Gravid & LCHF

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 61 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3728
  Avataremlan25
  Deltagare

  Jag är helt ny på forumet men inte helt ny i LCHF världen, jag började med LCHF i januari och höll på i en månad och fick besked om att jag var gravid, och iom illamåendet så funkade inte LCHF maten något vidare jag ville ha fruktyoghurt, juicer mackor osv ja allt som man inte ska äta men jag struntade i det för jag fick inte i mig så mycket de första veckorna.

  Jag ska tillägga att jag har PCO och att jag blev gravid så snabbt är också ett mirakel i sig, men om jag skulle ätit så onyttigt och inte vara gravid skulle jag nog gå upp 10 kg men nu som gravid så har jag gått upp 5 kg och är idag i vecka 27.

  Efter flera koller av blodtryck som är högt, så har jag bestämt att börja med LCHF igen, för att minimera viktuppgången då jag redan väger otroligt mycket idag väger jag 109 och innan grav 104 så jag är en överviktig kvinna och helst att jag velat bli av med detta innan men nu blev det inte så.

  Min bm blev tokig när jag sa att jag äter lite kolhydrater, men jag mår bättre, tappar suget och känner mig mätt och bra, har också köpt simkort och börjat simma 3 dagar i veckan för att hålla mig igång, har foglossningar o sånt så det är bästa träningen.

  Finns det flera här som äter enl LCHF och är gravida?

  Hur går det med eran vikt?
  Mitt mål är ju att stå stilla i vikt så länge det bara går och ev gå ner lite också, men sedan efter grav så blir det striktare LCHF, nu äter jag grädde m jordgubbar + hallon och LCHF pannkaka ibland och sånt, det kan inte alltid vara jättebra, fuskade med en kulglass i lördags också men vikten står stilla och jag mår bättre.

  Så finns det fler gravida som kör LCHF, vi kan gärna prata lite här tycker jag 🙂

  #57242
  AvatarFranke
  Deltagare

  Det kan nog vara mindre bra att gå ned i vikt när man är gravid, har hört att diverse gifter som ligger lagrade i fett släpps lös när man nyttjar fettet och detta går ju direkt till fostret. Du kanske kan köra LCHF men äta väldigt väldigt mycket god mat så du inte tappar för mkt innan förlossningen :).

  #57298
  Avataremlan25
  Deltagare

  Ja precis det kan ju bli så, dock sa min BM att när man är överviktig så kan man gå ner under en grav, jag tänker inte sitta o trycka i mig onyttigheter man rasar ju inte i vikt liksom, jag äter heller inte riktigt strikt LCHF så jag borde inte rasa, målet är att stå stilla så länge det går vatten kan man inte göra nåt åt men hade inte tänkt lägga på mig så mycket extra fett iaf, för efter grav då blir det riktigt strikt LCHF men när man börjar med LCHF i graviditet så kan man ju gå ner i vikt speciellt om man är överviktig trots att man äter ordentligt…. det kan väl inte vara farligt?

  #57275
  Avataroeuf
  Deltagare

  Grattis till graviditeten!

  Jag skulle inte råda någon att göra en stor kostomställning under en graviditet. Att däremot dra ner på kolhydraterna till mellanlåga nivåer, och att låta dem man äter vara med lågt GI, det tror jag är bra för att minska risken för graviditetsdiabetes och allt för omfattande viktuppgång. Om jag vore du skulle jag alltså satsa på att äta kanske 100-150 g kolhydrater om dagen, och låta kolhydratskällorna utgöras av grönsaker, lite frukt och bär, rotfrukter, nötter, ost och kanske lite grovt rågbröd. Du har ett helt liv på dig att gå ner i vikt sedan!

  Tycker Oeuf

  #57297
  Avataremlan25
  Deltagare

  Ja absolut 😉 Jag kan stå stilla men om jag börjar gå upp för mycket så kommer jag bli nojjig jag ska räkna ut mina kolisar per dag men jag gissar nog på att jag kommer upp i 50-60 gram i alla fall..

