eller E%?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 33 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2939
  AvatarMamita
  Deltagare

  Har börjat använda kostvektyget på LCHF.se. Där får man fram kolhydrater, protein och fett både i gram och E%. Igår kom jag upp över 80 E% fett och 2,6 E% kolhydrater, så det kändes ju bra. Nu fick jag se att det var 16 GRAM kolhydrater! Det känns mycket, eller… nu blev jag osäker, hur ska man räkna nu då?

  Mamita

  #45693
  AvatarMarcus
  Deltagare

  I all den super extrema kolhydrathets som råder bland vissa deltagare på detta forum så låter det kanske fruktansvärt med hela 16 g kolhydrater. Personligen skulle jag inte oroa mig för fem öre, 16 gram är oerhört lite! Speciellt som det är utspritt över en hel dag!

  #45685
  Avatarlinneajosie
  Deltagare

  Instämmer med föregående talare.

  #45677
  AvatarMamita
  Deltagare

  Tack, men frågan var hur man räknar, gram eller %? Hur räknar ni andra? Jag har ju stått still länge nu och försöker verkligen dra ner/nästan nolla nu, får se om det händer nåt på vågen då. Annars vet jag inte vad jag ska ta mej till, om jag ska ge upp eller så, vilket är väldigt irriterande eftersom jag mår väldigt bra på den här kosten. Tyvärr kan jag inte motionera så mycket jag skulle vilja heller, då jag inte får ordning på en ond fot. >:( Därför hoppas jag få igång fettförbränningen först nu, så kanske foten blir bättre så jag kan röra på mej mera sen.

  Mamita

  #45684
  Avatarlinneajosie
  Deltagare

  Aha….

  Jadu, då låter kanske 16 gram lite väl mycket. Vet du var de 16 grammen kommer ifrån? Ett enkelt recept för nollning är som jag förstår ”kött, fisk, fågel, ägg o smör”, så det kanske vore värt att prova med det en vecka och se om det lossnar för dig 🙂

  #45676
  AvatarMamita
  Deltagare

  Tack, jag vet nog var dom 16 kommer ifrån, men frågan är alltså om man räknar gram eller E%. Räknar man energiprocent så är ju 2,6 inte så mycket, räknar man gram låter det mer. Hur räknar ni andra?

  Mamita

  #45683
  Avatarlinneajosie
  Deltagare

  Jag räknar personligen gram.

  #45675
  AvatarMamita
  Deltagare

  Hu många gram äter du då om dan, ungefär?

  #45682
  Avatarlinneajosie
  Deltagare

  Jag äter väldigt olika, men runt 20 gram oftast, ibland mer. Jag är alltså mer liberal med kolhydraterna än många andra på forumet.

  #45674
  AvatarMamita
  Deltagare

  Det är just drför jag undar om dom strikta räknar gram eller %, det är ju en väldig skillnad faktiskt.

  Mamita

  #45668
  AvatarVodo
  Deltagare

  Om man nollar eller siktar mot noll så är det gram man räknar.

  #45681
  Avatarlinneajosie
  Deltagare

  Om 2,6E% blir 16 gram kolhydrater skulle jag tro att ingen som nollar räknar E%. Då är du ju uppe i mina gram/dag o jag nollar inte det minsta.

  #45686
  AvatarStefan_Vas
  Deltagare

  Jag har ingen aning var E% är och har försökt ”förstå det”, men det går helt över mitt huvud.
  När jag lagaro olika grytor brukar jag giss-uppskatta (guestimate) kh-värdet när jag inte har klara värden på olika saker (t.ex. så väger jag inte dylika grejer). Det funkar för mig att ”räkna” på detta sett.

  #45673
  AvatarMamita
  Deltagare

  E% är väl hur många % av energin som kommer från fett/protein/kolhydrater. Skulle man äta 1000g (1 kg) på en dag tex. så blir ju 16 gram kh 1,6% av all energi den dan. Skulle man äta bara 500g en dag så skulle ju samma 16 kh bli 3,2% av all energi. Så fattar jag det iallafall.
  Så frågan är, hur räknar dom som nollar?

  Mamita

  #45667
  AvatarVodo
  Deltagare

  de som nollar räknar gram! 🙂

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 33 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.