gravid och lchf

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5011
  Avatarlolinda
  Deltagare

  Nu har jag och min sambo bestämt oss för att köra igång med lchf för tredje gången och har hållt på i två veckor nu. Tidigare har vi fallit tillbaka i gamla vanor pga sjukdom men också av andra anledningar.

  Denna gång är jag gravid i vecka 30 och har en övervikt i grunden, därav anledningen till min koständring. Jag har läst att det inte ska vara någon fara med lchf vid graviditet och oroar mig inte för det, problemet är att jag mår väldigt dåligt av koständringen denna gång. Jag har en jobbig graviditet med foglossning som hindrar min rörelseförmåga väldigt mycket och jag är sjukskriven nu och resten av graviditeten vilket innebär att jag går hemma nu och flera veckor framöver.

  Sedan jag började med lchf nu när jag är gravid har jag fått stora problem med halsbrännan där mina tabletter inte hjälper vilket gjort kvällarna till en plåga, jag känner mig inte mätt speciellt länge och har ett enormt sig efter allt jag inte får äta vilket inte ger med sig. Jag känner ingen motivation till detta då jag ändå inte kommer gå ner i vikt just nu ändå! Min sambo tycker att jag är löjlig men för mig känns allt just nu jätte jobbigt. Någon som har några tops och förslag på hur jag.ska göra, det är inte kul att gå och må så här och jag undrar om det är värt det just nu. Slutet av en graviditet är tung och jobbig ändå och just nu vill jag bara vräka i mig en stor chokladkaka…. Tacksam för svar 🙂

  #76931
  AvatarPygmepuff
  Deltagare

  jag tycker du kan vänta med lchf tills bebis är ute och allt har kommit i sin ordning och gå till doktorn och få omeprazol utskrivet (fick jag när jag var gravid, hade sån halsbränna/magkatarr att jag spydde blod iofs)

  Jag började med lchf när min bebis va ca 6-7 v, nu är han 3 mån å jag har bara 4 kg kvar =)

  #76928
  AvatarSolile
  Deltagare

  Jag håller nog med puffen. Sista tiden av graviditeten ska inte vara en total plåga. Alltså, det kan vara jobbigt nog ändå om man har ont, så det är väl onödigt att spä på det genom mer lidande? Jag väntade, och drog igång när jag ammade. Lite väl sent, för mjölken ändrade nog lite i smak och den blev även mer fet, eller tjockare liksom. Men kör man från början av amningen så är det nog inga problem! Min plutt luktade som mig efter jag hade ammat: aceton. Han slutade amma efter ca en månad med lchf-bröstmjölk, men han var 10 månader då så det var helt ok liksom.

  Gör det som känns bäst för dig just nu! Det är du värd, du ska ju klämma ut en bebis sen =)

  #76930
  AvatarPygmepuff
  Deltagare

  Intressant! Min mjölk påminner om vispgrädde, min bvc tant tyckte det var så konstigt att mjölken va så fin, att han växer så bra för ”du som är så smal” (har ändå fyra kg kvar, men kommer iaf i mina gamla jeans igen) (jag helammar bara)

  #76932
  Avatarlolinda
  Deltagare

  Tack för era svar, det var just detta jag tänkte mig.
  Jag vill inte utesluta lchf helt utan tänkte köra mer strikt efter förlossningen då man kan kombinera det lite med promenader och även ha möjlighet att se några resultat av det jag gör. Min dotter som idag är fyra kunde jag inte amma pga tvådelad bröstvårta men jag tänkte försöka denna gång i alla fall. Dock känner jag inte att vare sig den psykiska viljan och motivationen är med mig helt denna gång. Jag var överviktig redan innan förlossningen och vägde då 90 kg + vilket jag verkligen vill bli av med, men motivationen kommer lättare om man ser resultat av det jag gör. Magen kommer fortsätta växa i 70 dagar till och även om jag lyckas bli av med överflödigt fett så kommer det knappt märkas ändå…. Nu ska jag bara övertyga min sambo som är lchf frälst att jag gör det rätta, så jag slipper höra gång på gång att jag bara ger upp 😉

  #76927
  AvatarSolile
  Deltagare
  Quote:
  Intressant! Min mjölk påminner om vispgrädde, min bvc tant tyckte det var så konstigt att mjölken va så fin, att han växer så bra för ”du som är så smal” (har ändå fyra kg kvar, men kommer iaf i mina gamla jeans igen) (jag helammar bara)

  Verkligen intressant! Jag hade väldigt mycket mjölk, och det sprängde konstant och sprutade liksom ut… Fick ligga ner och amma till slut, för att plutten satte i halsen hela tiden när det kom så fort. Men med LCHF blev det mycket bättre 🙂

  #76929
  AvatarPygmepuff
  Deltagare

  jag tycker att som gravid ska man inte ”exprimentera” med nån diet, försök och hålla dig från sötsaker bara (kommer från mig som bodde i en glassbunke i 10 mån) =P
  Men att ta tag i det senare när man har hämtat sig lite från förlossningen =) Att vara gravid är jobbigt som det är, spec om man är lite överviktig sen innan.

  #76926
  AvatarSolile
  Deltagare

  Nej, man ska nog inte börja nån ny diet/kost under graviditeten. Men skulle jag bli gravid nu, då skulle jag fortsätta äta LCHF, helt klart. Varför skulle jag behöva äta socker, mjöl, potatis, ris mm bara för att jag är gravid? Finns inga viktiga näringsämnen i de livsmedlen som jag behöver, som jag inte kan få från LCHF-kosten. Skulle dock ev öka på intaget av grönsaker och se till att få i mig lite mer c-vitamin.

  #76925
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  skippa dom sämsta kolhydraterna och njuut av sista graviditetstiden så gott du kan!! =)

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.