  #57241
  AvatarFranke
  Deltagare

  Du får tänka på att barnet väger lite också :p

  #57296
  Avataremlan25
  Deltagare

  Ja självklart väger barnet också men jag vill inte gå upp mer än 6-9 kg det är jobbigt ändå och tungt jag vill ändå orka lite också mycket det jag tänker på nu får jag foglossningar om jag går en dag och är ute o sånt, och sådana problem blir knappast bättre om man går upp 20 kg som vissa gör, men jag är redan tjock och då är det onödigt menar jag 😉

  #57262
  AvatarMynlen
  Deltagare

  det står en del om det på kostdoktorn, även om lchf och amning. Det går bra, kanske inte hemskt strikt, men så att du mår bra borde ju fungera bra. Varför din BM blir tokig när du säger att du äter litet kh fattar jag inte. det är så många gravida som äter eller dricker värre saker.

  #57267
  AvatarFlami
  Deltagare

  vid senaste graviditeten gick jag upp ca 25-30 kg och hade jag vetat vad lchf var då, hade jag ätit det då. Som du mådde jag vansinnigt dåligt de första 4-5 månaderna, så då är det viktigare att du får något i dig, än att fokusera på din vikt.
  Men dåliga vanor har ju en förmåga att stanna kvar.
  Att din BM skulle bli tokig för att du är medveten om vad du äter, och försöker minimera de dåliga kostvanorna, tycker jag bara är dumt. Det är väl bättre att du äter enligt lchf än äter godis, söta yoghurtar, massa pasta och annat som får insulinet att dansa go-go.
  Som andra har sagt här, så lägg inte för stort fokus på viktnedgång. Det är inte bra. En graviditet varar så kort tid i ens liv, så njut istället.
  När bebisen har kommit , så var medveten om att det kan ta tid för dig att gå ner i vikt. Antingen rasar du i vikt, eller som jag, tappar hälften och sen händer inget mer förrän du slutar amma.
  Det viktiga nu är att du mår bra, att ditt barn mår bra och att du njuter av den största gåvan du kan få.
  Lycka till!

  #57295
  Avataremlan25
  Deltagare

  Ja jag undrar också varför hon blev galen hon satte igång med det vanliga att hjärnan behöver kolisar, att man blir trött utan det osv, men det bygger ju på okunskap inte alla som vet hur LCHF funkar egentligen och hon har ju sina trevliga kostråd som hon ger ut tallriksmodellen typ.

  Nejdå mitt mål är inte att gå ner i vikt just nu men jag vill inte gå upp så mycket känner redan nu hur lite jag orkar och det bekymrar mig och det blir väl inte lättare om man går upp så jag menar, jag simmar tre dagar i veckan men det är nästan allt, jag jobbar ju men inte så överdrivet nu har eget företag och det är lite fotojobb på sommaren men snart sätter det igång igen och jag måste försöka hänga med och det är oroande också så av de anledningarna vill jag inte gå upp något onödigt i vikt visst fattar jag att bebisen väger, att vattnet väger, moderkaka osv men ändå, men liksom med LCHF svälter man sig inte, om jag är mycket hungrig så äter jag ju, detä r inte så att jag går och mår dåligt, om jag känner att jag mår dåligt så fortsätter jag ju inte såklart, men jag är övertygad om att det är rätt kost och jag skrev till Annika D innan jag började och hon svarade att det är jättebra att äta LCHF under grav speciellt med PCO och övervikt och att kvinnor födde barn i alla tider förr utan så mycket stärkelse så varför ska det inte gå nu? Och det stämmer ju 😉

  Men jag är ingen liten tjej jag väger faktiskt nu 109 på mina 155 cm om jag skulle gå ner till 108 nästa vecka exempel och fortfarande må bra, vara mätt och allt så tror jag inte att det är ett världsproblem dessutom är det nog väldigt svårt tror jag när man är gravid… kroppen vill hellre svälla upp som en ballong 😉

  #57266
  AvatarFlami
  Deltagare

  ja,sväller gör man..hjälp.

  Att du simmar är sååå bra.Kanon.
  Är det din första graviditet? jag älskar graviditeter,förlossningar och ungar. Hade jag haft bättre ekonomi, mer tid och ork hade jag definitivt utbildat mig till barnmorska.
  Du har ingen blogg där man kan följa dig?

  Lycka till!

  #57294
  Avataremlan25
  Deltagare

  Hejsan
  Jo visst har jag en blogg emlis.bloggsida.se

  Jag försöker verkligen simma tre dagar i veckan, jag vill inte tappa orken och rörligheten för jag känner att jag isolerar mig lite
  för jag inte vill få foglossningar, och att det är jobbigt att gå ut jag har aldrig varit så förut har alltid kämpat på och aldrig haft ont nånstans att att strosa runt i affärer
  jag är livrädd för de sista månaderna som är nu hur jag ska orka osv men jag vet att jag kommer göra det men ändå oron är itne rolig.

  #57273
  AvatarTherese
  Deltagare

  🙂 Grattis!

  Jag har själv ätit lchf i en månad nu och gått ner 11kg… men fick reda på för några dagar sedan att jag va gravid och funderar själv på hur jag ska göra nu.. ??? jag ska nog fortsätta med strikt en månad till om jag mår bra ..sen blir det nog att äta lite mer kh om den lill* bestämmer sig för att stanna kvar 🙂

  Tror att det blir bra så som du tänkt gö.. så länge ni mår bra.. lite mindre strikt lchf är nog bra om man vill ha en lagom vikt uppgång.. men tänk inte för mycket på vikten och njut av din graviditet ^^

  #57265
  AvatarFlami
  Deltagare

  så,nu har jag lagt in dig i mina bookmarks 🙂

  Grattis Therese!

  #57293
  Avataremlan25
  Deltagare
  Quote:
  🙂 Grattis!

  Jag har själv ätit lchf i en månad nu och gått ner 11kg… men fick reda på för några dagar sedan att jag va gravid och funderar själv på hur jag ska göra nu.. ??? jag ska nog fortsätta med strikt en månad till om jag mår bra ..sen blir det nog att äta lite mer kh om den lill* bestämmer sig för att stanna kvar 🙂

  Tror att det blir bra så som du tänkt gö.. så länge ni mår bra.. lite mindre strikt lchf är nog bra om man vill ha en lagom vikt uppgång.. men tänk inte för mycket på vikten och njut av din graviditet ^^

  Ja jag var dum samma vecka som jag blev gravid började jag äta rostat bröd med marmelad oså vilket ökade mitt illamående, du får känna efter, alla mår olika första tiden kunde jag inte äta så mycket, alltså jag kunde dricka en proviva juice på hela dagen, eller 2 potatisar så på det sättet gick jag inte upp något överdrivet, men just då tänkte jag inte så mycket på vikten, men sedan efter vecka 14 mådde jag perfekt och fortsatte äta det jag ville men mer och märkte att jag svällde upp mer, saker blev jobbigare osv och i vecka 25 vägde jag 110,5 då kände jag att de var NOG och började med LCHF nu väger jag 108,5 men är säker på att det var mest vatten jag tappade det spelar ingen roll jag mår bättre och är piggare iaf… jag accepterar viktuppgång men inte 20 kg eller så utan normal viktuppgång i samband med grav är okej, om man vet att man skött sig så kan man ju inte göra mer, men frosseri skapar nog bara dåligt samvete.

  Dagen innan jag började med LCHF åt jag en hel burk nutella det brukar jag inte göra så jag kunde inte sova på hela natten kände mig så sockerhög då kände jag att jag aldrig mer vill må så…. men jag brukar inte frossa på det viset i vanliga fall vet inte varför jag gjorde det då… dumt….

  Kör som du känner men överdrivet mycket kolhydrater är ju bara onödigt för dig och bebben med 🙂

  Mata den med naturliga fetter och bra protein istället så blir den nog glad 😉

  Klart att vissa kvällar ställer suget till sig och jag tar 2-3 bitar mörk choklad och är jag hungrig så äter jag, förut när jag inte var gravid så klarade jag av att vara hungrig o så men nu känns det onödigt om jag känner hunger äter jag något bra LCHF klassat och det blir bättre 🙂

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 61 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.